Află cum poți detecta prezența anticorpilor antivirus în urma infectării cu SARS CoV-2!

Testele de anticorpi sunt disponibile la cerere tuturor pacienților care își doresc să se testeze, fără trimitere de la medicul de familie sau medicul curant, și fără programare în prealabil.

Află cum poți detecta prezența anticorpilor antivirus în urma infectării cu SARS CoV-2!

Verifică-ți statusul imun post-infecție COVID-19 sau post-vaccinare COVID-19 prin efectuarea, la alegere, a unuia dintre următoarele teste de anticorpi.


În general, organismului îi sunt necesare între 1 și 3 săptămâni pentru a genera anticorpi în urma infecției cu Covid-19.


Anticorpii IgM Sars-CoV-2 apar la scurt timp după infectare sau după prima doză de vaccin.

Anticorpii IgG Sars-CoV-2 sunt anticorpi importanți pentru imunitatea pe termen lung, asigurând protecția organismului la infecții.


Studiile actuale confirmă că anticorpii de tipul IgM apar începând cu ziua a cincea, de la momentul infectării cu virusul SARS CoV-2, pe când anticorpii de tip IgG apar aproximativ după 7-12 zile, de la momentul infectării cu virusul SARS CoV-2.


În cazul vaccinului, medicii atrag atenția asupra probabilității ca titrul de anticorpi neutralizanți să devină semnificativ abia după finalizarea schemei de vaccinare recomandate de producător, mai ales în cazul persoanelor care nu au certitudinea că au trecut anterior prin infecție.


Dacă dorești să compari evoluția titrului de anticorpi post-vaccinare, poți face testul IgG anti-S la un interval de 15-21 zile de la administrarea primei doze de vaccin și după minimum 7 zile de la administrarea rapelului.

Pachetul post imunizare IgM și IgG
(IgM anti-S, IgG anti-N, IgG anti-S)

285 lei

Pachetul Sars-Cov-2 post imunizare IgM și IgG este recomandat pentru urmărirea mai detaliată și complexă a răspunsului imunologic al fiecărui pacient.

Pachetul Sars-Cov-2 post imunizare IgM și IgG este unul complex, oferind în plus informația asupra prezenței anticorpilor de tip IgM și este recomandat persoanelor care s-au vaccinat recent cu prima doză de vaccin, au trecut recent prin boala COVID-19 sau s-au vindecat de boala COVID-19. Optează pentru măsurarea cantitativă și calitativă a nivelului de anticorpi ca să știi dacă ești protejat.

Pachetul post imunizare IgG
(IgG anti-N, IgG anti-S)

200 lei

Pachetul Sars-Cov-2 post imunizare IgG este recomandat persoanelor care s-au vaccinat și/sau au suferit de boala COVID-19.

Optează pentru măsurarea cantitativă a nivelului de anticorpi IgG, ca să știi dacă ești protejat.

Alege una din analizele individuale de anticorpi
pentru evaluarea statusului imun pentru SARS-CoV-2.


În momentul în care organismul este expus coronavirusului, sistemul imun va reacționa prin producerea de anticorpi. Testele de anticorpi efectuate în laboratoarele MedLife (pe baza reactivilor produși de Abbott Diagnostics și DiaSorin, producători de renume mondial de reactivi și echipamente medicale) aplicabile doar în laboratoarele clinice, au posibilitatea de a măsura nivelul anticorpilor IgM și IgG produși de organism atunci când este expus la infecția COVID-19.


Dacă te-ai vaccinat, fie că ai sau nu certitudinea unei infecții anterioare
cu SARS-CoV-2, este recomandat să îți faci un test pentru determinarea anticorpilor anti-Spike. Acestea pot fi:


Teste calitative IgM anti-S, care confirmă sau infirmă prezența anticorpilor,
fără să precizeze concentrația acestora.


