Publicat la: 
30/05/2012

vitMATINA Alimentele picante te vindeca de gripa?

Gripa este o boala respiratorie contagioasa. Toate tipurile de gripa au simptome similare, care pot varia in severitate. Simptomele includ febra, tuse, congestie, dureri musculare, dureri de cap, dureri de gat si oboseala. Unii oameni cred ca alimentele condimentate pot ajuta la ameliorarea simptomelor de gripa.

Ardeiul iute

Se adauga pentru a face alimentele mai picante. Medicina traditionala a folosit capsaicina, ingredientul activ din ardei iute, ca medicament pentru durere, probleme digestive si pentru apetit scazut. Desi nici o cercetare nu a examinat alimentele care contin ardei iute si simptomele de gripa, s-a constatat ca spray-urile nazale care contin capsaicina pot reduce congestia. Un studiu publicat in 2011 in Annals of Allergy, Asthma & Immunology a constatat ca subiectii care au folosit spray nazal cu capsaicina pe o perioada de doua saptamani au avut mai putine congestii.

Hreanul

Hreanul are o serie de beneficii potentiale pentru sanatate, inclusiv proprietati antibiotice. Potrivit Life Extension, sucul din radacina de hrean poate trata in mod eficient sinuzita, care poate fi prezenta cand avem gripa. Medicina traditionala recomanda persoanelor care au probleme cu sinusurile sa ia o jumatate de lingurita de hrean ras dimineata si dupa-amiaza.

Usturoiul

Multe culturi au folosit usturoiul ca un medicament. Acesta contine antioxidanti si pot proteja organismul dumneavoastra. Fiind picant, actioneaza si ca un decongestionant. Desi nici o cercetare nu a examinat legatura dintre usturoi si gripa in mod special, usturoiul poate preveni raceala. Un studiu din 2001 publicat in Advances in Therapy a constatat ca subiectii care au consumat usturoi au avut mai putine raceli si un timp de recuperare mai rapid.

Recomandari

Consultati medicul dumneavoastra daca credeti ca aveti gripa. Medicul dumneavoastra va poate oferi recomandari specifice in ceea ce priveste alimentele pe care ar trebui sa le mancati in timp ce aveti gripa. Alimentele picante pot ajuta la ameliorarea unor simptome ale gripei, dar este nevoie de mai multe cercetari. Daca aveti simptome gastro-intestinale asociate cu gripa, alimentele picante pot agrava aceste simptome. Daca nu aveti probleme cu stomacul, puteti adauga sosuri picante in alimentatie pentru decongestionare.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Taguri Medlife: 
Comentarii

Ce sa zic, documentat de nu mai poate articolul. Chiar daca nu stiu de nici un studiu care s analizeze in mod specific influenta usturoiului asupra virusului gripei, exista o gramada de studii care evidentiaza calitatile antivirale cu spectru larg ale usturoiului - asta in conditiile in care antivirale de sinteza exista relativ putine. NB: substanta antivirala din usturoi se distruge daca e gatit.

Orice materie vegetala gatita reduce peste 80% din valoarea de vitamine,substante etc !

"Consultati medicul dumneavoastra daca credeti ca aveti gripa"....si acesta va va umple preventiv de antibiotice.

Alte articoleVezi toate articolele

Mai toti copii cad…si nu o data! Astfel, traumatismele craniene sunt frecvente si reprezinta o cauza importanta de morbiditate si mortalitate in populatia pediatrica. Totusi, marea lor majoritate...
Ce mancam la micul dejun / Foto: Photoxpress.com Prima masa a zilei ar trebui gandita si calculata astfel incat sa iti confere doza de energie necesara pentru a te pune in functiune si a te...