Publicat la: 
12/03/2012

vitMATINA S-a inventat cotletul vegetal - o alternativa la produsele din carne pentru pentru vegetarieni si persoanele care sufera de alergii

Arata ca un cotlet, este suculent si fibros ca un cotlet si cand il mesteci are consistenta unui cotlet real, dar ingredientele sunt suta la suta vegetale. Cercetatorii utilizeaza o noua metoda pentru a pregati un substitut de carne care nu numai ca are un gust bun, dar este si ecologic.

Productia de carne este complicata, costisitoare si nu prea ecologica: animalele trebuie sa consume de la cinci la opt kilograme de cereale doar pentru a genera un kilogram de carne. "Studiile au aratat ca multi europeni sunt gata sa renunte la carne, dar au avut foarte putine alternative la indemana pana acum", explica Florian Wild, cercetator la Fraunhofer Institute for Process Engineering and Packaging IVV in Freising.

"Scopul nostru este de a dezvolta un surogat pentru carne preparat din legume, care este suculent si fibros, dar care are, de asemenea, si o aroma placuta. Produsul finit nu ar trebui sa fie mai scump decat carnea si ar fi potrivit pentru vegetarieni si persoanele care sufera de alergii".

Echipa de cercetare este in prezent in masura sa produca de la 60 la 70 de kilograme de substitut de carne pe ora sau de la 300 la 500 de kilograme pe zi. "Consistenta si textura sunt deja superbe. Mai avem putin de lucrat la gust", ne asigura Wild.

Expertii vor prezenta noul lor produs la FoodTec Anuga, care va avea loc din 27 martie pana in martie 30, la Koln.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Specialitate: 
Comentarii

Omul manaca de toate, de aici si genul omnivor de nutritie. Nu cred ca omul s-a desteptat mancand carne nici ca s-a tampit din cauza asta. Se tampeste insa departandu-se de tot ceea ce e natural.

Retard biologic .Omul a ajuns destept pentru ca s-a hranit cu carne(la inceputuri cu maduva oaselor ramase de la marile carnivore )si vin astia sa ne spuna ca nu e buna carnea ca se face greu si .... Fatarnicia rauvoitoare,reclama pentru marfa lor in care pretul la stevie este egal cu pretul la pulpa de porc. Astia ne fac BINE cu de-a sila Sa credem ca ne otravim cu fripturi ?Pai nu pierea omenirea pana acum ? VAI COLESTEROLUL ? Pai decat o suta de ani bou mai bine cicizeci vultur !

Asta e ca in bancul cu capra care avea chiloti de tabla . Acum sunt nemtii cu chinezii ,unii cu friptura din frunze (iti dai seama cate E-uri are ) ceilalti cu Pangasius .Ce sa-i faci si Michael Jackson vroia sa fie alb .MAMA PROSTILOR ESTE INTOTDEAUNA GRAVIDA !

Soylent Green (?)

Pagini

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Medic Specialist
Medic Primar...
Medic Specialist
Nicolescu  Luminita,Medic Primar
Medic Primar,...

Articole similare

Copiii nu au nevoie de caciula acasa, la magazin sau la mall / Foto: E.M. Inca din prima sa zi de viata, parinte sau bunic, incerci sa protejezi bebelusul cat poti de bine. In Romania, o reteta aplicata de generatii este "imbraca-l bine, altfel raceste!" De obicei, costumatia unui copil mic te duce cu gandul la un eschimos, iar caciula nu...
Somnul ajuta memoria / Foto: FreeDigitalPhoto Este binecunoscut faptul ca somnul are un rol semnificativ, cand vorbim de memorie si abilitatile de invatare. Un nou studiu, publicat de BBC News, demonstreaza insa importanta viselor in procesul de memorare. Studiul, coordonat de oamenii de stiinta de la Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC...
Pentru persoanele care nu pot trai cu incertitudine, cautarea informatiilor medicale online ar putea sa aiba efectul invers. Potrivit unui nou studiu, pe masura ce cautati printre site-uri pentru a gasi raspunsuri (si in acelasi timp descoperind toate problemele pe care organismul dumneavoastra le poate avea), deveniti mult mai anxiosi. Numarul...
Cercetatorii de la Annenberg School for Communication de la Universitatea din Pennsylvania sustin ca au descoperit noi indicii referitoare la tendinta persoanelor nevrotice de a evita luarea deciziilor. Nevroza este o trasatura de caracter definita de "experienta afectului negativ cronic", potrivit cercetatorilor. Aceasta se declanseaza usor si...
Doctor Ioan Stefaniu / Foto Medlive.ro Glaucomul este o afectiune cronica a ochilor care se manifesta prin cresterea presiunii intraoculare, afectarea nervului optic si diminuarea vederii pana la orbire. In general, sunt afectate persoanele peste 40 de ani; exista insa si cazuri de tineri afectati (glaucom juvenil), sau chiar nou-nascuti (...