Publicat la: 
4/07/2012

vitMATINA Cum recunosti un medic neprofesionist?

Care sunt modalitatile prin care poti recunoaste un medic neprofesionist? Expertii de la Baby Center au identificat anumite semne de averizare pe care trebuie sa le luati in considerare, atunci cand mergeti la medic sau va alegeti un medic nou.


O atitudine indiferenta sau nepasatoare

Sunteti in cautarea unei persoane care sa va acorde ingrijiri medicale, nu a unui nou prieten - deci o personalitate stralucitoare, probabil, nu este o prioritate atunci cand alegeti un medic. Totusi, este inteligent sa observi cand un medic este in mod constant rece si autoritar sau nu te tine minte de la o vizita la alta.

Cand vine vorba de medicul copilului dumneavoastra, trebuie sa fii atent la modul in care el sau ea interactioneaza cu copilul. O vizita la medic poate fi o experienta uneori traumatizanta pentru copil si un medic pediatru grijuliu il va face pe copil sa se simta confortabil.

Cauta un medic care coboara la nivelul copilului dumneavoastra pentru a explica ceea ce se intampla si de ce si care isi exprima interesul in mod autentic.

Nu asculta si nu raspunde

Majoritatea medicilor sunt extrem de ocupati, dar un medic bun isi va face timp pentru a raspunde la intrebarile dumneavoastra. Daca te face sa simti ca ingrijorarile sau intrebarile nu ti-au fost raspunse, acesta e un semn rau.

Ca pacient ai dreptul sa te astepti la curtoazie si raspunsuri, nu doar de la medic, ci si de la toata lumea de la birou - de la receptionista, la asistenta. Medicul, sau cineva din birou, ar trebui sa raspunda la apelurile telefonice in timp util.

Nu are cunostintele necesare

Luati in considerare schimbarea medicului in cazul in care acesta nu pare sa tina pasul cu articolele cele mai recente din literatura medicala. O parte din munca unui medic inseamna educarea pacientilor cu privire la sanatatea lor. Aceasta inseamna sa explice rezultatele testelor medicale, sa informeze pacientii cu privire la medicamentele prescrise si sa furnizeze sfaturi legate de nutritie si de sanatate.

Nu va asteptati ca medicul sa fie in masura sa raspunda la toate intrebarile dumneavoastra sau sa diagnosticheze orice problema pe loc. Dar puteti urmari daca sunt recomandate teste gresite sau mesajele nu sunt transmise corespunzator. Toata lumea face greseli, desigur, dar scaparile repetate sau o anumita superficialitate ar putea indica faptul ca medicul dumneavoastra face gafe mai mari.

Recomandari proaste

Un medic neprofesionist este probabil sa aiba o reputatie patata. Este posibil sa aveti nevoie sa faceti munca de detectiv pentru a va asigura ca un medic este bun.

incepeti prin a discuta cu un medic in care aveti incredere, prieteni, rude si colegi de serviciu care pot fi familiarizati cu doctorul respectiv. Verificati site-uri care ofera comentarii despre medici.

Va pune sa faceti mai multe teste si sa urmati mai multe proceduri suplimentare

Un medic ar trebui sa recomande teste suplimentare in cazul in care acestea sunt justificate, dar trebuie sa fii precaut in cazul in care acest lucru se intampla tot timpul.
In unele cazuri, medicii recomanda teste suplimentare dintr-un exces de prudenta, spune Schultz, medic pediatru. "Aceasta ar putea insemna ca nu au incredere in propria lor judecata", adauga ea.

Nu iti respecta timpul

Cat timp ar trebui sa asteptati la medic? O asteptare de 20 de minute este rezonabila, mai mult de o ora nu este.

"Vor fi situatii de urgenta, desigur, dar daca asteptati de obicei o ora sau mai mult, as cauta un medic nou", spune Shu, medic pediatru in Atlanta.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Comentarii

La noi sunt multi doctori care 'nu asculta si nu raspund', nu pentru ca sunt neprofesionisti, ci pentru ca un asemenea comportament e inradacinat in cultura noastra.

Articole similare

Exista multe conceptii gresite privind disfunctia erectila si cauzele sale. Disfunctia erectila este o problema medicala complexa, cu multe cauze si tratamente. Cel mai bun mod de a descoperi ceea ce cauzeaza problema este discutia deschisa cu medicul dumneavoastra si obtinerea unui diagnostic precis. Va prezentam cateva mituri pentru a...
Placebo sunt in mod traditional considerate a fi pastile 'inerte' care actioneaza ca o constanta prin care se masoara efectele unor noi pastile 'active', cunoscute in studiile clinice ca "tratamentul tinta". Cu toate acestea, medicamentele placebo s-au dovedit a crea schimbari substantiale de sanatate la pacienti.O cercetare efectuata la...
Exista o legatura intre riscul de cancer de san si mediul de lucru? Un studiu publicat in revista Environmental Health ofera dovezi suplimentare cu privire la acest subiect de cercetare neglijat anterior, confirmând faptul ca anumite ocupatii prezinta un risc mai mare de cancer de san decat altele, în special cele care expun persoana la anumiti...
Este bine cunoscut faptul ca alaptarea creste secretia hormonului prolactina si inhiba ovulatia la femei. Acest lucru poate preveni debutul unei noi sarcini si alaptarea a fost folosita în trecut ca o metoda de contraceptie. În plus, fata de aceasta conditie fiziologica, exista multe alte conditii patologice în care productia de prolactina este...
Orezul brun, usor de digerat / Foto: Dreamstime.com Cauzata, de obicei, de infectiile toxicoalimentare, diareea poate fi insotita de crampe abdominale, balonare, varsaturi si chiar febra. Suficient incat sa strice o vacanta sau o sarbatoare. Comenteaza pe Forum MedLive.ro. Episoadele de diaree pot dura de la cateva ore la o saptamana. De cele mai...