Publicat la: 
11/09/2015

Un mar pe zi poate incetini procesul de imbatranire

Conform unor studii medicale efectuate recent, un mar consumat in fiecare zi poate intarzia procesul de imbatranire, prevenind declinul muschilor oamenilor de varsta a doua.

Un produs chimic gasit in coaja merelor poate transforma muschii persoanelor in varsta dupa doar doua luni de tratament, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea din Iowa.

Conform specialistilor atat coaja de mere, cat si cea de tomate verzi au proprietati chimice naturale care ar putea intineri tesutul muscular imbatranit.In prezent cercetatorii spera ca descoperirea sa duca la dezvoltarea de noi metode terapeutice dedicate persoanelor in varsta, care sa ii ajute sa fie in forma si activi pentru mai mult timp.Deteriorarea musculara intalnita la persoanele in varsta este cauzata de o proteina numita ATF4 care schimba formarea genelor, privand muschii de proteinele de care au nevoie pentru a fi in forma buna, iar acest lucru duce la scaderea capacitatii musculare.Conform noului studiu, publicat in revista Journal of Biological Chemistry, cei doi compusi naturali pot reduce activitatea proteinei ATF4. Una dintre acestea este acidul ursolic, care se gaseste in coaja de mere, iar celalalt este tomatidine, ce provine de la tomatele verzi, a declarat Christopher Adams, profesor de medicina interna si principalul autor al studiului.

Sursa: DailyMail

G.T.

Taguri Medlife: 

Alte articoleVezi toate articolele

Prof. Vladimir Skulachev / Foto: YouTube.com Un medicament inovator ce opreste imbatranirea si trateaza unele boli degenerative, SkQ1, ar putea fi pus in vanzare in farmaciile din Rusia in...
Conform unor studii medicale efectuate recent, un mar consumat in fiecare zi poate intarzia procesul de imbatranire, prevenind declinul muschilor oamenilor de varsta a doua. Un produs chimic...