Publicat la: 
23/04/2012

vitMATINA Cat timp pastram mancarea in frigider?

Este usor sa pui alimentele in frigider si sa uiti de ele. Un produs alimentar nu ramane proaspat pentru mult timp si este important sa stii ce durata de viata are odata introdus in frigider. In cazul in care alimentele au fost pastrate prea mult timp in frigider, atunci cand sunt consumate pot duce la intoxicatii alimentare si, in unele cazuri, la probleme serioase de sanatate. Va prezentam diferite produse alimentare si cat timp pot fi pastrate in siguranta in frigider.

Alimentele pentru copii - timp de pastrare: 1 - 3 zile in frigider odata deschise

Un borcan deschis de fructe si legume conservate dureaza doua-trei zile in frigider. Produsele gatite din carne si legume dupa o zi sau doua pot sa nu mai fie bune. Nu lasati borcanele deschise de produse alimentare pentru copii in frigider mai mult de trei zile. Un pericol ascuns cu alimentele pentru copii este faptul ca parintii pot hrani copiii chiar din borcan, astfel incat saliva transferata in borcan poate duce la cresterea bacteriilor atunci cand alimentele sunt introduse inapoi in frigider.

Sosul de paste - timp de pastrare 5 zile odata deschis

Odata deschise, sosurile pe baza de rosii sunt bune doar pentru cinci zile. Nu asteptati sa se formeze mucegai. In multe cazuri nu veti vedea mucegai in sos dupa cinci zile, dar de fapt ar putea fi acolo. Unele mucegaiuri produc toxine, care pot fi daunatoare, asa ca mai bine nu riscati. Mucegaiul creste in medii foarte umede, iar gatitul nu va ditruge toxinele. Deci, pentru a fi in siguranta, trebuie sa-l arunci.

Maioneza - timp de pastrare aproximativ 2 luni odata deschisa

Maioneza are un continut ridicat de grasimi, ceea ce inseamna ca nu este la fel de sensibila la cresterea bacteriilor. Pentru alte condimente, cum ar fi dressingurile de salata, verificati datele de expirare, care sunt in mod normal exacte pentru aceste produse.

Branza - timp de pastrare 1 - 4 saptamani

Branzeturile moi au, in general, un timp mai scurt de valabilitate. Branzeturile tari (de exemplu, Cheddar ), pot fi pastrate de la trei pana la patru saptamani in frigider dupa ce au fost deschise. Branzeturile moi (de exemplu, Brie) pot fi pastrate o saptamana. Pentru a prelungi durata de viata a branzeturilor le puteti indeparta ambalajul din plastic si le puteti depozita in frigider in hartie cerata.

Oua - timp de pastrare 3 - 5 saptamani

Este important sa nu le depozitati in fata in frigider, pentru ca vor avea o durata de viata mai scurta. Puteti pastra untul mai in fata pentru a-l taia mai usor. Untul, apa imbuteliata si alte bauturi nedeschise sunt alimente care sunt mai putin sensibile la problemele de temperatura.

Resturile alimentare - timp de pastrare 3 - 4 zile

Puiul gatit, pizza sau salata de ton trebuie puse in frigider in termen de doua ore de la servire pentru a reduce riscul de toxiinfectie alimentara, deoarece bacteriile se dezvolta mult mai rapid la temperatura camerei. Nu lasati resturi in bucatarie. Pune-le in frigider imediat ce ai terminat de mancat.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Taguri Medlife: 
Specialitate: 

Articole similare

Femeile sunt orbite de gelozie / Foto: MorgueFile De cate ori n-am auzit intr-o conversatie spunandu-se "a fost orbita de gelozie"? Doi profesori de psihologie de la Universitatea Delaware au descoperit, in urma unui studiu, ca expresia nu este numai o figura de stil, ci este cat se poate de reala. Femeile geloase sunt atat de distrase de...
Exista o multime de ipoteze atunci cand vine vorba de sanatatea si functionarea inimii. Si asa cum se intampla in general, pentru fiecare mit exista un adevar pe care acesta s-a fondat. Exemplul infarctului este edificator. Majoritatea persoanelor isi imagineaza ca vor sti cu siguranta cand au un infarct, presupunand ca nu este posibil sa nu...
Durerile de spate afecteaza o mare parte dintre oameni, fie ca este vorba de o durere ce a survenit dupa ce ati supraincarcat spatele sau de o afectiune cronica. Cu toate acestea, nu este nevoie sa apelati imediat la antialgice. Exista anumite remedii naturale care pot ajuta la ameliorarea durerii si disconfortului. Inainte de a le folosi, este...
Ideea acestui articol mi-a venit fiind in concediu si calatorind langa o adolescenta cu obrajii plini de cosuri agresate la maximum, care mi-a explicat ca aceasta boala ii distruge viata In acelasi concediu citesc despre confirmarea partiala, dupa o jumatate de secol de negare, a legaturii dintre excesul de ciocolata si declansarea...
Dr. Oana Andrei, medic specialist oftalmolog / Foto: MedLive.ro Nistagmusul este un fenomen spontan sau provocat, caracterizat printr-o miscare involuntara pendulara si sacadata a ochilor, de mica amplitudine. Pacientii cu nistagmus congenital au o pozitie anormala a capului: intors sau inclinat, pozitie compensatoare in care miscarile...