Publicat la: 
16/02/2012


vitMATINA Cat de sanatos este consumul de popcorn?

Popcornul este o gustare hranitoare, care contine mai multe fibre decat gustarile facute cu faina rafinata. Un bol mic de popcorn simplu contine aproximativ 93 de calorii si mai putin de 1.5 g de grasime. Desi nu se gateste cu grasime, ci la microunde, daca alegi un tip de popcorn cu grasimi, o singura ceasca ar putea contine 170 de calorii si mai mult de 10 g de grasime. Problema incepe atunci cand ne uitam la diferitele tipuri de popcorn disponibile: simple, cu unt, cu cascaval, cu sunca, cu caramel sau picante.

Daca alegi varianta cu unt, de exemplu, si o portie uriasa, nu incerca sa te convingi ca e o mancare sanatoasa. O portie de acest tip de popcorn are de la 120 la 135 de calorii si de la 8 la 12 grame de grasime.

Informatiile nutritionale nu sunt disponibile pentru popcornul vandut in cinematografe. Se estima intr-un raport ca cele mai mici portii contin aproximativ 20 de grame de grasime. Cele mai mari ar putea contine 80 de grame de grasime, sau aproape 130 de grame, in cazul in care sunt servite cu adaos de unt. Daca este adevarat, continutul de grasime din portiile de la cinematografe ar echivala  cu trei pana la cinci sau sase Big Mac-uri.

Indiferent cum consumi popcornul, la cinematograf sau acasa, marimea portiilor este, de fapt, problema majora pentru sanatate.

  • Popcornul este o alegere sanatoasa, daca cumperi o varianta scazuta in grasimi.
  • Daca preferi popcornul pentru microunde, consulta eticheta si alege unul potrivit pentru tine.
  • Cumpara pachete/pungi mai mici.
  • Indiferent de ceea ce alegi, limiteaza portiile.
  • Cand te duci la film, alege o portie mai mica, imparte-o cu persoana de langa tine.
  • Ai grija de sanatatea ta concentrandu-te mai mult pe film si mai putin pe mancat popcorn.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Taguri Medlife: 

Comentarii

"Popcornul este o gustare hranitoare"?!
Serios? Floricelele's fix de umplutura (de altfel multe bucati ies pe "partea din spate" cum au intrat pe partea din fata pentru ca nu le putem digera). N-au aproape nici o valoare nutritiva pentru organismul uman (si cele "aromate" sunt si mai si). Da, o mana de floricele de 3 ori pe an nu te omoara, dar sa zici ca-i o gustare "hranitoare" mi se pare extrem de deplasat.

1. Articolul ăsta nu are şi el un autor, aşa, măcar de amorul artei dacă nu din responsabilitate?
2. Popcorn (eng.)= floricele (rom) Mda, pe vremea mea se cânta melodia Floricele de porumb. Acum n-am auzit să se cânte melodia Popcorn.
3. Problema nu este că sunt DENUMITE simple, cu unt, cu cascaval, cu sunca, cu caramel sau picante, ci faptul că, ÎN REALITATE, alea sunt nişte arome chimice.
În consecinţă, dacă punem în balanţă ce e bun şi ce e rău de la produsul FINIT, floricelele de porumb au mai multe dezavantaje decât avantaje.
Poate popcornul (sic!) vostru o avea calităţi nebănuite (ha, ha, ha).

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Toata lumea spera ca isi poate pastra pielea neteda si radianta, chiar si daca aceasta este supusa testului timpului. Stilul de viata, alaturi de anumite alimente, va poate ajuta sa va pastrati o...
Dan Gilbert, psiholog, profesor in cadrul Harvard University / Foto: Vimeo.com "Din perspectiva evolutiei, doua milioane de ani nu inseamna nimic. Cu toate acestea, in ultimele doua milioane de...