Publicat la: 
19/09/2011
vitMATINA Care sunt principalele alimente cardioprotectoare?

Marul este un fruct benefic pentru inima / Foto: Captura YouTube

Alimentatia cardioprotectoare isi demonstreaza eficienta in functie de varsta la care este adoptata. Cu cat este inceputa mai devreme, cu atat mai benefica va fi actiunea ei. Totusi chiar si in momentul in care va confruntati cu modificari organice extinse, renuntarea la alimentele bogate in grasimi va poate imbunatati situatia. Totul tine de alimentele pe care alegeti sa le consumati ulterior.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Renuntarea la sarea consumata in exces este una dintre actiunile la care trebuie sa recurgeti daca doriti sa va protejati inima. In acest mod evitati aparitia hipertensiunii. Mai mult, exista o serie de alimente, care din pacate nu se inscriu printre cele "la moda", ale caror nutrienti detin multe alte efecte asupra metabolismului, pe langa faptul ca va protejeaza inima de bolile ei specifice.

  • Carnea de peste contine acizi grasi polinesaturati Omega-3, care au ca proprietate scaderea colesterolului, alaturi de un important rol antiinflamator;
  • Cerealele integrale contin fibre, potasiu, magneziu, folati si fitosteroli. Orzul si ovazul contin beta-glucani hipocolesterolemianti;
  • Legumele uscate presum fasolea si soia, care un indice glicemic mic, sunt bogate in acid folic, magneziu, potasiu, fibre solubile valoroase, normalizeaza lipidele din sange, scad tensiunea si asigura o buna functionare a inimii;
  • Semintele si nucile contin acizi grasi mono si polinesaturati, fitosteroli si fibre, potasiu, folati si vitamina E, adica o serie de "ingrediente" cu un efect benefic asupra lipidelor din sange;
  • Legumele si fructele contin vitamina C, potasiu, fibre, folati, substante cu rol antiinflamator si antioxidant. Totusi evitati fructele cu un indice glicemic mare.

Autor: Redactia MedLive.ro

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Comentarii

Semintele - prajite sau crude? Multumesc!

Pagini

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Medic Specialist
Bello Aleksander,Medic Specialist Cardiologie
Medic Specialist...
As. Universitar...
Pantea Ileana-Iuliana,Diabet medic specialist
Diabet medic...
  •  
  • 1 of 29

Articole similare

Alimentatia mamei are efecte pe termen lung / Foto: Sxc.hu Alimentatia femeii din timpul sarcinii poate creste riscul de cancer pentru generatii intregi. Conform jurnalistilor de la MSNBC, efectele se pot simti pana la a doua generatie, chiar daca respectivii urmasi mananca sanatos. Studiul nu a fost inca realizat pe subiecti umani, desi...
Marul este un fruct benefic pentru inima / Foto: Captura YouTube Alimentatia cardioprotectoare isi demonstreaza eficienta in functie de varsta la care este adoptata. Cu cat este inceputa mai devreme, cu atat mai benefica va fi actiunea ei. Totusi chiar si in momentul in care va confruntati cu modificari organice extinse, renuntarea la alimentele...
Marul este un fruct benefic pentru inima / Foto: Captura YouTube Alimentatia cardioprotectoare isi demonstreaza eficienta in functie de varsta la care este adoptata. Cu cat este inceputa mai devreme, cu atat mai benefica va fi actiunea ei. Totusi chiar si in momentul in care va confruntati cu modificari organice extinse, renuntarea la alimentele...
Marul este un fruct benefic pentru inima / Foto: Captura YouTube Alimentatia cardioprotectoare isi demonstreaza eficienta in functie de varsta la care este adoptata. Cu cat este inceputa mai devreme, cu atat mai benefica va fi actiunea ei. Totusi chiar si in momentul in care va confruntati cu modificari organice extinse, renuntarea la alimentele...
Cinci portii de fructe si legume pe zi sunt suficiente pentru diminuarea semnificativa a riscului de deces, indiferent de cauza, noteaza AFP. Un studiu anterior, realizat de cercetatorii britanici, publicat in aprilie, a estimat ca sunt necesare sapte sau mai multe portii de fructe si legume pentru a atinge acest obiectiv, dar cercetatorii...