Publicat la: 
23/10/2015

Sunca si carnatii ar urma sa fie introdusi in categoria produselor cancerigene: La fel da daunatoare ca fumatul, azbestul si arsenicul

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) va publica luni un raport care va lansa un semnal de alarma in privinta carnii procesate si a celei rosii, care ar fi la fel de cancerigene ca si fumatul scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Pe aceasta lista carnea procesata (de tip costita, sunca etc) precum si carnea rosie proaspata va fi inclusa in categoria "cancerigena pentru oameni", cea mai ridicata treapta de avertizare dintre cele cinci, alaturi de alcool, azbest, arsenic si tigari, potrivit Daily Mail, care citeaza o sursa bine informata.

World Cancer Research Fund (WCRF) a avertizat de mai multi ani ca exista "dovezi puternice" potrivit carora consumul excesiv de carne rosie poate cauza cancer al intestinului.

De asemenea, ar exista "dovezi solide" ca produsele din procesate din carne - chiar si in cantitati mici - ar creste riscul de cancer.

O posibila explicatie este ca pigmentul care da culoarea carnii rosii, hematina, ar putea afecta mucoasa intestinului.

Printre altele, atunci cand carnea este conservata prin afumare, uscare sau saramura, sau prin adaugarea de conservanti, produse cancerigene se pot forma.

De asemenea, studiile arata ca oamenii care consuma multa carne rosie tind sa manance mai putine alimente pe baza de plante, care protejeaza impotriva cancerului.

WCRF sfatuieste consumul a mai putin de 500 de grame (greutate dupa gatire) pe saptamana de carne rosie, precum vita, porc sau miel.

De asemena, consumul de produse procesate din carne precum sunca, costita sau salam ar trebui redus cat de mult posibil.

R.M.

Comentarii

numai aberatii si timpenii auzi de la toti parazitii astia pe bani grei de la onu, oms.
Traiesc doar din frica.Si sint multi prosti care cred.

"care ar fi la fel de cancerigene ca si fumatul"...Ufff! M-am linistit! Cancerul, inclusiv cel pulmonar, e cunoscut inca din antichitate in Europa, pe cind tutunul a ajuns pe batrinul continent de-abia in 1521. Asadar, nu fumatul este de vina pentru aparitia cancerului. Mai mult, amerindienii (de unde a fost preluat acest obicei) nu cunosteau aceasta boala, intrucit nu existau cazuri de cancer pe continentul american pina la aparitia europenilor.
De fapt tutunul este discreditat din cu totul alta cauza...fumul de tigara, prin componentele sale chimice, accelereaza circulatia sangvina mai ales in jurul sistemului nervos central (stomatologii cunosc foarte bine acest aspect, cerindu-le pacientilor sa nu fumeze citeva ore dupa fiecare extractie dentara, pentru ca rana sa se cicatrizeze mai repede). Aceasta accelerare sangvina duce la o oxigenare mai buna a creierului, asadar la o gindire mai rapida si mai profunda. Dar, vorba fostei trupe Sarmalele Reci, "tara te vrea prost!". Din pacate, unii asa-zisi medici au uitat de Juramintul lui Hippocrate si au picat in sperjur, vindundu-si creierele in slujba Codex Alimentarius. Nu este doar prostitutie intelectuala, ci si crima la adresa umanitatii.

Mare-i gradina lui Dumnezeu. Cuprinde, vad, si OMS.

Asa cum am vazut in ultima vreme, peste scurt timp o sa apara o alta organizatie care va spune exact contrariul. Ce-ti-e si cu oamenii astia de stiinta....

Alte articoleVezi toate articolele

In urma unor cercetari efectuate recent, oamenii de stiinta au descoperit legatura cauzala ce are loc intre declansarea bolilor mintale cronice si consumul de tutun, informeaza Reuters. Dupa ce au...
Persoanele obeze sunt mult mai predispuse adoptarii obiceiului de a fuma si obisnuiesc sa fumeze mai mult decat persoanele aflate la o greutate optima, se constata intr-un studiu publicat recent in...