Publicat la: 
27/09/2012

Desi abordarea standard pentru apendicita acuta este de a elimina apendicele, un studiu de la Academia Sahlgrenska, Universitatea din Gothenburg, Suedia, arata ca tratamentul cu antibiotice poate fi la fel de eficace în multe cazuri.

Jeanette Hansson discuta in cercetarea sa despre doua studii clinice majore realizate pe pacienti adulti cu apendicita acuta. În primul studiu ea compara interventiile chirurgicale cu tratamentul antibiotic, în timp ce in al doilea studiu pacientii cu apendicita au fost tratati cu antibiotice ca terapie principala.

Studiile efectuate la Spitalul Universitar Sahlgrenska si Spitalul Kungälv au aratat ca tratamentul cu antibiotice a fost la fel de eficace ca o interventie chirurgicala pentru majoritatea pacientilor.

"Unii pacienti sunt atât de bolnavi încât operatia este absolut necesara, dar 80% dintre cei care pot fi tratati cu antibiotice se recupereaza si isi revin deplin", spune Jeanette Hansson. Teza arata ca pacientii care sunt tratati cu antibiotice au un risc mai scazut de complicatii decat cei care au fost supusi unei interventii chirurgicale.

Riscul de recurenta în termen de 12 luni de la tratamentul cu antibiotice este de aproximativ 10-15%. Jeanette Hansson si colegii sai spera sa fie în masura sa documenteze riscul de reaparitie pe termen lung si sa studieze daca recidivele pot fi, de asemenea, tratate cu antibiotice.

Chiar daca rezistenta crescuta la antibiotice ar putea afecta tratamentul, concluzia este ca antibioticele sunt o alternativa viabila la interventiile chirurgicale la pacientii adulti, cu conditia ca pacientul sa accepte riscul de recurenta.

"Este important sa retineti ca studiile noastre arata ca pacientii care au nevoie de interventii chirurgicale din cauza recidivelor sau pentru ca antibioticele nu au lucrat, nu au risuri suplimentare de complicatii fata de cei operati din prima", spune Jeanette Hansson.

Teza: "Tratamentul cu antibiotice ca tratament unic de apendicita acuta" a fost sustinuta public în luna mai.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Categorie Medlife: 
Taguri Medlife: 

Comentarii

pentru oute necoborate:daca copilul de 11 luni a observat ca "acestea"urca si coboara ,apoi stie si ce are de facut cu ele

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Putem asuma ca sunt foarte putine persoane care isi iubesc alarma de la ceasul desteptator, care ii trezeste in fiecare dimineata. In mod evident, unele sunete sunt mai chinuitoare decat altele. Dar...
Ce este adevarat si ce este fals din tot ce se spune despre acnee? Ce optiuni cu adevarat eficiente exista pentru a o trata? Care sunt factorii declansatori sau cei care ii inrautatesc evolutia? Dr...