Publicat la: 
21/09/2017

Ti-ai dorit vreodată să poti vedea o operație pe creier ca si cum ai fi in sala de operatie? Daca raspunsul este da, atunci acest film este pentru tine. Echipa de neurochirurgi de la The Royal London Hospital a publicat primul film VR 360, care arata un pacient supus unei interventii chirurgicale pentru a trata un anevrism cerebral care ii ameninta viata, scrie mashable.com.
Avertisment: Unii spectatori pot găsi imaginile deranjante.

Filmul a fost facut cu o combinație de camere 360 HD și GoPro montate pe cap si poti experimenta operația atât din punctul de vedere al pacientului, cât și al chirurgului.

La începutul filmului ești pacientul care este dus in sala de operație. Apoi, te alături echipei medicale si privesti din perspectiva chirurgului. Un ecran virtual din sala de operatie prezinta detaliile procedurii invazive. De asemenea, este posibil să privesti în jur si sa vezi întreaga camera.

Fiecare etapă a procedurii este relatată de un consultant neurochirurg.

“Pentru noi, înregistrarea întregii proceduri în VR ne permite să începem procesul de recreare a intervenției chirurgicale într-o simulare VR, una în care chirurgii stagiari pot practica etapele cheie ale procedurii într-o cameră sigură de operatie virtuală și pot simti texturile tuturor tipurilor de țesuturi diferite folosind soluția noastră FeelReal VR “, a declarat Chris Scattergood, co-fondatorul Fundației VR, care a produs videoclipul.

Videoclipul este disponibil pe YouTube, dar este cel mai bine experimentat printr-un set cu cască VR.

Taguri Medlife: 

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Care sunt investigatiile care trebuie facute pentru a diagnostica o problema a canalului inghinal la baieti. Cand sunt necesare interventiile chirurgicale? Dr. Mircea Andriescu, medic primar...
Cand se recomanda pilulele contraceptive? In ce situatii poate fi folosita contraceptia de urgenta si care sunt contraindicatiile acesteia? Dr. Mirela Popa, medic primar obstetrică ginecologie, a...