Publicat la: 
4/08/2011
vitMATINA Cum sa te feresti de germenii din camerele de hotel

Igiena in camera de hotel / Foto: Photoxpress.com

Sezonul vacantelor vine cu pericolele lui. Desi curatenia camerei in care iti petreci vacanta este unul dintre ultimele lucruri la care vrei sa te gandesti, cateva miscari simple te pot ajuta sa te feresti de vreun virus lasat in urma de persoana care a stat in camera inaintea ta, virus care iti poate strica, la urma urmei, vacanta.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro

La prima vedere, incaperile in care ne petrecem vacanta par, adesea, curate. Asta insa nu inseamna neaparat ca au fost curatate suficient de bine incat sa se asigure distrugerea organismelor periculoase. Conform Oxford Journals, un studiu realizat de Universitatea din Virginia in 2006 arata ca "intr-o camera de hotel ocupata pentru o noapte de un adult racit, toate, de la telecomanda, telefon, intrerupator si robineti, sunt contaminate cu rhinovirusul."

Chiar si atunci cand incaperile sunt curatate, urmele fostilor locatari se mai pastreaza. Un reportaj realizat de ABC NEWS in 20 de hoteluri (pana in cinci stele) din S.U.A., plecand de la o lista a hotelurilor murdare data de TripAdvisor, a identificat in camerele gata sa isi primeasca musafirii urme de sperma, urina si plosnite.

Rata de imbolnaviri cauzate de bacteriile si virusurile din camerele de hotel este destul de mica. Pentru a evita insa orice probleme, Health.com ofera sfaturile urmatoare:

1. Inspecteaza camera inainte de a despacheta.
Asigura-te ca asternuturile si prosoapele sunt curate, fara pete. Verifica baia si colturile camerei pentru urme de mucegai sau scurgeri de apa. In cazul in care apar nereguli, anunta managementul.

2. Curata obiectele de uz comun cu servetele sau substante dezinfectante: telecomanda, telefon, manerele (de la usi, dulapuri, dormeza etc.), intrerupatorul (atat pentru lumina de camera cat si pentru veioza), robinetii (de la chiuveta, dus, cada, chiuveta), capul de dus, cada de baie, scaunul de toaleta.

3. Indeparteaza cuvertura de pe pat imediat ce ajungi si nu o folosi. Daca asternuturile sunt spalate dupa fiecare musafir (sau asa ar trebui sa fie), cuvertura nu este. De asemnea, daca banuiesti ca asternuturile nu sunt suficient de curate, poti sa vii cu asternutul de acasa, insa pregateste-te sa ti se ingreuneze bagajul.

4. Spala-te pe maini cat poti de des, mai ales inainte sa mananci, inainte sa iti atingi fata, gura, ochii sau nasul si dupa ce ai venit de afara.

5. Nu merge descult prin camera. Foloseste papuci de casa/slapi sau sosete.

6. Nu folosi paharele din camera. Alege sa folosesti pahare de unica folosinta.

7. Nu folosi sapunul, samponul si orice alte produse date de hotel, in cazul in care le-ai gasit desfacute.

Autor: Redactia MedLive.ro

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Comentarii

Bune sfaturi. Mai laes la noi unde turismul de weekend e in floare, nimeni de pe la hoteluri nu cred ca sta sa curete baia dupa unul care a folosit-o o zi. Asternuturile se mai schimba ca se sifoneaza la folosire.

Un articol scurt dar foarte folositor.
Pe langa aceste sfaturi consider ca trebuie lasate geamurile larg deschise pentru a intra aerul si soarele.

maniaci

Alte articoleVezi toate articolele

Actuala Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va fi inlocuita de mai multe societati mutuale de asigurari de sanatate, prevede noul proiect al legii sanatatii. Asiguratii isi vor putea alege prin...
Ce analize ar trebui sa facem inainte de a ne apuca de practicarea unui sport? De ce este necesara o evaluare cardiaca? Ce probleme ale inimii pot intervenii in timpul activitatii sportive? Dr....