Care sunt simptomele Omicron și cum ne protejăm

Care sunt simptomele Omicron și cum ne protejăm

Simptomele infecției cu varianta Omicron sunt similare cu cele produse de o răceală sau de guturai. Cu toate acestea, noua variantă de SARS-CoV-2 nu trebuie confundată cu răceala sau gripa. Află care sunt cele mai frecvente manifestări ale tulpinii Omicron.

Ce spun oamenii de știință despre evoluția Omicron

Ce spun oamenii de știință despre evoluția Omicron

Omicron este încă o variantă nouă SARS-CoV-2, iar oamenii de știință adună date pentru a oferi răspunsuri la întrebările despre cât de periculoasă este și cât de mare este rata de infectare sau de mortalitate. Descoperă informațiile în articol.

Ce trebuie să știi despre Omicron

Ce trebuie să știi despre Omicron

Recent, o nouă tulpină SARS-CoV-2 a stârnit interesul lumii medicale internaționale și a primit numele de Omicron. Te invităm să afli mai multe informații despre noua variantă SARS-CoV-2 care aparține liniei Pango B.1.1.529.

Afectarea si recuperarea post-COVID

Afectarea și recuperarea post-COVID

Din păcate, COVID-19 a devenit deja o afecțiune cu prezența căreia ne-am obișnuit deja. Află de la Dr. Manuela Alina Gânsac cum decurge procesul de recuperare după infectarea cu COVID-19.

Testarea copiilor

De la ce vârstă putem începe să testăm copiii pentru COVID-19?

Află de ce testele rapide pentru depistarea COVID-19 nu sunt cea mai bună soluție pentru testarea copiilor și ce simptome să urmărești pentru a te asigura că micuții tăi beneficiază din timp de tratament în cazul unei infecții.

Sindromul Long COVID

Sindromul Long COVID și managementul său corect

Despre sindromul Long COVID a început să se discute când pacienții care trecuseră prin boala încă mai prezentau simptome, chiar dacă testele erau negative. Află care sunt recomandările specialiștilor pentru tratamentul acestor simptome.

Activitati fizice

Ce activități fizice facem în pandemie

Pandemia ne-a forțat să petrecem mai mult timp în casă, ceea ce poate duce la alte probleme, legate de sedentarism și lipsa luminii naturale. Poate că acesta este cel mai bun moment pentru a pune pe lista priorităților mișcarea fizică. Află cum!

Mancatul excesiv

Mâncatul excesiv – comportamente excesive în pandemie

Stresul provocat de pandemie ne face pe toți mai susceptibili la excese prin care încercăm să compensăm această stare. Află de la psihoterapeutul Adrian Calomfirescu modalitățile prin care poți evita mâncatul excesiv în pandemie.

Raceala sau gripa

Răceală, gripă sau infecție cu coronavirus?

Oamenii de știință descoperă în fiecare zi noi simptome și manifestări ale infecției cu nou coronavirus. Află care sunt mai vizibile diferențe între semnele răcelii, gripei și COVID-19 conform informațiilor actuale.

Scoala online

Școala online - provocări, beneficii și soluții

Un număr tot mai mare de copii este obligat să facă orele de școală online, o situație nemaiîntâlnită în istoria omenirii. Află care sunt măsurile recomandate de specialiști pentru a-ți ajuta copiii să treacă cu bine peste această perioadă.

Simptomele gripei

Cum deosebești simptomele gripei de cele ale COVID-19

Chiar dacă ambele sunt boli respiratorii contagioase, gripa și COVID-19 sunt provocate de viruși diferiți și unele simptome diferite. Descoperă mai mult despre cum le poți deosebi, precum și lista completă de asemănări și deosebiri ale celor două afecțiuni.

Infectia cu SARS-CoV 2 la copii

Infecția cu SARS-CoV 2 la copii – ce trebuie să știi

Dr. Chihaia Elena, medic specialist pediatru MedLife, ne explică principalele motive pentru care infecția cu noul coronavirus nu reprezintă un pericol atât de mare pentru copii comparativ cu adulții și care sunt semnele pe care trebuie să le urmărești.

Echipa medicala

Cele mai frecvente întrebări despre infecția cu noul coronavirus

Într-o lume în care informația nu a circulat niciodată mai liber ne confruntăm cu o avalanșă de informații din care trebuie să discernem adevărul. Vă prezentăm în colaborare cu specialiștii noștri informații verificate despre virusul SARS-CoV 2.

Sfaturi utile

Sfaturi utile pentru pacienții cu cancer în contextul pandemiei

Tratamentul activ al cancerului poate reduce temporar eficiența sistemului imunitar, ceea ce crește riscul infecțiilor respiratorii. Te invităm să afli mai multe informații despre cum poate fi redus acest risc utilizând recomandările specialiștilor.

Simptome si preventie

Simptome și cum putem preveni infectarea cu COVID-19

Există numeroase informații pe internet despre noul coronavirus și este important să discernem informațiile verificate de cele cu sursă îndoielnică. Te invităm să afli de la specialiști informațiile esențiale despre COVID-19.

Pentru informații suplimentare legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus) puteți apela numărul

800 800 358

operaționalizat de Institutul Național de Sănătate Publică

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08:00 și 23:00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică

Dictionar COVID19

Dicționar COVID19

Cuvinte și expresii pentru o lume nouă

Afecţiuni preexistente

Aplatizarea curbei epidemiologice

Anticorpi

Asimptomatic

Anxietate

Dictionar de siguranta

Dicționar de siguranță

acasa

Acasă

Locuri publice

Locuri publice

Birou

Birou

Supermarket

Supermarket

asset

Clinică medicală

Transport în comun

Transport în comun