Publicat la: 
20/09/2011
vitMATINA Igiena lucrarilor dentare. Cum se realizeaza?

Lucrarile dentare sunt mai dificil de curatat / Foto: Photoxpress.com

Dantura sanatoasa trebuie sa fie un obiectiv pentru toata lumea, iar igiena orala este esentiala in acest caz. Ce ne facem, in schimb, atunci cand avem lucrari dentare?

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Este important de cunoscut faptul ca lucrarile dentare pot fi mobile (pacientul le poate scoate si le poate curata) sau fixe.

In cazul lucrarilor dentare mobile (proteze) trebuie sa aveti grija de fiecare data cand le scoateti din gura, deoarece acestea se pot fisura sau chiar sparge foarte usor. Folosind o periuta de unghii, puteti spala proteza cu apa si sapun. Acest tip de lucrari trebuie spalate in fiecare seara, iar de doua ori pe saptamana este indicat sa utilizati pastilele de curatare a protezelor, dizolvate in apa calduta.

Lucrarile dentare fixe sunt mai dificil de curatat. Dintii stalpi sau partea din lucrare care se fixeaza prin cimentare poate fi igienizata prin periaj, completand cu apa de gura si neaparat cu ata dentara. Pentru dintii care lipsesc, inlocuiti cu dintii de punte, se recomanda un tip special de ata dentara: superfloss. De asemenea periuta interdentara poate fi o solutie in acest caz. Mai multa grija trebuie acordata faptului de a nu leza gingia.

Autor: Redactia MedLive.ro

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Alte articoleVezi toate articolele

Lucrarile dentare sunt mai dificil de curatat / Foto: Photoxpress.com Dantura sanatoasa trebuie sa fie un obiectiv pentru toata lumea, iar igiena orala este esentiala in acest caz. Ce ne facem, in...
Un pacient care necesita proteza de sold sau genunchi ar trebui sa stie ca acest gen de operatii sunt accesibile in Romania in majoritatea centrelor adevarate de ortopedie. Din alt punct de vedere,...