Galerie video

MedLife, partenerul tău de festival la Electric Castle 2022
MedLife, partenerul tău de festival la Electric Castle 2022

Articole

Sărbătorim Ziua Respectului. Împreună.

Sărbătorim Ziua Respectului. Împreună.

Anul trecut, pe 18 septembrie 2021, ne-am propus să sărbătorim Ziua Respectului și în România. Cu această ocazie, am lansat RoMâine, platforma României sănătoase, o școală națională de clădit în viitor unde am invitat alături de noi profesori, medici, scriitori, artiști, muzicieni, sportivi, președinți de bănci sau de asociații de locatari, hairstyliști, IT-iști și nu numai, pentru a găsi soluții să facem România bine, împreună.

abonamentele medicale

Cum contribuie abonamentele medicale la îmbunătățirea sănătății românilor

Evaluarea periodică a stării de sănătate prin vizite la medic, analize, investigații – și, în cazul unor boli cronice, urmând tratamentul recomandat, reprezintă un prim pas către îmbunătățirea stării de sănătate a populației. În România, mentalitatea populației este mai degrabă îndreptată spre a trata atunci când apare o problemă, decât a preveni, cu toate că, un sistem bazat pe prevenție are multiple beneficii, de la evitarea sau menținerea sub control a bolilor, la degrevarea spitalelor de stat și costuri mai mici, atât pentru indivizi, dar și pentru stat.

echipa doctori in operatie

Ștefan, supraviețuitor cancer renal: A fost dificil, un șoc foarte mare. Abia se născuse fetița noastră

Un puseu de bilă leneșă l-a făcut pe Ștefan să meargă la MedLife pentru o ecografie să vadă ce nu este în regulă. La ecografie, s-a depistat că există ceva la rinichiul stâng. “A fost un șoc foarte mare din care nu cred ca mi-am revenit în totalitate nici astăzi”. De la diagnosticare la tratament, Ștefan a efectuat multiple consultații și investigații, iar cu abonamentul medical MedLife, a beneficiat de multe dintre serviciile medicale în mod gratuit sau cu discount.

melanom

„Nu m-am așteptat nicio secundă, a fost devastator.” Cum se poate trece peste diagnosticul de melanom, când este depistat la timp

Un diagnostic de cancer de piele la doar 35 de ani poate fi „devastator”. Din fericire, pentru că a fost descoperit la timp, în urma unui control de rutină, povestea Adelei are un final fericit. Au rămas în urma ei și câteva lecții de viață - importanța consulturilor medicale regulate, dar și faptul că „cel mai important este să ne trăim viața și să ne bucurăm de fiecare clipă”.

corporate

ANALIZĂ. Ce efecte are starea de sănătate a angajaților asupra companiei tale?

​Piața muncii a fost schimbată radical de pandemia COVID-19. Nivelurile record de demisii, costurile în creștere ale asistenței medicale, care depășesc inflația, îi fac pe angajatori să gestioneze mai eficient costurile cu sănătatea angajaților și să extindă beneficiile la angajare, incluzând abonamentele medicale.

Spot Media

Spitalele din România – miturile rămân în urmă. De unde vine schimbarea?

Dan Șuiagă, medic primar neurochirurgie în cadrul MedLife, spune că sistemul medical din România, în special cel privat, pare în acest moment impulsionat de faptul că pacienții pot găsi aici condiții și servicii medicale ca afară prin calitatea serviciilor oferite, aparatura performantă, condițiile spațiilor de consult, de tratament și intervenții.

Dr. Tomescu Andrei, medic primar chirurgie generala

Povești care vindecă. Un bărbat din Arad s-a internat pentru prima dată în spital la 52 de ani, pentru o hernie hiatală: „Operația te face cum ai fi nou, ca la început!”

Iulian, 52 de ani, era șofer pe distribuție la o firmă de mezeluri din Arad. Rutina lui s-a întrerupt când a aflat că suferă de hernie hiatală de grad doi. Dr. Andrei Branco Tomescu, medic primar chirurgie generală la Spitalul MedLife Genesys din Arad a efectuat cu succes operația de cură laparoscopică a herniei hiatală cu valvă antireflux anterioară tip Dor.

Sistemul de sănătate din România

Sistemul de sănătate din România 1990 - 2022: de la medicul „de circă” la spitale „ca afară”

În ultimii 30 de ani, schimbările în sistemul de sănătate din România au fost profunde, atât la nivelul infrastructurii medicale, al medicilor și personalului sanitar, cât și al mentalităților și afecțiunilor pacienților.