Blog RoMâine

Acțiuni care inspiră și povești care vindecă

doctor
Dr. Alexandra Stelian: „Schimbarea poate pleca de la o singură persoană”
 Dr. Alexandra Stelian, medicul Clinicii Mobile MedLife, a asigurat servicii medicale de prim ajutor la granița cu Ucraina și ne povestește despre vocația de a ajuta, de a face bine chiar și în situații de risc.
Vlad Pop
Vlad Pop, ultramaratonist: Grija este prezența iubirii
 Vlad este voluntar MagiCamp și ultramaratonist. A început să facă sport în 2015, iar de atunci a parcurs mii de kilometri pentru copiii care au suferit din cauza cancerului. Altfel spus, împarte grijă alergând și transformându-și pașii în bani pentru a ajuta 200 de copii bolnavi să meargă înapoi la școală după chimioterapie. Iar asta îl motivează, îi dă curaj și îl încurajează să nu renunțe. Cum ai defini grija? Crezi că se învață?
Dr. Anca Lăpușcă
Dr. Anca Lăpușcă: Grija e atunci când în fiecare rid de pe fruntea ta e scrisă o poveste
Anca Lăpușcă este unul dintre medicii care, în contextul izbucnirii conflictului din Ucraina, au venit în sprijinul refugiaților intrați în România prin punctul de trecere de la Sighetu Marmației. Medic specialist medicină generală la MedLife Genesys Arad, Dr. Lăpușcă nu a oferit doar asistență medicală de prim ajutor copiilor și adulților ajunși în Clinica Mobilă MedLife amplasată la graniță, ci și suport emoțional. Sau altfel spus, a avut grijă de cei care au atât de multă nevoie.
Vlad Stroescu
Dr. Vlad Stroescu: Adevăratul respect e iubire
Dr. Vlad Stroescu, medic psihiatru: Adevăratul respect e iubire Pentru mine, există câteva tipuri de respect autentic, și unul care de fapt e un pseudo-respect. Noi, medicii, avem privilegiul de a întâlni oameni când se află în răscruci ale vieților lor. Nu avem timp de conversații mărunte despre vreme, politică și concedii, dar, dacă am avea, ele și-ar pierde orice înțeles pe lângă întrebările simple, dar grave, pe care le punem, prima fiind: ce doare?
Oana Dobre
Oana Dobre Dimofte: Putem învăța unii de la ceilalți să fim respectuoși
 Oana Dobre Dimofte, jurnalist și fondator al comunității Educație Privată:  Oamenii pot învăța unii de la ceilalți să fie respectuoși, fără ca asta să însemne a se formaliza
Dr. Valentin-Veron Toma: Respect pentru Alteritate
Dr. Valentin-Veron Toma: Respect pentru Alteritate
 Dr. Valentin-Veron Toma, antropolog: Respect pentru Alteritate, dublat de o curiozitate față de Celălalt a cărui viață merită respectată și a cărui poveste merită spusă
Vlad Mixich
Vlad Mixich:Respectul e ca un fel de muzică a relațiilor dintre oameni
Vlad Mixich, expert în sănătate publică: Respectul e ca un fel de muzică a relațiilor dintre oameni Încerc să practic cât pot de mult recunoștința și dacă stau și mă gandesc, nu pot să fiu recunoscător unor oameni pe care nu îi respect. În același timp, dacă scopul tău în viață e să inspiri respect altora, niciodată nu o să inspiri cuiva respect. Respectul vine fără voia celui care este respectat. E o ciudățenie, respectul se câștigă, dar asta nu înseamnă că Vlad Mixich sau oricine altcineva începe să muncească ca să câștige respectul altora.
Ion Sapdaru
Ion Sapdaru: Pentru mine, talentul generează respect
 Ion Sapdaru, actor: Pentru mine, talentul generează respect. În orice domeniu.