Teste cantitative IgG anti-S, care determină concentrația de anticorpi
exprimată în unități arbitrare (AU/ml sau U/ml), specifice fiecărui producător.


Testele calitative IgM anti-S sunt recomandate persoanelor care s-au vaccinat recent cu prima doză de vaccin sau celor care au contactat recent infecția
și/sau s-au vindecat de boala COVID-19.

Pe de altă parte, testele cantitative IgG Anti-S sunt recomandate pentru urmărirea în timp a statusului imun al organismului, deci se pot repeta și la câteva luni după imunizarea prin boala sau prin vaccinare.

TEST SARS-COV-2 ANTICORPI IgM ANTI-S (SPIKE)

120 lei

Testul Sars-Cov-2 pentru anticorpi IgM anti-S (Spike) este un test calitativ de evaluare a prezenței anticorpilor și este recomandat persoanelor care s-au vaccinat recent cu prima doză de vaccin, celor care au trecut recent prin boala COVID-19 sau celor care s-au vindecat de boala COVID-19.

TEST SARS-COV-2 ANTICORPI
IgG ANTI-S (SPIKE) RBD
(Receptor Binding Domaine)

120 lei

Testul Sars-Cov-2 pentru anticorpi IgG anti-S (Spike) este un test cantitativ de măsurare a nivelului de anticorpi și este recomandat pentru urmărirea în timp a statusului imun al organismului, deci se poate repeta și la un interval de câteva luni după imunizarea prin boală sau prin vaccinare.

TEST SARS-COV-2 ANTICORPI IgG ANTI-N (NUCLEOCAPSIDA)

120 lei

Testul Sars-Cov-2 pentru anticorpi IgG Anti-N (Nucleocapsida) este recomandat atât persoanelor care nu s-au vaccinat și vor să știe cu certitudine dacă au trecut prin boala COVID-19, cât și celor care s-au vaccinat și vor să știe dacă au trecut prin infecția naturală cu virusul Sars-CoV-2.

TEST SARS-COV-2 ANTICORPI ANTI-S (SPIKE) TRIMERIC

120 lei

Testul Sars-CoV-2 pentru anticorpi anti-S (Spike) trimeric este un test care detectează anticorpii formați față de întreaga proteina Spike nativă (trimerica). Acest lucru permite ca anticorpii anti-S trimeric să cuprindă cel mai larg spectru de anticorpi neutralizanți, oferind astfel o acuratețe crescută în urmărirea statusului imun, așadar, oferă cea mai bună corelare cu anticorpii neutralizanți.

MĂSURILE DE SIGURANȚĂ IMPLEMENTATE ÎN TOATE UNITĂȚILE MEDLIFE

În contextul situației generate de pandemia de Coronavirus – COVID-19, principala noastră preocupare rămâne grija pentru pacienți și pentru personalul medical.
Ne dorim ca toți pacienții care ne trec pragul în aceste zile să fie în siguranță și să beneficieze de cele mai bune condiții de diagnostic și tratament.

Consultațiile medicale se fac doar pe bază de programare.

Personalul medical și auxiliar este echipat corespunzător.

Triaj epidemiologic prin filtre telefonice și la intrarea în clinici.

Accesul aparținătorilor în clinici este restricționat.

Pacienții primesc măști de protecție și soluții dezinfectante.

Personalul MedLife este testat periodic pentru COVID-19.

Există circuite separate pentru pacienții cu simptomatologie respiratorie.

Toate spațiile din clinci sunt dezinfectate constant.

Programează-te pentru testare RT-PCR SARS-CoV-2

Dacă suspectați că ați fost expus infecției cu virusul SARS-CoV-2 prin contact cu o persoană diagnosticată cu virusul,
vă recomandăm să luați legătura cu medicul de familie sau medicul curant.
În acest caz va fi necesar testul RT-PCR care este o metodă de testare pentru diagnosticul infecției COVID-19 cu ajutorul căreia se identifică direct virusul în secrețiile din tractul respirator recoltate în principal prin exudat nasofaringian (adică, recoltarea cu un bețișor de secreții din nas și gât).

