Publicat la: 
6/05/2011
vitMATINA Masa in familie. Cum ne influenteaza starea de sanatate?

Masa servita in familie joaca un rol important / Foto: Flickr.com

Dincolo de faptul ca este o traditie, masa servita in familie ne poate influenta starea de sanatate. Pe de o parte exista ideea ca familiile care se reunesc la masa incurajeaza consumul de alimente sanatoase. Pe de alta parte numeroase persoane sustin ca numarul mare de cereri de pizza este in stransa legatura cu masa servita in familie. Cum ne influenteaza starea de sanatate cina la care se reuneste intreaga familie?

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Desi exista familii in care se consuma mancare nesanatoasa, cercetatorii americani au demonstrat ca adolescentii care mananca impreuna cu parintii lor de cel putin trei ori pe saptamana prezinta un risc cu 12% mai mic de a avea probleme de greutate. Mesele in familie cresc cu 24% tendinta de a consuma alimente sanatoase. De asemenea riscul in ceea ce priveste consumul de alimente nesanatoase scade cu 20%, in timp ce probabilitatea ca membrii familiei sa sara peste mese scade, la randul ei, cu 35%, potrivit BBC Heath.

Cercetarea se bazeaza pe datele obtinute de la 183.000 de copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 17 ani. Studiul efectuat de cercetarii americani au aratat ca mesele servite regulat in familie sunt asociate cu o mai buna nutritie.

Rezultatele studiului, publicate in revista de specialitate Journal of Nutrition Education and Behavior, sunt compatibile cu informatiile nationale privind dieta copiilor, care arata ca la varsta adolescentei acestia nu consuma indeajuns de multe fructe, legume si alte produse bogate in minerale si vitamine.

,,Mesele in familie aduc mult mai multe beneficii din punct de vedere nutritional. In plus, aceste familii au tendinta de a fi mai sanatoase, a precizat Amber Hammons, psiholog la Universitatea din Illinois (SUA).

Autor: Redactia MedLive.ro

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Comentarii

Mai nedezmierdatilor (ca sa nu spun ///) de fapt voi faceti reclama mascata la pita care se prepara si din resturile ramase sau cu termen aprope ezpirat.Bravos natiune!
[Comentariu editat de MedLive.ro]

Cateodata studiile facute in alte tari decat tara noastra nu prea se aplica in Romania. Nu ma refer la studiul de fata cu care sunt de acord. Dar probabil ca cercetarile ar trebui sa se efectueze local, in Romania ca sa fie mai credibile. Fructe sunt si merele si perele. Legume sunt si cartorii si ceapa, dar au un alt continut de substante nutritive. In Romania exista alte traditii si alte mentalitati.

Alte articoleVezi toate articolele

Mancare sanatoasa/ Foto: MorgueFile.com In cel mai recent raport al American Association for Cancer Research se arata ca 585.720 dintre decesele provocate de cancer in Statele Unite sunt asociate...
Adolescentii care sufera de tulburarea obsesiv-compuslvia au probleme cu memoria, potrivit un studiu publicat recent in jurnalul "Psychological Medicine". Constatarile sunt deosebit de importante...