Grijă pentru viitor. Raport de Sustenabilitate MedLife 2021

GRIJĂ
Grijă pentru viitor. Raport de Sustenabilitate MedLife 2021

Pe măsură ce Grupul MedLife a evoluat, ne-am intensificat și acțiunile de sustenabilitate. Astfel, suntem bucuroși să anunțăm lansarea celui de-al treilea raport de sustenabilitate MedLife, realizat conform standardelor GRI (Global Reporting Initiative). Un demers de transparență ce analizează și evaluează impactul activității noastre de business din anul 2021 asupra comunității, economiei și mediului.

Abordarea sustenabilității Grupului MedLife se coagulează în jurul angajamentului de a face o țară bine, angajament care are la bază una dintre cele mai importante valori ale noastre – GRIJA. Aceasta se reflectă prin serviciile medicale de calitate și investițiile continue în noi unități medicale, în tehnologii și echipamente de ultimă generație pentru pacienții și clienții noștri, prin atragerea, motivarea și dezvoltarea angajaților, prin acțiunile pentru comunitate și pentru protejarea mediului înconjurător.

Ne-am propus să fim un partener de încredere al societății. Astfel, acțiunile practice și soluțiile strânse pe platforma RoMâine, care răspund problemelor locale și din proximitate, demonstrează GRIJA și angajamentul MedLife pentru comunitate.

Provocările pe care pandemia de COVID-19 le-a adus țării noastre, ne-au demonstrat rolul important pe care noi, în calitate de cel mai mare operator medical privat din România listat la BVB, îl putem avea în sprijinirea comunității și autorităților, deopotrivă, în încercarea de a face față unei situații excepționale, care a vizat siguranța și sănătatea națională.

Am ales să fim alături de cei aflați în prima linie în lupta împotriva acestui virus. Astfel, pe lângă eforturile susținute în zona de cercetare a virusului SARS-CoV-2, am asigurat pe segmentul de clinici o monitorizare a patologiei cronice și a pacienților care au trecut prin COVID-19, intervenții rapide în cazul pacienților cronici și acuți în contextul limitării activității în spitalele de stat și ne-am sprijinit clienții pe segmentul corporate, fapt care le-a permis acestora să își desfășoare activitatea în siguranță.

Totodată, prin experiența și expertiza noastră, dar și prin prezența în comunitățile locale din întreaga țară sprijinim oamenii în eforturile de a-și construi starea de bine și de sănătate prin prevenție, sport, alimentație sănătoasă și biodiversitate. În acest sens, am realizat mai multe tipuri de acțiuni aliniate unor nevoi specifice – de la inițiative care urmăresc creșterea accesului la servicii medicale în rândul unor categorii defavorizate, la intervenții chirurgicale pro-bono, donare de echipamente și implementarea unor programe de prevenție și de educație.

Nu în ultimul rând, urmărim minimizarea impactului negativ, oricât de nesemnificativ ar fi acesta, asupra mediului și găsirea oportunităților prin care putem contribui zi de zi la o Românie mai verde.

În paginile raportului nostru de sustenabilitate, vă prezentăm pe larg toate acțiunile pe care le-am implementat în decursul anului trecut pentru pacienții, partenerii și colegii noștri, pentru comunitate, dar și măsurile prin care o afacere sănătoasă poate contribui la o țară sănătoasă.

Vă invităm să parcurgeți raportul de sustenabilitate MedLife aici.