Sună în Call Center 021.9646 pentru detalii și programări.

Întrebări frecvente despre testele de anticorpi Sars-CoV-2

Ce sunt anticorpii IgG și IgM Sars-CoV-2?

Imunoglobulina M (IgM) este tipul de anticorp produs de sistemul imun imediat după infecție. Acesta este prezent în prima linie de apărare în timpul infecțiilor virale, înainte ca sistemul imun să producă anticorpii de tip IgG.
Imunoglobulinele G (IgG) sunt anticorpi extrem de specifici care sunt importanți pentru imunitatea pe termen lung și memoria imunologică.

Anticorpii IgM și IgG sunt produși de organism și în cazul infecției cu virusul SARS-CoV-2, fiind specifici pentru acest tip de virus.

Detectarea anticorpilor anti-N și/sau anti-S, de tip IgG și/sau IgM dă indicația unei infecții trecute cu SARS-CoV-2, fără a preciza însă distanța de la momentul infectant sau traseul simptomatic.

Absența însă a acestor anticorpi nu elimină cu certitudine o posibilă infecție anterioară cu SARS-CoV-2. Datele anamnestice, clinice, epidemiologice și detecția ARN prin RT-PCR, sunt elemente care trebuie să stea obligatoriu la baza judecății medicale.

Ce tip de teste serologice pentru anticorpi Sars-CoV-2 folosim în unitățile MedLife?

Noile teste de anticorpi Sars-CoV-2 sunt utilizate pe echipamentele automate de laborator Abbott ARCHITECT și ALINITY, sisteme care pot efectua până la 200 de teste pe oră.

Performanțele excelente ale testelor sunt dovedite și de studiul realizat de Universitatea din Washington (centru de referință pentru testările virale) care a evidențiat o specificitate de 99,9% a testelor Abbott.

Testele pentru determinarea anticorpilor de tip IgG Sars-CoV-2 pe sistemele analitice Abbott sunt teste serologice calitative pe baza de chemiluminiscență cu microparticule (CMIA). În laboratoarele MedLife se folosesc atât teste Abbott Laboratories cât și DiaSorin.

Ce înseamnă un rezultat pozitiv al testului IgG/IgM Sars-CoV-2?

Un rezultat IgM Sars-CoV-2 pozitiv indică cel mai probabil o infecție acută - testele IgM pozitive ar trebui confirmate cu un test de tip RT-PCR de identificare al virusului SARS-CoV-2 dacă nu știți să fi trecut prin boală.

Un rezultat IgG Sars-CoV-2 pozitiv indică cel mai probabil o expunere anterioară la infecție, însă nu exclude posibilitatea unei infecții active - testele IgG pozitive ar trebui confirmate cu un test de tip RT-PCR de identificare a virusului SARS-CoV-2 dacă nu știți să fi trecut prin boală.

Dacă rezultatul testului pentru anticorpi este pozitiv, înseamnă că am coronavirus? Sunt contagios?
Testele de anticorpi Sars-CoV-2 sunt folosite pentru diagnosticarea răspunsului imun la infecția cu COVID-19.
Acestea arată dacă ați fost infectat cu noul coronavirus și dacă ați dezvoltat anticorpi pentru COVID-19.
Pentru a afla dacă sunteți contagios este necesară completarea testării serologice cu testul RT-PCR care poate diagnostica infecția activă.

Tot ce trebuie să știi despre testele IgG/IgM Sars-CoV-2

Cum se recoltează proba pentru testarea IgG/IgM Sars-CoV-2?
Testele IgG și IgM sunt teste serologice pentru testarea de anticorpi Sars-CoV-2 ce necesită o probă de sânge.

