Publicat la: 
2/05/2017

Desi dormi 8 ore pe noapte, totuși te simți obosit? Există mulți factori care contribuie la senzația de oboseală, care nu au nimic de-a face cu câte ore dormi, conform AsapSCIENCE.

Cauzele cele mai frecvente de oboseală sunt dieta proastă și lipsa de exerciții fizice. Într-un studiu, persoanele care au facut activitate fizică de câteva ori pe săptămână au raportat că au mai multă energie după șase săptămâni. În plus, exercițiile fizice vă pot face să vă simțiți mai bine, chiar dacă nu mai dormiți.

Dacă observați că sunteți obosit frecvent, este bine sa evitati cafeaua. Daca te bazezi pe ea, poti ajunge si mai obosit, deoarece cofeina blochează adenozina, care se acumulează în timpul zilei și te face obosit noaptea. Cel mai bine este să eviți cafeaua, sucul sau băuturile energizante cu șase ore înainte de culcare.

Daca nu bei suficientă apă pe parcursul zilei, ai mai putină energie. O scădere a hidratării poate face dificilă concentrarea, plus o îngroșare a sângelui și îngreunare a accesului nutrienților la mușchii dumneavoastră.

De asemenea este bine sa reduceți cantitatea de alcool consumată, deoarece afectează cantitatea de somn REM.

Pentru mai multe sfaturi despre cum să obțineți un somn bun sau când oboseala poate fi semnul unor probleme medicale, vizionati videoclipul de la AsapSCIENCE.

View on YouTube

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Combinația între stresul provocat de sezonul sărbătorilor și reflecția intensă asupra propriei vieți care are loc de obicei în această perioadă a anului poate afecta pe oricine. Iată ce recomandă...
Deoarece un numar mic de globule rosii scade cantitatea de oxigen livrata la fiecare tesut din organism, anemia poate cauza o varietate de semne si simptome. Daca anemia este usoara, ea nu produce...