Publicat la: 
16/07/2015

Un nou studiu, efectuat de cercetătorii de la Universitatea de Medicină Feinbergdin Chicago, arată că durata utilizării dispozitivelor electronice poate indica dacă o persoană suferă de depresie, conform WebMd.

La test au participat 20 de femei și 8 bărbați, cu vârsta medie de 29 de ani, care au fost examinați timp de două săptămâni pentru a li se calcula timpul de utilizare a telefoanelor smarphone și a li se identifica locația prin GPS.

În urma studiului, echipa de cercetători condusă de psihologul David Mohr a constatat că aceia dintre participanți care utilizau smartphone-ul în jur de 1 oră pe zi erau mai depresivi decât aceia care îl foloseau numai 17 minute pe zi. Cu cât o persoană petrece mai mult timp pe smartphone, cu atât este mai probabil ca aceasta să aibă simptome depresive, spun specialiștii.

De asemenea, datele GPS au arătat că persoanele deprimate au avut un program mai puțin organizat și tendința de a petrece mai mult timp acasă, în comparație cu cei care nu sufereau de depresie.

Specialiștii au estimat că datele furnizate de telefoanele smartphone pot ajuta în identificarea simptomelor depresive cu o precizie de până la 87%. "Telefoanele mobile ne pot oferi datele într-un mod discret și fără niciun efort din partea utilizatorului. Putem indentifica simptomele depresive ale unei persoane, precum și severitatea acestor simptome fără a le pune întrebări," a declarat David Mohr.

Cu toate acestea, doctorul psihiatru Aaron Pinkhasov de la Spitalul Universitar din Mineola, New York, susține că deși ”unele rezultate obținute prin analiza activității pe smartphone se corelează cu posibilele tulburări de dispozitie, medicii nu ar trebui să se bazeze prea mult pe această tehnologie, iar pacienții să nu se încreadă în procesul de auto-diagnosticare prin smartphone."

G.T.

Taguri Medlife: 

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Producătorii de vitamine și suplimente alimentare nu sunt obligați să scrie pe ambalaj data de expirare, iar dacă scriu, o fac din propria inițiativă, susține președintele unei companii de testare...
Potrivit unui sondaj de opinie realizat de institutul National Sleep Foundation, aproximativ 70% dintre femei declara ca odihna de pe timpul noptii le este intrerupta in perioada menstruatiei din...