Publicat la: 
22/03/2012

vitMATINA Cum influenteaza mirosul alimentelor cat de mult mancam

Marimea unei muscaturi depinde de familiaritatea si textura alimentelor. Muscam bucati mai mari din produsele alimentare care au nevoie sa fie mestecate mai mult si bucatile de dimensiuni mai mici sunt adesea legate de o senzatie de satietate. Noi cercetari publicate in jurnalul Flavour, lansat astazi, arata ca aromele puternice duc la muscaturi mai mici si sugereaza ca aroma poate fi utilizata ca un mijloc de a controla marimea portiilor.

Aroma alimentelor este legata de elementele constitutive si textura, dar si de dimensiunea muscaturii. In scopul de a separa efectul aromei asupra dimensiunii muscaturii de alte senzatii, cercetatorii au dezvoltat un sistem in care un desert crema a fost mancat in timp ce arome diferite au fost prezentate simultan participantilor. Rezultatele au aratat ca mirosul puternic a determinat o muscatura mai mica.

Acest studiu sugereaza ca manipularea mirosurilor produselor alimentare ar putea duce la o scadere de 5-10% din aportul pe muscatura. Combinarea controlului aromei cu controlul portiilor ar putea pacali organismul si ar interveni senzatia de satietate cu o cantitate mai mica de mancare, ceea ce ar ajuta la pierderea in greutate.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Taguri Medlife: 
Specialitate: 
Comentarii

Va sa zica oamenii au nevoie de minciuni chiar daca e vorba de un act foarte simplu cum este mincatul, un creier normal dotat nu-i suficient. Deci un procent semnificativ din "popor" trebuie "manipulat" ca sa nu haleasca in nestire. Prin consecinta discernamintul, atentia, vointa ies din calcul. Si atunci pentru ce ne mai plingem de restul manipularilor ?

Pagini

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Mihai Bogdan,Medic Primar
Medic Primar
Bogole Claudia Maria
Medic Specialist
Neacsu Valentina,Medic specialist
Medic specialist
Medic Specialist

Articole similare

Cancerul la stomac este a doua cauza cea mai frecventa de deces la nivel mondial din cauza bolilor maligne. Noile descoperiri ale cercetarilor de la Liverpool ar putea contribui la dezvoltarea de noi terapii pentru cancerul gastric, prin restabilirea functiilor unei proteine numita TGFig-H3. Cercetatorii au constatat ca producerea acestei...
Bolile zoonotice sunt boli pe care oamenii le pot lua de la animale. Multe boli infectioase se pot raspandi de la animale la oameni, iar unele dintre acestea pot proveni de la animalele de companie. Inainte sa va alarmati, trebuie sa stiti ca aceste boli nu sunt atat de frecvente si se pot preveni usor, conform WebMD. Turbarea Cauzata de un...
Cercetarile arata ca gestionarea si tratarea factorilor de risc pentru bolile vasculare nu sunt benefice doar pentru prevenirea bolilor de inima si accidentelor vascular cerebral, dar si pentru forme comune de demența, conform ScienceDaily. Dr. Gustavo C. Roman a revizuit cercetarile legate de dementa realizate pe o perioada lunga de timp, iar...
Consumatorii vor plati mai mult atunci cand le sunt date diferite optiuni pentru a urmari obiective pe termen scurt, dar vor plati mai mult pentru optiuni similare, atunci cand urmaresc obiective pe termen lung, potrivit unui nou studiu, publicat in Journal of Consumer Research. "Multe dintre beneficiile atingerii anumitor obiective, cum ar fi...
Avand in vedere succesul medicamentelor pentru tratarea disfunctiei erectile, cum ar fi sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis) si vardenafil (Levitra), companiile farmaceutice au cautat un medicament similar pentru femei. Viagra chiar a fost incercat ca si tratament pentru disfunctiile sexuale la femei. Cu toate acestea, Food and Drug...