Sarcina pe saptamani

Sarcina

pe săptămâni

Află ce se întâmplă cu corpul tău și cu bebelușul din burtică în fiecare săptămână a sarcinii.

Se spune că nașterea unui copil este un miracol. Modul în care viața evoluează din doar câteva celule într-un bebeluș este cu siguranță una dintre cele mai fascinante realizări ale naturii. Fiecare sarcină este unică în felul său, însă anumite schimbări sunt specifice majorității mamelor.

Chiar dacă încă nu îl poți mângâia pe bebelușul tău, te invităm să te bucuri din plin de această perioadă și să descoperi tot ce se întâmplă în fiecare săptămână a sarcinii.

Trimestrul 1
Trimestrul 2
Trimestrul 3
Săpt.

Săptămâna 26

Doctor Haiduc Catalin-Petru

Dr. Haiduc Cătălin-Petru

Este o perioadă de liniște de obicei, fără modificări majore vizibile, atât pentru făt, cât și pentru tine.

Culoarea ochilor în această etapă este foarte probabil să fie albastră, însă, după naștere se schimbă la culoarea care va rămâne permanentă.

Bebelușul tău are în jur de 35 cm lungime de la vârful capului până la călcâie, care este aproape lungimea antebrațului.

Uterul tău este încă destul de încăpător și probabil ai simțit că bebelușul se mișcă puternic.

Dacă ai un băiat, testiculele lui încep să coboare la nivelul scrotului. De asemenea, copilul continuă să inhaleze și să expire cantități mici de lichid amniotic.

Aceste așa numite mișcări respiratorii sunt esențiale pentru dezvoltarea plămânilor, copilul exersând pentru momentul când se va naște și când va respira pentru prima dată.

 

Pielea de la nivelul abdomenului este destul de întinsă, așa încât este posibil să apară un prurit la acest nivel. Tratamentul de prevenție a acestora poate include o dietă bogată în vitamine, masaj și diverse creme sau geluri. Cel mai important însă este să iei în greutate moderat și gradual.

Image removed.

Celule Stem

Celulele recoltate la naștere din sângele ombilicoplacentar sunt celule stem adulte, pe deplin dezvoltate – fundamentale pentru sistemul nostru imunitar și pentru sânge. Deoarece sunt recoltate în acest moment unic, reprezintă cea mai pură forma de celule stem, nefiind afectate de îmbătrânire și alți factori externi. Celulele stem sunt foarte importante pentru orgamismul uman, deoarece ele se pot dezvolta în alte tipuri de celule (musculare, sanguine, dar și altele), care pot forma la rândul lor țesuturi și organe în corpul uman.

Recoltarea celulelor stem

Celule Stem

Maternitățile MedLife

Aducerea pe lume a unui copil este cel mai important şi emoţionant eveniment din viaţa unei femei, tocmai din acest motiv vrem să facem această experienţă extrem de plăcută şi memorabilă. Alege cel mai bun start pentru bebelușul tău!

Maternitățile MedLife

Maternitățile MedLife