Oameni RoMâine

RoMâine se construiește cu Respect, Grijă, Empatie, Încredere și Speranță. Dar cel mai important, RoMâine se construiește cu oameni care cred că, bazându-se pe aceste valori, pot schimba direcția lui mâine.

Oamenii RoMâine sunt cei care fac pași concreți pentru un viitor mai bun. Cei care își doresc să contribuie la o țară în care vrem să trăim cu toții. Cei care pun umărul la găsirea și aplicarea soluțiilor prin care putem să facem România bine împreună.

Kathy Hutchins

Nadia Comăneci, ambasador al Încrederii în RoMâine: „Cred în fiecare sportiv român care își dorește să facă performanță”

Nadia Comăneci, ambasador al Încrederii în RoMâine: „Cred în fiecare sportiv român care își dorește să facă performanță”

Dorin Preda

#AntreprenoriiRoMâine. Dorin Preda, director executiv MedLife: Sperăm să închidem anul cu 400 mil. euro, iar ţinta noastră pe termen lung este 1 mld. Euro

În 2015, anul de dinaintea listării, MedLife era un business de circa 90 de milioane de euro, iar estimările pentru anul acesta vizează un nivel de 400 de milioane de euro, creşterea accelerată a grupului de servicii medicale fiind susţinută de 48 de achiziţii, cele mai multe fiind făcute în 2022. Pe termen scurt, MedLife se va concentra pe consolidare, dar pe termen lung ţinta de business este atingerea pragului de 1 mld. euro.

Alina Irinoiu

#AntreprenoriiRoMâine. Alina Irinoiu, CFO la MedLife: Perioada pe care o avem în faţă pe termen scurt este de aşezare şi consolidare. Vom continua însă să ne uităm spre nişe

Ritmul alert al achiziţiilor făcute de MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România, va fi urmat, cel puţin pe termen scurt, de o perioadă de aşezare, dar chiar şi aşa grupul va rămâne alert la nişe de creştere cum ar fi oncologia sau oftalmologia.

Dan Simulescu

#AntreprenoriiRoMâine. Dan Simulescu, MedLife: Ne vom uita în continuare pe partea de servicii de nişă. Mai avem câteva pete albe pe harta României pe care dorim să le acoperim

Cu 12 achiziţii finalizate anul acesta, MedLife şi-a consolidat statutul de cel mai dinamic jucător din piaţa locală de servicii medicale. Poziţionarea în teritoriu a unei companii şi sănătatea ei financiară sunt mai importante decât dimensiunea businessului pentru a intra pe radarul de achiziţii al MedLife, spune Dan Simulescu, directorul de dezvoltare al grupului.

Cristian Sas

#AntreprenoriiRoMâine. Cristian Sas, Sfânta Maria, MedLife: Ne uităm la toată ţara cu acest nou model de business. Ambiţiile sunt foarte mari. Vrem o acoperire naţională

Lansat în 2017, brandul Sfânta Maria, din portofoliu MedLife, propune un nou model de business la nivelul pieţei de medicină, ideea fiind de a livra servicii de sănătate la standardele din mediul privat, dar complet decontate prin intermediul asigurării de stat. Creată pe o reţetă diferită, ambiţia Sfânta Maria este de a ajunge în 3 ani în toate oraşele mari din ţară.

Stefan Botez

#AntreprenoriiRoMâine. MedLife Micromedica: Deschidem o clinică în Bacău, investiţie de 1,8 mil. euro, şi ne uităm la Roman pentru că vrem să facem pasul spre intervenţiile chirugicale

MedLife Micromedica a fost înfiinţată în 1995, proiectul anteprenorial ajungând azi să fie prezent în două judeţe din Moldova, Neamţ şi Bacău, cu o echipă de 115 angajaţi la acest moment. În 2019, compania a fost preluată de către MedLife, cel mai mare jucător local din piaţa ser­viciilor medicale private.

Humanitas

#AntreprenoriiRoMâine. Spitalul MedLife Humanitas Cluj: Pacientul simte azi nevoia de servicii integrate, de a găsi soluţiile de la cap la coadă, iar noi asta ne dorim să livrăm.

