Articole medicale: zahar

In nutritie, zaharul se refera la carbohidrati simpli constand din una sau doua unitati bazice de carbohidrati, cum ar fi glucoza, fructoza si galactoza. Consumatorii folosesc adesea "zahar" pentru a descrie carbohidratii simpli care au un gust dulce, dar nu toate zaharurile sunt dulci, conform theconversation.com. Exista tipuri diferite de zaharuri pe care le adaugam la bauturile noastre...
Ideea conform careia consumul de zahar ar putea fi factorul declansator al epidemiei de obezitate si diabet ce are loc la nivel mondial a intrat din nou in atentia specialistilor din domeniul sanatatii publice. Sunt necesare eforturi suplimentare - altele decat descurajarea consumului de alimente ce contin calorii goale - pentru a intelege rolul pe care il joaca zaharul in declansarea...
Cat zahar ar trebui sa consumam zilnic/ Foto: MorgueFile.com In studiile de specialitate zaharul apare din ce in ce mai des citat ca fiind principala cauza ce duce la declansarea diferitelor boli cronice, de la diabet la Alzheimer.Un studiu publicat anul trecut in revista de specialitate Journal of American Medicine arata ca o dieta ce cuprinde o cantitate mare de zahar poate creste...
Efectele consumului excesiv de zahar/ Foto: MorgueFile.com Consumat cu moderatie, zaharul (in stare naturala) este esential pentru un organism sanatos, dar in exces acesta poate dauna sanatatii, incepand cu inima si terminand cu viata sexuala. Chiar daca kilogramele in plus sau problemele cu dintii par consecintele evidente ale consumului ridicat de zahar, exista multe alte efecte "ascunse"...
Pentru a combate obezitatea și cariile dentare, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat miercuri scăderea consumului de zaharuri, inclusiv a celor din băuturile gazoase sau din sosuri precum ketchup-ul, din alimentația copiilor și adulților, relatează AFP. OMS consideră că aceste zaharuri ar trebui să reprezinte doar 10% din aportul energetic, indiferent de vârstă, transmite...
Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda injumatatirea cantitatii de zahar din dieta zilnica. Aportul de zahar recomandat va sta la sub 10% din aportul total de calorii, tinta fiind de 5%, potrivit noului ghid OMS. Limitele propuse se aplica tuturor zaharurilor adaugate la produsele alimentare, precum si la zaharul natural prezent in miere, siropuri, sucuri si concentrate de fructe....
Siropul de porumb, un indulcitor des utilizat/ Foto: Dreamstime.com E peste tot: in anumite tipuri de paine, in paste, in bomboane, in sucuri, in hrana copiilor. Producatorii stiu de ce. Mancam si bem, dar nu ne simtim satui. Nu noi ne-am schimbat in ultimele decenii, si nici pofta noastra alimentara. De ce il adauga producatorii si de ce ne-ngrasam din cauza lui? Comenteaza pe...
Indulcitorii dau un gust dulce fara a creste nivelul glicemic dupa ingestia lor / Foto: Photoxpress.com Indulcitorii artificiali au inceput prin a fi folositi in alimentatia diabeticilor, iar in timp utilizarea lor s-a extins si in cadrul regimurilor de slabire. Supravegherea aportului de glucide, masurarea nivelului glicemic fac parte din gesturile cotidiene ale persoanelor care sufera de...