Publicat la: 
14/08/2012

vitMATINA Cercetatorii au gasit o modalitate de a inlocui pana la 50% din continutul de grasime din ciocolata cu suc de fructe

Chimistii de la Universitatea din Warwick au luat o mare parte din untul de cacao si grasimile din ciocolata, inlocuindu-le cu mici picaturi de suc care masoara sub 30 de microni in diametru si se pare ca procesul chimic nu schimba senzatia pe care o simti cand mananaci ciocolata.

Acestia au infiltrat suc de portocale si afine in ciocolata cu lapte, neagra si alba utilizand ceea ce se numeste o emulsie Pickering.

Cel mai important, acest proces chimic nu schimba senzatia pe care o simti cand mananci ciocolata.
Acest lucru se datoreaza faptului ca noua tehnologie pastreaza continutul de polimorf V, substanta care da ciocolatei aspectul lucios si textura ferma si care ii permite sa se topeasca in gura fara probleme.

Produsul final va avea un gust de fructe, dar exista optiunea de a folosi apa si o cantitate mica de acid ascorbic (vitamina C) in loc de suc pentru a pastra gustul.

Dr. Stefan Bon de la Departamentul de Chimie al Universitatii din Warwick, autorul principal al studiului publicat in Journal of Materials Chemistry a spus: "Toata lumea iubeste ciocolata, dar, din pacate, stim cu totii ca multe batoane de ciocolata sunt bogate in grasimi.

Acesta declarat ca cercetarea a evidentiat procesele chimice care pot reduce continutul de grasimi in ciocolata, dar acum depinde de industria alimentara sa foloseasca aceasta noua tehnologie pentru a produce batoane de ciocolata mai gustoase cu un continut scazut de grasimi.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Taguri Medlife: 
Specialitate: 
Comentarii

Da, au facut asta ca sa scada costurile nu pentru sanatatea consumatorului. Untul de cacao este o grasime ideala pentru organism.

Gustul este potentat de grasime. Interesant de vazut daca intr-adevar este ciocolata ce rezulta sau suc de fructe solid.Corect pentru infarfurie, ciocolata cu unt de cacao este foarte sanatoasa datorita antioxidantilor din cacao si grasimilor ideale din untul de cacao. Ciocolata este rea din cauza zaharului, zahar la care se pare ca se mai adauga si zaharul din sucul de fructe in noua ciocolata "sanatoasa" Eu personal ma voi feri de asa ceva si de acum inainte voi lua ciocolata doar daca scrie pe ea UNT DE CACAO.

Pagini

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie, Ecografie 3D, Endocrinologie

Bosoanca Steluta,Doctor
Medic Specialist
Medic Specialist
Pantea Ileana-Iuliana,Diabet medic specialist
Diabet medic...
Pop Anca Oana
Medic Specialist

Articole similare

Expunerea la soare are beneficiile sale estetice, insa riscurile lipsei de protectie sunt nenumarate. Este extrem de important sa stim ce crema de protectie solara trebuie sa folosim, cum trebuie sa procedeze persoanele care au un numar mare de alunite si care sunt semnalele la care trebuie sa fim atenti? "Persoanele care au peste 50 de alunite...
In ce consta epilarea cu laser? Este intr-adevar definitiva? Ce tipuri de piele se preteaza? La ce rezultate trebuie sa ne asteptam? Pe ce zone functioneaza? Care sunt riscurile sau efectele adverse? Dr. Diana Placintescu, medic primar dermato-venerolog, a discutat online cu cititorii MedLive.ro, si a raspuns acestor intrebari intr-un interviu...
Consumul excesiv de sare si alcool si stresul se numara printre cauzele foarte cunoscute ale instalarii hipertensiunii arteriale. Insa exista si cauze mai putin cunoscute ale declansarii acestei afectiuni care afecteaza milioane de adulti din lumea intreaga, relateaza Mediafax. Bisfenol A Potrivit unui nou studiu publicat in revista...
Locul de munca poate fi atat cauza cat si tratament / Foto: Photoxpress.com Afectiunile musculo-scheletice sunt unele dintre cele mai comune cauze raportate pentru boli asociate cu locul de munca in Romania. Aproximativ opt ani din viata romanilor sunt afectati de boala si dizabilitate (OMS,2005), iar in viitor este probabil ca incidenta si...
Diversificarea alimentatiei la copii / Foto: MedLive Diversificarea hranei bebelusului este un moment important, care vine insa impreuna cu o serie de noi provocari pentru parinti. Care sunt cele mai bune metode de a evita alergiile, odata ce copilul trece de la o alimentatie bazata pe lapte si cereale la alimente solide? Care sunt cele mai...