Publicat la: 
22/03/2012

vitMATINA Cum influenteaza mirosul alimentelor cat de mult mancam

Marimea unei muscaturi depinde de familiaritatea si textura alimentelor. Muscam bucati mai mari din produsele alimentare care au nevoie sa fie mestecate mai mult si bucatile de dimensiuni mai mici sunt adesea legate de o senzatie de satietate. Noi cercetari publicate in jurnalul Flavour, lansat astazi, arata ca aromele puternice duc la muscaturi mai mici si sugereaza ca aroma poate fi utilizata ca un mijloc de a controla marimea portiilor.

Aroma alimentelor este legata de elementele constitutive si textura, dar si de dimensiunea muscaturii. In scopul de a separa efectul aromei asupra dimensiunii muscaturii de alte senzatii, cercetatorii au dezvoltat un sistem in care un desert crema a fost mancat in timp ce arome diferite au fost prezentate simultan participantilor. Rezultatele au aratat ca mirosul puternic a determinat o muscatura mai mica.

Acest studiu sugereaza ca manipularea mirosurilor produselor alimentare ar putea duce la o scadere de 5-10% din aportul pe muscatura. Combinarea controlului aromei cu controlul portiilor ar putea pacali organismul si ar interveni senzatia de satietate cu o cantitate mai mica de mancare, ceea ce ar ajuta la pierderea in greutate.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Specialitate: 
Comentarii

Va sa zica oamenii au nevoie de minciuni chiar daca e vorba de un act foarte simplu cum este mincatul, un creier normal dotat nu-i suficient. Deci un procent semnificativ din "popor" trebuie "manipulat" ca sa nu haleasca in nestire. Prin consecinta discernamintul, atentia, vointa ies din calcul. Si atunci pentru ce ne mai plingem de restul manipularilor ?

Pagini

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Medic Specialist
Medic Primar...
Medic Specialist
Neacsu Valentina,Medic specialist
Medic specialist

Articole similare

Copilul trebuie incurajat sa se uite pe geam / Foto: Photoxpress Raul de masina este o afectiune deloc grava, insa care poate provoca destula neplacere, mai ales celor mici. Din fericire, exista metode simple si eficiente de ameliorare a simptomelor. Raul de masina este una dintre manifestarile raului de miscare si se resimte, in principal, prin...
Uleiul de cocos digerat este capabil sa atace bacteriile care cauzeaza aparitia cariilor dentare. Este un antibiotic natural care ar putea fi incorporat in produsele comerciale stomatologice, spun oamenii de stiinta care si-au prezentat activitatea lor la Conferinta de Microbiologie Generala de la Universitatea din Warwick. Echipa de la...
Cancerul la stomac este a doua cauza cea mai frecventa de deces la nivel mondial din cauza bolilor maligne. Noile descoperiri ale cercetarilor de la Liverpool ar putea contribui la dezvoltarea de noi terapii pentru cancerul gastric, prin restabilirea functiilor unei proteine numita TGFig-H3. Cercetatorii au constatat ca producerea acestei...
Exista o poveste tragica care ajunge mereu stire: un tanar sportiv, aparent sanatos, care se prabuseste brusc si moare in urma unui stop cardiac, in timp ce face sport. O noua cercetare inlatura un mit conform caruia moartea subita de cauza cardiaca are loc adesea in timpul activitatii fizice intense. De fapt, s-a descoperit ca majoritatea...
Sampoanele contin surfactanti, care dau puterea de curatarea, ingrediente hidratante, care lasa parul mai moale si mai usor de pieptanat, conservanti, antioxidanti, uleiuri naturale, proteine si vitamine. Va prezentam un ghid al ingredientelor pe care le veti gasi pe eticheta sampoanelor cumparate. Surfactanti: alkyl monoglyceride, alkyl...