Oportunităţile din Cluj oferă noi direcţii de dezvoltare pentru Spitalul MedLife Humanitas, axat pe chirurgie, una dintre acestea fiind o secţiune de servicii integrate pentru diagnosticul şi tratamentul cancerului mamar.

david popovici

David Popovici și lecțiile pe care le putem învăța de la un campion mondial - „Speranța este convingerea că poți orice îți propui în viață”

La doar 17 ani, înotătorul David Popovici, care tocmai a devenit dublu campion mondial, știe ce are de făcut pentru a își atinge obiectivele. Răspunde asumat și liniștit când e vorba de lecții de viață sau despre ce înseamnă, pentru el, speranța.

david popovici

David Popovici: Speranță pentru România de mâine

Numitorul comun al României de mâine este speranța, ingredientul planurilor tuturor celor care cred în performanță. David Popovici este unul dintre creatorii de speranță pentru România de mâine și ne povestește mai multe despre această valoare, într-un interviu acordat înainte de Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta.

foto Alida Gogescu

#Antreprenorii RoMâine. Alida Gogescu, MedLife Sama Craiova: Sperăm să începem lucrările la un spital în curând

MedLife Sama Craiova, companie fondată în 2002 şi preluată în 2015 de MedLife, pregătește cel mai mare proiect investiţional: un spital nou în Craiova, cu mai multe specializări, inclusiv oncologie.

foto Oana si Cristian Taban

#Antreprenorii RoMâine. DENT ESTET: Pacienţii vor tehnologie. Nu este important doar să o ai, ci să o stăpâneşti

Pacientul român este foarte informat, cercetează mult, vine pregătit pentru discuția cu medicul. Caută tehnologie și alege conștient planul său de tratament. Fiecare caz este abordat multidisciplinar, iar pacientul beneficiază de expertiza unei întregi echipe.

photo

#AntreprenoriiRoMâine. Cristian Lamba, MedLife Solomed Piteşti: Accesul la date în timp real ar creşte calitatea actului medical

Existenţa unei baze de date europene cu trecutul patologic al fiecărui cetăţean ar fi de mare ajutor pentru actul medical şi extrem de utilă mai ales în situaţii de urgenţă.

Lavinia Ionescu

#AntreprenoriiRoMâine. Lavinia Ionescu, fondator al MedLife Polimed: Trebuie să ne gândim cum va arăta pacientul peste 10 ani.

Anticiparea nevoilor de sănătate ale pacienţilor, pornind de la tendinţe majore, cum este cea de îmbătrânire a populaţiei, este principalul aspect pe care trebuie să se concentreze jucătorii din sănătate. Antreprenoriatul în domeniu însă devine foarte dificil în contextul unei pieţe tot mai consolidate.

Adrian Jivan

#AntreprenoriiRoMâine. Adrian Jivan, MedLife Genesys: Piața e deja așezată, dar e loc de supraspecializări

Investiţiile în zona de prevenţie sunt esenţiale, inclusiv la nivelul companiei urmând să fie elaborate pachete în acest sens. Mai departe, adresarea nişelor medicale reprezintă oportunităţi de creştere viitoare sau idei de business pentru noua generaţie de antreprenori în sănătate.

mihai varciu

#AntreprenoriiRoMâine. Dr. Vârciu, MedLife PDR: Braşovul este un hub medical puternic

Concurenţa din zona de sănătate privată, existenţa unei facultăţi de medicină, dar şi serviciile medicale de stat bune pot transforma Braşovul într-un furnizor regional de servicii de sănătate, conturându-se astfel oportunităţi de investiţii pentru cei axaţi pe domeniul medical.

Alexandra Stelian

Dr. Alexandra Stelian: Schimbarea poate pleca de la o singură persoană

Medic în Clinica Mobilă MedLife, Dr. Stelian a oferit asistență medicală refugiaților ucraineni atât în punctul de trecere a frontierei, cât și în mai multe locații din București. De fiecare dată a fost motivată de un singur gând, acela că de a ajuta cât mai mulți oameni.

Bogdan Ivanel

Bogdan Ivănel, Code for Romania: Noi suntem cei pe care i-am tot așteptat

În urmă cu 6 ani, Bogdan Ivănel a pus bazele unei comunități care dezvoltă concepte inteligente, digitale, menite să rezolve probleme actuale ale societății românești. Acum, Code for Romania este pe buzele multora dintre noi.

