Publicat la: 
12/10/2016

Majoritatea persoanelor merg la medicul oftalmolog de abia atunci cand incep sa apara simptomele: vedere incetosata, ochi rosii, durere de cap. Cu toate acestea, recomandarile spun ca un adult sanatos trebuie sa faca consulturi oftalmologice de rutina pentru a se asigura ca nu apar probleme. Dr. Chifor Eriola, medic specialist oftalmologie la Hyperclinica MedLife Unirii, precizeaza care sunt simptomele ce ar trebui sa ne trimita la medicul oftalmolog si la ce riscuri se expun pacientii care ignora recomandarile de screening.

  • In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.

La ce interval de timp trebuie repetat consultul oftalmologic de rutina?

Dr. Chifor Eriola: Consultul de rutina  se face o data pe an, la un adult sanatos, mai ales la adultul care foloseste zi de zi calculatorul.

Ce simptome ar trebui sa ne trimita la medicul oftalmolog?

La medicul oftalmolog trebuie sa mergem ori de cate ori simtim nevoia sau vedem ca exista o afectiune care ne tulbura vederea: ochi rosu, mancarimi, secretii oculare, orice modificare a ochiului, cadere a pleoapelor, vedere dubla.

La ce riscuri se expune pacientul care nu respecta sfaturile de preventie oftalmologica?

Dr. Chifor Eriola: Daca exista un viciu de refractie, adica o afectiune legata de o patologie oculara, acesta cauzeaza dureri de cap, vedere incetosata, oboseala in fata calculatorului.

Ce presupune controlul oftalmologic din cadrul pachetului de screening Active?

  • Control de rutina

Autor: Alexandra Ciordas

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Acupunctura se bazeaza pe restabilirea unui echilibru in organism, astfel ca nu exista o categorie anume de patologii in care acupunctura sa nu poata veni de adjuvant, alaturi insa de tratamentele...
La unul dintre articolele scrise aici, cineva mi-a scris, sub forma de comentariu la acel articol, intrebandu-ma daca ii pot pune la dispozitie un studiu sau experiment stiintific care sa demonstreze...