Publicat la: 
20/01/2017

Arata ca o jucărie, dar este o centrifugă făcută din hârtie care ar putea reduce dramatic costurile de analiza de sange si de diagnosticare a bolilor.

Avand ca model o jucărie pentru copii, Paperfuge poate ajunge până la 125.000 RPM și nu are nevoie de energie electrică.

Dispozitivul ar putea reduce dramatic costurile de analiza de sange in diagnosticarea bolilor cum ar fi malaria în locurile în care echipamentul medical standard este greu de gasit, scrie technologyreview.com.

Paperfuge este descris in revista Nature Biomedical Engineering. Cercetatorii de la Universitatea Stanford, condusi de Manu Prakash, l-au construit utilizând discuri din hârtie, sfoara și o lamela mica pentru o probă de sânge. Poate ajunge până la 125.000 de rotații pe minut.

Un minut și jumătate de rotire este suficient pentru a separa plasma de sânge și 15 minute pentru a izola parazitii malariei, dacă acestia sunt prezenti.

View on YouTube

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Oamenii care sunt sub stres constant sunt mai vulnerabili la orice, de la raceli la hipertensiune arteriala si boli de inima. Deşi exista multe moduri de a face fata, o strategie este alegerea unei...
Echipa MedLife In cadrul Spitalului de Ortopedie MedLife a fost realizată o operaţie in premiera in medicina romaneasca de hemipelvectomie dreaptă, cu reconstrucţie cu alogrefă şi artroplastie...