Publicat la: 
29/09/2011

vitMATINA Un lucru pe care vinul nu il poate face

Vinul, mai putin benefic decat se credea / Foto: Photoxpress.com

Vinul rosu, consumat in cantitati moderate, si sanatatea inimii au fost multa vreme interconectate. Numeroase studii confirmau ideea ca un pahar sau doua de vin rosu pe zi scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Beneficiile asupra inimii se datoreaza antioxidantilor numiti polifenoli. Cercetatorii au, mai nou, pareri impartile legat de cat de benefici ar putea fi polifenolii pentru inima.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Cercetatorii olandezi au descoperit recent ca polifenolii nu contribuie la sanatatea inimii prin scaderea tensiunii arteriale. Noile studiile nu infirma faptul ca vinul nu ar putea fi, in continuare, sanatos pentru inima, numai ca vinul nu are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala, scrie WebMD.

Alte studii efectuate pe subiecti umani demonstreaza ca polifenolii din vin ajuta la imbunatatirea sanatatii celulelor din vasele de sange si a inimii. Exista, in schimb, posibilitatea ca polifenolii din vin sa nu imbunatateasca tensiunea decat in cazul in care pacientul este afectat de mai multe problem ale vaselor de sange.

Analizand intreaga situatie, unii cercetatori spun ca polifenolii ar putea juca doar un rol subsidiar in reducerea riscului de a dezvolta boli coronariene, fiind mai putin important decat alcoolul in sine.

Ceea ce se stie, spun cercetatorii, este ca un consum exagerat de alcool creste tensiunea arteriala, in timp ce studiile despre consumul moderat de alcool prezinta rezultate mixte. Majoritatea nu au niciun efect, desi unele arata o usoara scadere a tensiunii.

Autor: Redactia MedLive.ro

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Comentarii

Concluzia, nu consumati vin, mai bine bagati banii in buzunarele multinationalelor pharma!

Pagini

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Sebestyen Lucia-Luana,Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
Marinescu Cristina,Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 29

Articole similare

Fructele si legumele se strica mai repede decat ar trebui si de cele mai multe ori cauza este modul si locul in care le depozitam. Pentru a va pastra fructele si legumele proaspete pentru mai mult timp trebuie sa tineti minte ca acestea trebuie, in primul rand, sa respire. Care sunt cele sapte legume pe care le depozitati gresit si ce trebuie sa...
Conjunctivita se manifesta prin inrosirea si inflamarea membranelor care acopera partea alba a ochiului si membranele interioare ale pleoapelor. Conjunctivita este, de cele mai multe ori, cauzata de un virus sau de o infectie bacteriana, desi agentii chimici si afectiunile care stau la baza acesteia pot juca un rol important. Este conjunctivita...
Dr. Luminita Stoica / Foto: MedLive.ro In 1966, povestea unei echipe de oameni de stiinta redusi la dimensiuni microscopice care patrund intr-un creier uman uimea cinefilii si pe cititorii lui Isaac Asimov. In "Calatorie Fantastica", doctorii explorau la fata locului sistemul sanguin, la bordul unui submarin miniatural. In 2011, medicina nu a...
Momentul potrivit in care putem incepe sa introducem olita este acela in care copilul se simte pregatit. Nu exista o varsta ideala la care "trebuie" sa se treaca la olita. Perioada instituirii acestei schimbari are loc intre 1 an si jumatate si 3 ani si jumatate, in functie de dezvoltarea psihomotrica a copilului. Cu toate acestea, exista...
O zi plina de energie/ Foto: MorgueFile.com Cofeina si zaharul sunt substantele cel mai des consumate pentru plusul de energie pe care il dau organismului nostru, mai ales in momentele de oboseala. Insa exista alternative mai putin toxice pentru corpul uman, care au acelasi efect. Iata care sunt acestea, conform medicinenet.com. Alimente...