Publicat la: 
29/03/2011

Prajitura cu ciocolata

Pofta de dulce este un semn de oboseala a organismului, astfel ca nu intamplator ne urmareste dorinta de a consuma "ceva bun" in cursul serii. Femeile sunt cele care se confrunta cel mai frecvent cu acest tip de pofta si tot ele sunt cele care, in final, cedeaza. Dincolo de dulciurile care ne ademenesc din spatele vitrinelor, pofta de dulce semnaleaza anumite carente ale organismului nostru.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro

Pofta de dulce nu este periculoasa in absolut toate situatiile. Daca beneficiem de o dieta echilibrata si diversificata, atunci aparitia acestei pofte reprezinta o reactie normala. Problema se complica in momentul in care nu mai reusim sa ne abtinem de la a consuma dulciuri. O pofta permanenta de dulce semnaleaza, in faza incipienta, o carenta de magneziu si crom. Cromul este esential in producerea factorului de toleranta la glucoza, fara de care functionarea normala a hormonului hipoglicemiant (insulina) nu ar fi posibila. "Cand insulina nu mai poate transporta glucoza din sange in interiorul celulelor pentru a fi transformată in energie, celulele sunt permanent infometate, inducand dorinta de dulce", explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Gestionarea gresita a consumului de alimente, spre exemplu sarirea peste micul dejun, va duce catre declansarea poftei exagerate de mancare. Pofta care se manifesta doar fata de anumite alimente are la baza consumul de alimente industriale rafinate, care au o incarcatura glicemica ridicata si o densitate nutritionala scazuta. In conditiile in care utilizam preponderent astfel de alimente avem parte de o dieta monotona, care nu poate furniza nutrientii necesari pentru mentinerea sanatatii organismului.

Autor: C.B.

Categorie Medlife: 

Comentarii

Foaaaarte interesant. Si total inutil. Nimic despre alimentele bogate in magneziu si crom, cum anume se poate ameliora carenta de magneziu si crom? Care e scopul articolului? Un alt articol fara substanta?

articolul mi-a crescut pulsul, dar in rest n-a facut nimic. ok, am pofta de dulce, ceea ce inseamna ca am deficienta de crom, vad ceva de insulina, asta inseamna ca ce, am diabet?

care sunt alimentele care contin magneziu si crom, exista asa ceva?

de acord cu ante-comentatorii - un articol care nu spune nimic

Drojdiile folosesc zaharul ca principala sursa de energie. Una dintre principalele cauze ale poftei de dulce o constituie colonizarea tubului digestiv cu candida. Acestea transforma zaharul in alcool, de aici atat pofta de dulce, cat si oboseala de dupa masa. de asemenea, candida modifica permeabilitatea tubului digestiv la lichide precum si la alte substante, tot infectia cu candida e implicata si in retentia de lichide. Pofta de dulce precum si candidozele repetate sunt semn sigur al infectie digestive cu candida.

/// bine ca voi nu ati inteles nimic cand totul e f clar
[Comentariu editat de MedLive.ro]

Ahaaa, deci candidoza este un semn al infectiei cu candida. Un semn sigur, banuiesc.

Total de acord cu comentariile de mai sus: articol de trei paragrafe (din care unul de titlu), seamana mai degraba cu o stire, care spune... nimic. Pofta de dulce POATE INSEMNA carenta de magneziu si crom. Bine, si?
Sunt o persoana care mananca echilibrat, care nu sare niciodata peste micul dejun, dimpotriva. Micul dejun e bogat (oua, unt, carne, branzeturi, cereale, lapte, dulceata). Si pranzul e PRANZ. Si cu toate acestea, seara, dupa ora 18 am o pofta de dulce de-mi vine sa ma urc pe pereti. La ultimele analize aveam glicemia normala. Ce ar trebui sa fac?

Este scurt pentru ca e gandit sa fie scurt... de cateva zile vad ca au inceput acest serial, dau in fiecare dimineata cate o "vitamina"...

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Presiunea si stresul vietii cotidiene isi pot lasa, la un moment dat, amprenta asupra vietii tale. Este foarte important pentru un barbat sa stie ca poate avea grija de cei din jurul lui, dar este...
Somnul indelungat reprezinta cheia procesului de invatare si a celui de memorare, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie si de cei de la...