Stem Cells

- 1 din 2 oameni care au nevoie de un transplat nu gasesc niciodata un donator compatibil;

- Cercetatorii au ajuns la concluzia ca probabilitatea de a avea nevoie de-a lungul vietii de un transplant cu celule stem este foarte mare – 1 la 200 de  persoane;

- Celulele stem ar putea vindeca cel putin 70 de afectiuni grave. Unele dintre acestea au fost considerate, pana acum, boli incurabile;

- Pana in prezent s-au realizat peste 30.000 de transplanturi folosind celule stem recoltate la nastere;

- In total, sunt inregistrate peste 1.000.000 de transplanturi in intreaga lume, folosind orice forma de celule stem (care pot fi recoltate si din maduva spinarii sau din sangele periferic). Metoda recoltarii celulelor stem la nastere este folosita din ce in ce mai mult pentru ca ofera cele mai bune rezultate.

Ce sunt celulele stem?

Celulele stem sunt celule primare comune cu toate celulele din organism care isi pastreaza abilitatea de a se innoi singure prin divizare si se pot diferentia intr-o mare varietate de tipuri de celule. Aceste celule "crescute" se pot transforma in anumite tesuturi si pot fi utilizate in terapii medicale.

Nasterea unui copil este cu adevarat un eveniment emotionant si special, care schimba viata oricarui om. De asemenea, acest moment reprezinta o sansa unica pentru sanatatea copilului in viitor: doar in momentul nasterii poate fi colectata o sursa unica de celule stem din cordonul ombilical. In caz de nevoie, aceasta ii va putea oferi un tratament personalizat copilului (chiar si la varsta adulta) pentru cel putin 70 de afectiuni grave. Unele dintre acestea au fost considerate, pana acum, boli incurabile.

Din pacate, daca parintii nu primesc informatiile necesare, ei nu stiu cat de esentiala este stocarea celulelor stem la nastere si, in cele mai multe cazuri, aceasta sursa de sanatate este ignorata.

De ce este recomandat sa stocam celulele stem?

 

Celulele stem sunt responsabile cu mentinerea sanatatii noastre. Cele recoltate la nastere din sangele ombilicoplacentar sunt celule stem adulte, pe deplin dezvoltate - fundamentale pentru sistemul nostru imunitar si pentru sange. Deoarece sunt recoltate in acest moment, reprezinta cea mai pura forma de celule stem, nefiind afectate de imbatranire sau de alti factori externi.

Sangele ombilicoplacentar este o sursa unica de celule stem ce poate fi colectata doar in momentul nasterii. Procesul de colectare nu implica nici un fel de risc pentru mama sau copil. Acesta este realizat de personal calificat din echipa medicala care se ocupa de nastere (medicul sau asistenta) si este o procedura foarte simpla si inofensiva.

Celulele stem sunt extrem de importante pentru organismul uman, deoarece ele se pot dezvolta in alte tipuri de celule (musculare, sanguine dar si altele), care pot forma la randul lor testuturi si organe in corpul uman.

De ce sa recoltam celule stem la nasterea copilului?

In primul rand, este important sa precizam ca mostra de celule stem colectata la nastere reprezinta cea mai buna solutie disponibila pentru copilul tau, in cazul in care va avea nevoie vreodata de un transplant.

In al doilea rand, este indicat ca celulele stem ale copilului sa fie stocate de o banca specializata deoarece, in functie de caz, acestea pot trata peste 70 de afectiuni.

Deoarece compatibilitatea este de 100%, iar celulele sunt disponibile in orice moment, acestea reprezinta cea mai buna solutie pentru copilul tau, pe viitor, in cazul unui transplant.

Mai mult, exista o sansa de 1 din 4 ca fiecare alt copil cu aceiasi parinti biologici sa poata beneficia de aceasta mostra de celule stem, daca va avea nevoie de un transplant pe viitor.

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.

Sună acum