Publicat la: 
20/04/2011

vitMATINA Ce mancam la birou?

Masa de pranz este importanta, chiar daca ne aflam la birou / Foto: Photoxpress.com

Viata petrecuta in viteza ne impiedica de multe ori sa mai mancam la pranz. Suntem din ce in ce mai pretentiosi cu alimentele pe care le alegem. Desi incercam din rasputeri sa mancam sanatos, ispitele sunt multe: restaurante, fast-food, automate de mancare si patiserii. Cu toate acestea exista solutii pentru a manca sanatos, chiar daca suntem la serviciu.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Chiar daca va aflati la serviciu, incercati sa respectati un program regulat al meselor, astfel incat sa nu va abateti de la masa de pranz rontaind cate ceva. Mancarea de la fast-food nu este nici ea recomandata, indiferent de cat de tentant ar fi ca la pauza de pranz sa iesiti impreuna cu colegii la o pizza. Aceste alimente contin foarte multe calorii si au un aport scazut de vitamine si substante benefice organismului.

  • pregatiti-va de acasa un pachet pentru masa de pranz: sandwichuri din paine integrala, iaurt, branza, rosii, carne slaba, salate sau alte legume care va plac,
  • consumati fructe si legume crude: felii de morcov, citrice, banane, kiwi, papaya si fisticul (va scapa de stres si va imbunatatesc starea de spirit),
  • tot pentru imbunatatirea starii de spirit puteti consuma migdale, iaurt, creveti,
  • beti suc de fructe preparat de acasa, deoarece sucul consumat pe parcursul zilei va va ajuta sa eliminati mai usor toxinele si veti avea mai multa energie,
  • incercati sa inlocuiti tigara si cafeaua cu un fruct din compot,
  • inlocuiti sticlele cu bauturi carbogazoase de langa birou cu cutiile de lapte din care puteti bea pe parcursul zilei,
  • rontaiti fructe uscate: smochine, curmale, ananas, mango, kiwi,
  • evitati dulciurile, dar daca totusi va este pofta de ceva dulce puteti opta pentru o ciocolata dietetica pe baza de fibre vegetale

Incercati sa evitati:

  • ciocolata, cafeaua, cacaua, bauturile care contin cofeina,
  • ceaiul negru sau verde trebuie evitat, deoarece contine teina, o substanta cu efecte asemanatoare cofeinei,
  • covrigeii, biscuitii, snaksurile sau preparatele de la restaurantele de tip fast-food ingrasa si creeaza o stare de neliniste.

Autor: Redactia MedLive.ro

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Specialitate: 
Comentarii

Nu am inteles legatura dintre cofeina, teina si a manca sanatos.

De ce consumul de ceai verde nu este indicat?

Multumesc.

Si mie mi se pare lipsita de sens afirmatia privind ceaiul negru si verde. E adevarat ca au teina, insa aceasta are un efect mai slab decat cofeina si se elibereaza in organism intr-o perioada mai indelungata. O ceasca de cafea sau o bucatica de ciocolata neagra pot imbunatati si ele concentrarea; important e sa se evite excesul.

Stimati autori/comentatori,

NU exista "teina"; ceaiul negru/verde contine cofeina; aceasta confuzie a aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea, dar a fost clarificata cu ~100 de ani in urma

http://en.wikipedia.org/wiki/Caffeine

Articolul imi da impresia unui colaj de "sfaturi bune" pus laolalta de domnisoara secretara / de la receptie :)

Articolul nu mi se pare ok. Pe langa o serie de sfaturi bune sunt date si multe sfaturi care se pot dovedi foarte rele.

Bauturile carbogazoase nu se inlocuiesc cu lapte ci cu apa plata. Laptele contine calorii si bautul zilnic al unui litru de lapte inseamna un aport de 450 - 650 calorii. Acestea se pun undeva.

Mai mult rontaitul in timpul lucrului, atunci cand atentia este captata de sarcina de serviciu, face ca sa nu fim atenti ce si cat bagam in gura. Ne putem trezi ca am mancat din seminte si fructe uscate o cantitatea prea mare. Important este sa ne fixam orele la care luam masa si sa respectam programul de masa fiind atenti la ce si cat mancam.

Ceaiul verde este deja pus pe lista neagra? O gura de cafea pot alunga o durere de cap.

Articole similare

Colesterolul poate fi o problema serioasa deoarece acesta ar putea duce la formarea depozitelor de grasime in vasele de sange. Cand se intampla acest lucru, arterele se ingusteaza cauzand probleme pentru inima. Este important sa se reduca colesterolul LDL, care cauzeaza depozitele de grasime si sa cresca nivelul de colesterol HDL, care "curata"...
Cancerul la stomac este a doua cauza cea mai frecventa de deces la nivel mondial din cauza bolilor maligne. Noile descoperiri ale cercetarilor de la Liverpool ar putea contribui la dezvoltarea de noi terapii pentru cancerul gastric, prin restabilirea functiilor unei proteine numita TGFig-H3. Cercetatorii au constatat ca producerea acestei...
Poate ti-ai pierdut locul de munca si esti ingrijorat de unde o sa scoti banii pentru rata pe care o ai la banca. Poate ca ai un loc de munca, dar nu iti place deloc si visezi sa-ti petreci urmatorii 10 ani pe o plaja. Oricare ar fi situatia, ai putea crede ca un castig la loto ar putea rezolva totul. In 2008 cercetatorii de la Carnegie Mellon...
Arata ca un cotlet, este suculent si fibros ca un cotlet si cand il mesteci are consistenta unui cotlet real, dar ingredientele sunt suta la suta vegetale. Cercetatorii utilizeaza o noua metoda pentru a pregati un substitut de carne care nu numai ca are un gust bun, dar este si ecologic. Productia de carne este complicata, costisitoare si nu...
Ciocolata contine oxalat - un compus natural din boabe de cacao - care poate inhiba absorbtia de calciu. Calciul se leaga de oxalat in intestine, limitand absorbtia calciului in sange. Persoanele cu pietre la rinichi, care ar putea aparea atunci cand exista prea mult oxalat in urina, ar trebui sa limiteze cantitatea de oxalati din meniul lor. Nu...