Facem Împreună Bine. Sprijin pentru refugiați și spitalele din Ucraina

GRIJĂ
sprijinukr

Grija, empatia, speranța, încrederea și respectul capătă valențe universale, marcate acum, din nefericire, de un context nefavorabil. Dar tocmai aceste momente împing, cu o forță uriașă, lucrurile bune mai departe. După pandemie, războiul din Ucraina ne-a demonstrat încă o dată că valorile RoMâine ies la suprafață în orice context. Și că misiunea “facem împreună bine” nu are granițe.

Odată cu declanșarea conflictului, MedLife s-a mobilizat în timp record pentru a veni în ajutorul spitalelor din Ucraina şi al refugiaţilor ucraineni. Au fost zile intense în care, într-o prima etapă, au fost inițiate demersurile pentru a pune în mișcare rapid Clinica Mobilă MedLife, capabilă să asigure asistență medicală în unul dintre cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei. În plus, persoanele aflate în tranzit au putut beneficia, în mod gratuit, de teste antigen pentru depistarea infecției COVID-19 în trei puncte de recoltare MedLife din apropierea granițelor – Sighetu Marmației, Suceava și Galați.

După ce a asigurat zona de testare și asistență medicală pentru refugiații ajunși în România, efortul MedLife se extinde dincolo de graniță, prin trimiterea primei tranșe de ajutoare umanitare către Ucraina. În mai puţin de 24 de ore au fost colectate la nivelul întregului grup aproximativ 30 de tone de materiale – ecografe, aparate de laborator, mese de operaţie, aparate de anestezie și me¬di¬camente.

Însă, eforturile MedLife nu se opresc aici, fiind asigurată o nouă tranşă, estimată la 25 de tone de materiale – paturi pentru adulți, paturi pentru copii, medicamente - care au fost livrate către Ucraina.
Un al treilea transport a fost pregatit în urma unei solicitări venite din partea unui spital mi¬litar din Ucraina, astfel că MedLife colectează, achiziționează și trimite alte 10 tone de echipamente cu truse de urgență individuale pentru personalul militar, consumabile medicale, materiale sanitare, vaccinuri antirabic și antitetanos, pături și medicamente.

O implicare masivă a oamenilor din Grupul MedLife a făcut posibil ca în 5 zile să fie colectate 65 de tone de materiale sanitare, echipamente și consumabile medicale, transportul acestora până la graniță fiind asigurat de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Dincolo de acest ajutor umanitar, acțiunile MedLife gândite în sprijinul refugiaților continuă. O adresă de e-mail helpukraine@medlife.ro a fost special creată pentru a prelua cazuri medicale complexe ale refugiaților ucraineni ajunși în România.

În astfel de situaţii, mobilizarea, empatia şi umanitatea sunt esenţiale, iar Grupul MedLife își va schimba prioritățile și se va replia ori de câte ori va fi necesar pentru a acționa cu grijă și a-și oferi sprjinul celor care au mai mare nevoie.

#FacemÎmpreunăBine