Publicat la: 
10/05/2016VIDEO Piramida inversată în monitorizarea sarcinilor la Medlife

Monitorizarea sarcinilor, inclusiv a sarcinilor la risc, nu e niciodata abordata lejer in cadrul Medlife, ci cuprinde o serie de testari, evaluari si masuri de precautie, menite sa asigure toti pasii necesari pentru sanatatea mamei si fatului. Dr. Caliopia Gavril Parfene, medic primar obstetrica-ginecologie, ne-a explicat, cu prilejul Conferintei Nationale Medlife, ce rol joaca principiul piramidei inversate in monitorizarea sarcinilor si ce ofera in prezent operatorul privat din perspectiva medicinii materno-fetale.

View on YouTube
-Ce servicii ofera Medlife viitoarelor mame?


-In cadrul sistemului Medlife, serviciile oferite viitoarelor mame sunt din ce in ce mai imbunatatite, ajungand ca in momentul de fata sa aplicam principii internationale ghidate de centrul de medicina materno-fetala din Londra. Este aplicat principiul piramidei inversate. Cum la inceputul drumului catre a avea un moment fericit de a naste un copil sanatos, prima parte a sarcinii este extrem de importanta. Si noi incercam sa evaluam in prima parte a sarcinii, si in special in intervalul 11-13 saptamani si sase zile pe langa efectuarea monitorizarii ecografice si determinarea riscului genetic, si identificarea factorilor de risc pentru dezvoltarea anumitor patologii asociate sarcinii.

-In ce masura sunt disponibile teste noninvazive pentru diagnosticul prenatal?


-In cadrul centrului de medicina materno-fetala, ne-am adaptat conditiilor actuale in sensul ca evaluarea invaziva a diagnosticului prenatal, a identificariii unor anomalii cromozomiale, a fost inlocuita de aparitia testului noninvaziv de investigare a prezentei anomaliilor cromozomiale, care consta intr-o simpla analiza de sange pe care viitoarea mama o efectueaza. Si astfel noi putem evalua riscul pe care fatul in perioada primului trimestru – o evaluare de debut de sarcina- il are din punct de vedere genetic.

Redactia MedLive

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Cele mai multe bauturi energizante contin cantitati mari de cafeina, care pot oferi un plus de energie temporar. Unele bauturi energizante contin zahar si alte substante. Energia data de astfel de...
Cum scapi de sughit? / Foto: Photoxpress.com O inhalare ascutita urmata de un "hac" enervant - acesta este, in linii mari, sughitul. Din pacate, cei mai multi dintre noi au sughitat macar o data...