Publicat la: 
14/08/2012

vitMATINA Cercetatorii au gasit o modalitate de a inlocui pana la 50% din continutul de grasime din ciocolata cu suc de fructe

Chimistii de la Universitatea din Warwick au luat o mare parte din untul de cacao si grasimile din ciocolata, inlocuindu-le cu mici picaturi de suc care masoara sub 30 de microni in diametru si se pare ca procesul chimic nu schimba senzatia pe care o simti cand mananaci ciocolata.

Acestia au infiltrat suc de portocale si afine in ciocolata cu lapte, neagra si alba utilizand ceea ce se numeste o emulsie Pickering.

Cel mai important, acest proces chimic nu schimba senzatia pe care o simti cand mananci ciocolata.
Acest lucru se datoreaza faptului ca noua tehnologie pastreaza continutul de polimorf V, substanta care da ciocolatei aspectul lucios si textura ferma si care ii permite sa se topeasca in gura fara probleme.

Produsul final va avea un gust de fructe, dar exista optiunea de a folosi apa si o cantitate mica de acid ascorbic (vitamina C) in loc de suc pentru a pastra gustul.

Dr. Stefan Bon de la Departamentul de Chimie al Universitatii din Warwick, autorul principal al studiului publicat in Journal of Materials Chemistry a spus: "Toata lumea iubeste ciocolata, dar, din pacate, stim cu totii ca multe batoane de ciocolata sunt bogate in grasimi.

Acesta declarat ca cercetarea a evidentiat procesele chimice care pot reduce continutul de grasimi in ciocolata, dar acum depinde de industria alimentara sa foloseasca aceasta noua tehnologie pentru a produce batoane de ciocolata mai gustoase cu un continut scazut de grasimi.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Taguri Medlife: 
Comentarii

Da, au facut asta ca sa scada costurile nu pentru sanatatea consumatorului. Untul de cacao este o grasime ideala pentru organism.

Gustul este potentat de grasime. Interesant de vazut daca intr-adevar este ciocolata ce rezulta sau suc de fructe solid.Corect pentru infarfurie, ciocolata cu unt de cacao este foarte sanatoasa datorita antioxidantilor din cacao si grasimilor ideale din untul de cacao. Ciocolata este rea din cauza zaharului, zahar la care se pare ca se mai adauga si zaharul din sucul de fructe in noua ciocolata "sanatoasa" Eu personal ma voi feri de asa ceva si de acum inainte voi lua ciocolata doar daca scrie pe ea UNT DE CACAO.

Alte articoleVezi toate articolele

1. Lipsa somnului Chiar daca pare evident, un somn fugitiv poate fi cauza principala a oboselii, ceea ce afecteaza concentrarea si sanatatea. Adultii ar trebui sa isi organizeze programul astfel...
Ouale, consumate cu moderatie si proaspete, au mai multe beneficii pentru sanatate. Sunt bune pentru sanatatea oculara, contin proteine si aminoacizi esentiali, vitamina D si, mai nou, conform unor...