Vlad Pop

Vlad Pop, ultramaratonist: Grija este prezența iubirii

Vlad împarte grijă alergând mii de kilometri și transformându-și pașii în bani pentru burse educaționale dedicate copiilor cu cancer, astfel încât aceștia să se întoarcă la școală după chimioterapie și să prindă aripi.

Dr. Anca Lăpușcă

Dr. Anca Lăpușcă: Grija e atunci când în fiecare rid de pe fruntea ta e scrisă o poveste

Anca Lăpușcă este unul dintre medicii care, în contextul izbucnirii conflictului din Ucraina, au venit în sprijinul refugiaților intrați în România prin punctul de trecere de la Sighetu Marmației.

Larisa Chiriac

Dr. Larisa Chiriac: Respectul înseamnă acceptarea diferențelor dintre noi

Respectuoși ar trebui să fim tot timpul, nu doar din când în când și nu doar în anumite situații. În vremurile în care totul pierde sens sau se demonetizează, Respectul ar trebui să fie o monedă care să nu se devalorizeze.

Vlad Mixich

Vlad Mixich: Respectul e ca un fel de muzică a relațiilor dintre oameni

Nu ai un instrument prin care să măsori respectul pe care îl insufli altora. Respectul nu e vioara, nu e arcușul, nu e violonistul, nu e scaunul pe care stă violonistul, ci e sunetul pe care toate acestea îl scot împreună într-un moment de grație.

Anca Petcu

Anca Petcu, asistentă medicală: Mereu îi voi respecta omului suferința, că mi se dezvăluie vulnerabil și speriat

Mai mult decât politețe, respectul înseamnă să ai atitudinea potrivită față de pacient. Cum se traduce acesta prin ochii unui asistent medical, o meserie a oamenilor cu vocație, care implică sacrificii personale.

Vlad Stroescu

Dr. Vlad Stroescu: Adevăratul respect e iubire

Nu cred în respectul ce vine din frică. Ci doar în cel ce vine din dragoste. Putem să respectăm fără să iubim și să iubim fără să respectăm, dar asta nu înseamnă o viață bine trăită.

Ionel Burtea

Ionel Burtea – antreprenor Abund Berry // Respectul pentru Agricultură

În ciuda tuturor diferențelor dintre noi, Respectul este fundamental

Ca și indivizi suntem diferiți, opiniile fiind împărțite pentru a ne putea raporta la întreaga societate. Mediile de creștere și educația fiecărei țări diferă.

Doru Trascau

Doru Trăscău: Fiecare reușită vine la pachet cu o doză de respect

Sunt multe forme de respect, dar cel mai important cred ca este respectul de sine. Fără el îmi este greu să cred că-i vei putea respecta pe ceilalți. De pildă, să ai un aspect îngrijit este o formă de respect de sine.

Valentin Veron Toma

Dr. Valentin-Veron Toma: Respect pentru Alteritate

La baza profesiei noastre de antropologi stă un profund respect pentru Alteritate, dublat de o curiozitate față de Celălalt a cărui viață merită respectată și a cărui poveste merită spusă.

Ion Sapdaru

Ion Sapdaru: Pentru mine, talentul generează respect

Consider că respectul față de sine se află în lista priorităților absolute. Respectul pentru propriul tău sine este primordial. Nu venerația, nu narcisismul, ci respectul pentru tine ca individ: social, sentimental, intelectual, religios.

andreeacosor

Andreea Cosor, studentă și voluntar la ATI: Păstrând respectul pentru medicină, păstrăm și respectul pentru viață

Un interviu despre cum este văzut respectul în medicină, relația medic-pacient, dar și despre experiența de voluntar la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pe secția A.T.I. COVID-19.

mihaelasoare

Mihaela Soare, Prim-solistă a Operei Naționale București: Respectul reprezintă biletul către o lume civilizată

O discuție despre respect și relația dintre artist și publicul său. "Atât educația din familie, cât și școala ar trebui să insufle respectul pentru artă."

Cristina Tunegaru

Cristina Tunegaru, profesor: Respectul înseamnă să dau șansa fiecărui copil să se exprime, să nu vânez greșelile

Școala și profesorii au un rol important în formarea fiecărui copil. Un interviu despre respectul pentru școală, cunoaștere și educație, și despre cum este valorificat acesta în relația profesor-elev-părinte.

