Blog RoMâine

Acțiuni care inspiră și povești care vindecă

Sărbătorim Ziua Respectului. Împreună.
Sărbătorim Ziua Respectului. Împreună.
Anul trecut, pe 18 septembrie 2021, ne-am propus să sărbătorim Ziua Respectului și în România. Cu această ocazie, am lansat RoMâine, platforma României sănătoase, o școală națională de clădit în viitor unde am invitat alături de noi profesori, medici, scriitori, artiști, muzicieni, sportivi, președinți de bănci sau de asociații de locatari, hairstyliști, IT-iști și nu numai, pentru a găsi soluții să facem România bine, împreună.
Recâștigarea încrederii
Povești care vindecă. Recâștigarea încrederii după o operație de chisturi endometriozice
Pentru Elena*, Moș Nicolae a însemnat anul trecut recăpătarea încrederii și speranței - era ziua în care se externa, vindecată complet, din Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca, după o operație reușită de histerectomie, în care a lăsat complet în urmă teama că ar putea avea cancer.
Dr. Vârciu
#AntreprenoriiRoMâine. Dr. Vârciu, MedLife PDR: Braşovul este un hub medical puternic
Concurenţa din zona de sănătate privată, existenţa unei facultăţi de medicină, dar şi serviciile medicale de stat bune pot transforma Braşovul într-un furnizor regional de servicii de sănătate, conturându-se astfel oportunităţi de investiţii pentru cei axaţi pe domeniul medical.
Povești care vindecă. Bebeluș sănătos, după o operație de hernie inghinală cu risc vital
Povești care vindecă. Bebeluș sănătos, după o operație de hernie inghinală cu risc vital
La 11 săptămâni, Luca are toate abilitățile și deprinderile unui copil perfect sănătos, după ce în urmă cu o lună a fost operat de hernie inghinală la Spitalul de Pediatrie MedLife.
bogdan
Bogdan Ivănel, Code for Romania: „Noi suntem cei pe care i-am tot așteptat”
 La început, după dezastrul de la Colectiv, a fost un plan ambițios și entuziasmant care să poată schimba România. Atunci, cu 6 ani în urmă, experți din domeniul IT (și nu numai) au răspuns chemării lui Bogdan Ivănel de a dezvolta concepte inteligente, digitale, menite să rezolve probleme actuale ale societății românești. Acum, Code for Romania este pe buzele multora dintre noi.
Parteneri pentru un mâine mai bun în cadrul turneului SoNoRo Conac. Împreună ajutăm spitalele din Ucraina
Parteneri pentru un mâine mai bun în cadrul turneului SoNoRo Conac. Împreună ajutăm spitalele din Ucraina
Continuăm să construim un Mâine mai bun prin muzică alături de SoNoRo și ne bucurăm să fim parteneri și la cea de-a X-a ediție a turneului de concerte SoNoRo Conac, desfășurat în perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022. Parteneriatul din acest an este cu atât mai special cu cât aduce în fața publicului un apel umanitar de strângere de fonduri pentru achiziționarea de medicamente, aparatură medicală și alte materiale sanitare care vor fi trimise către spitalele din Mykolaiv, una dintre cele mai lovite regiuni din Ucraina.
doctor
Dr. Alexandra Stelian: „Schimbarea poate pleca de la o singură persoană”
 Dr. Alexandra Stelian, medicul Clinicii Mobile MedLife, a asigurat servicii medicale de prim ajutor la granița cu Ucraina și ne povestește despre vocația de a ajuta, de a face bine chiar și în situații de risc.
Vlad Stroescu
Ce înseamnă să ai grijă? De tine, de cei din jur și de comunitățile vulnerabile
Grija e prezență, atenție, e capacitatea noastră de a fi acolo pentru ceilalți, să-i sprijinim la nevoie. În RoMâine, platforma României sănătoase, inițiată de MedLife, grija e una dintre valorile esențiale, alături de respect, empatie, încredere și speranță. RoMâine aduce laolaltă oameni care împărtășesc același set de valori pentru a face România bine, împreună. Despre grijă sunt și cele trei povești de mai jos, apărute în Concentrat, esența DoR într-un newsletter matinal. O serie în trei părți sprijinită de MedLife.