În cât timp se primesc rezultatele testelor IgG/IgM Sars-CoV-2?
Rezultatele testelor se pot accesa în contul de pacient din siteul www.medlife.ro în 3 zile lucrătoare de la ajungerea probelor în laborator.

Este nevoie de recomandare de la medicul de familie
sau medicul curant?

Testele de anticorpi Sars-CoV-2 sunt disponibile la cerere tuturor pacienților care își doresc să se testeze. Nu este necesară trimitere și nici programare în prealabil.

Când se pot recolta probele pentru testare IgG/IgM?
Recoltarea testelor de anticorpi se face în fiecare zi, în programul de recoltare al fiecărei locații MedLife.

Care sunt locațiile de recoltare?
Puteți verifica lista locațiilor MedLife aici.

Există recomandări de recoltare pentru testele IgG/IgM Sars-CoV-2?
Nu este necesară pregătirea în prealabil, testele se pot recolta în orice moment al zilei.

Este necesară izolarea dacă testul IgG este pozitiv?
Nu. Rezultatul testului IgG Sars-CoV-2 arată dacă o persoană a venit în contact cu virusul SARS-CoV-2, indiferent dacă a prezentat simptome specifice sau a fost asimptomatică.
În cazul unui rezultat pozitiv nu este necesară izolarea sau carantina, însă recomandăm menținerea măsurilor de distanțare socială, igienă (spălarea mâinilor cu apă și săpun) și de purtare a măștii de protecție.

Rezultatele testelor IgG/IgM Sars-CoV-2 sunt confidențiale?
Rezultatele testelor IgG/IgM Sars-CoV-2 sunt confidențiale și nicio autoritate nu va fi contactată în cazul unui rezultat pozitiv.

Cum pot afla mai multe informații despre testele IgG/IgM Sars-CoV-2?
Mai multe informații despre testele IgG/IgM Sars-CoV-2 pot fi accesate aici.

BINE prin cunoaștere

Într-o lume plină de necunoscut, misiunea noastră este să facem BINE prin cunoaștere. Să oferim informații corecte și de actualitate, bazate pe opinii medicale, care să te ajute să înțelegi și acționezi cu grijă și responsabilitate.

 

Ce indică rezultatele testelor de anticorpi și de ce pot fi diferite?

Medlife.ro

Ce indică rezultatele testelor de anticorpi și de ce pot fi diferite?

Rezultatele testelor de anticorpi pot varia în funcție de acuratețea testului, sensibilitatea și specificitatea testului, metoda prin care se determină prezența anticorpilor sau în funcție de kiturile care detectează anticorpii anti-N și anti-S.

Citește articolul
Cum poți afla dacă ai anticorpi împotriva COVID-19 după ce te-ai vaccinat?

MedLife.ro

Cum poți afla dacă ai anticorpi împotriva COVID-19 după ce te-ai vaccinat?

Pentru a urmări răspunsul imun în urma vaccinării, indiferent că ai sau nu certitudinea unei infecții anterioare cu SARS-CoV-2, se recomandă efectuarea un test pentru deteminarea anticorpilor anti-Spike.

Citește articolul
Când este recomandat testul PCR și când facem testul pentru depistarea anticorpilor?

Medlife.ro

Când este recomandat testul PCR și când facem testul pentru depistarea anticorpilor?

Testul Real Time PCR este standardul de aur în diagnosticul infecției COVID-19, în timp ce testele serologice sunt utilizate pentru depistarea anticorpilor produși de organism în urma contactului cu virusul.

Citește articolul
Pachete Serologice SARS-COV-2 post imunizare

Medlife.ro

Pachete Serologice SARS-COV-2 post imunizare

Află cum poți detecta prezența anticorpilor antivirus în urma infectării cu SARS-CoV-2! Nu este necesară trimitere și nici programare în prealabil, și se pot efectua în orice clinică sau centru de recoltare MedLife.

Citește articolul

Alege prevenția!
Află mai multe informații despre testul Real Time PCR.