Cristiana Oprea

Cristiana Oprea, pilot de raliu: Respectul în sport apare atunci când fanii sunt alături și la bine, și la greu

În 2019, Cristiana era prima româncă pilot care concura în Campionatul European de Raliuri, la o etapă în afara țării. O discuție despre cariera ei și despre respect, la nivel personal, dar și în lumea sportului.

Gelu Duminică

Gelu Duminică, sociolog: Pentru a ajunge să oferi respect cuiva trebuie să fii conștient de imperfecțiunile tale

Respectul înseamnă umanitate, împrietenirea cu alte abilități socio-emoționale, dorința de a învăța. O analiză a valorii „respect” și despre cum se raportează românii la aceasta, într-un interviu cu Gelu Duminică.

Laura Stifter

Laura Stifter, profesoară nevăzătoare în liceu: Respectul este o îmbinare între simpatie, încredere și recunoștință

Sunt elevii de astăzi mai puțin respectuoși? "Tendința lor de a pune întrebări, de a vedea în profesori prieteni nu înseamnă o lipsă de respect, ci mai mult o deschidere a lor către profesori."

radu

Radu Muntean, regizor: Încerc să-i arăt publicului meu tot respectul de care sunt capabil

Poate un film să schimbe oameni, să-i facă mai buni? Despre impactul unui film asupra privitorilor, dar și despre respectul dintre un regizor și publicul său, povestește creatorul lungmetrajului „Întregalde”.

viviana

Viviana Mârza, brutar artizan: Uităm că ceea ce mâncăm devine parte din ceea ce suntem

O discuție despre cum pasiunea poate fi transformată în profesie și despre ce înseamnă să îți tratezi corpul cu respect, alegând mâncarea și ingredientele potrivite.

Cristian Presură

Cristian Presură, fizician: Educaţia tinerilor trebuie să înceapă cu susţinerea şi clarificarea ideii de educaţie

Dacă înțeleg românii știința, câtă încredere au în oamenii de știință și ce înseamnă respectul, într-un interviu cu un om care s-a împrietenit cu fizica și face educaţie ştiinţifică pe Youtube, Tiktok și Facebook.

Bogdan Mihai Radu

Bogdan Mihai Radu, artist: Respectul pentru artiști ar trebui să se bazeze pe o bună reprezentare a imaginii breslei

"Insuflarea respectului pentru artă se face prin educație. Nu doar educație clasică, instituționalizată. Educație artistică trebuie să facă și muzeele de artă, și artiștii, și colecționarii, și galeriile de artă."

Marius Vasilescu

Marius Vasilescu, antreprenor ceasornicar: Respectul pentru meseriile vechi se bazează pe oamenii care le practică

În ceasornicărie trebuie mult calm, concentrare și gândire logică. Faptul că sunt din ce în ce mai puțini ceasornicari competenți nu face decât ca respectul pentru această meserie să fie pe un trend crescător.

Iarina Taban

Iarina Taban, Asociația Ajungem MARI: Voluntarii devin pentru copii nu doar profesori, dar și prieteni și modele

Ajungem MARI este un program educațional pentru copiii și tinerii instituționalizați și din medii defavorizate, lansat în 2014. De atunci, sprijină 2500 de copii prin implicarea constantă a unei armate de 1400 de voluntari.

Eugen Vaida

Eugen Vaida, Asociația Monumentum: În acest moment salvgardarea patrimoniului reprezintă o urgență

În România, sunt peste 600 de monumente aflate în stare de colaps și precolaps. Prin proiectul Ambulanța de Monumente, Eugen Vaida oferă îngrijire de urgență, contribuind astfel la salvarea patrimoniului național.

vice

Ce înseamnă respectul pentru români în funcție de profesia pe care o practică (video)

Cu ocazia Zilei Naționale, români cu diverse profesii au împărtășit ce înseamnă respectul în meseria lor și ce cred că ar trebui să se schimbe în România ca să simtă că sunt respectați.

pressone

O țară bazată pe respect este o țară în care îți face plăcere să trăiești (video)

Indiferent de statutul social, de regiune sau de limba maternă, oamenii își pot clădi o țară sănătoasă doar dacă înțeleg ce e respectul. 11 români au explicat ce înseamnă respectul pentru ei, aducând noi perspective asupra acestei valori.