Dicționar COVID19
Cuvinte și expresii pentru o lume nouă
Afecțiuni preexistente
Aplatizarea curbei epidemiologice
Anticorpi
Asimptomatic
Anxietate
Studii MedLife
Pentru obținerea unor informații concludente referitoare la proveniența virusului SARS-CoV-2, mutațiile genetice ale acestuia și monitorizarea răspândirii noilor tulpini, echipa de cercetare MedLife s-a alăturat eforturilor depuse de echipele internaționale, ocupându-se de secvențierea tulpinilor virusului de pe teritoriul României.
Acest demers este realizat în contextul evoluției campaniei naționale de vaccinare, cu scopul de a compara titrurile de anticorpi după administrarea primei doze și celei de-a doua doze de vaccin, în raport cu studiile efectuate în alte țări, precum și stabilirea statistică a unui titru protector de anticorpi, raportat la lotul prelucrat. Pentru a observa în dinamică evoluția titrului de anticorpi, probele au fost analizate în intervalul 18-20 zile de la administrarea primei doze de vaccin și respectiv, la 8-12 zile de la administrarea rapelului, iar mai apoi evaluarea a continuat la 3 și la 6 luni post-vaccinare.
Pentru a evalua nivelul de imunizare, la nivel urban, în urma vaccinarii sau a infecției cu virusul SARS-CoV-2, MedLife a desfășurat un nou studiu în București, Cluj, Timișoara, Constanța, Giurgiu, Suceava și Piatra Neamț.
Persoanele înscrise în studiu au beneficiat de teste serologice gratuite - IgG anti-Spike RBD și IgG anti-N, care masoară calitativ și cantitativ anticorpii din organism.
În contextul în care accesul la vaccinare a devenit tot mai facil pentru populația largă și al estimărilor vehiculate în spațiul public privind numărul românilor care urmează să se vaccineze în perioada următoare, MedLife a lansat un sondaj cu scopul de a estima cât mai clar numărul de persoane decise să se vaccineze.
Pentru a urmări evoluția apariției anticorpilor la persoanele confirmate pozitiv cu COVID-19 prin testul RT-PCR și pentru a valida unele teste de diagnostic, MedLife a demarat un studiu în parteneriat cu Institutul de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș și Spitalul Clinic Colentina din București.
Suceava a ajuns să fie, în luna mai 2020, epicentrul epidemiei din România, conducând în acel moment topul cu cel mai mare număr de îmbolnăviri, atât ca valoare absolută (3 438), cât și la mia de locuitori (5.42) și devenind, astfel, subiectul unui studiu de caz și, implicit, o oportunitate de analiză care să ghideze autoritățile. Pentru a veni în sprijinul autorităților și locuitorilor din Jud. Suceava, MedLife a desfășurat un demers științific prin care și-a propus să evalueze gradul de imunizare naturală a locuitorilor din Suceava la COVID-19.
În contextul pandemiei de coronavirus și a altor cercetări efectuate la nivel internațional, care au confirmat existența unui număr semnificativ de pacienți asimptomatici infectați cu SARS-CoV-2, MedLife a demarat primul demers de cercetare, cu scopul de a identifica nivelul și ritmul de imunizare naturală la COVID-19 a populației din România, precum și eficiența măsurilor de protecție elaborate și implementate în unitațile MedLife, odată cu declanșarea pandemiei.
Pentru informații suplimentare legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus) puteți apela numărul
operaționalizat de Institutul Național de Sănătate Publică
Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08:00 și 23:00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică
Afecțiuni preexistente
Aplatizarea curbei epidemiologice
Anticorpi
Asimptomatic
Anxietate
Acasă
Locuri publice
Birou
Supermarket
Clinică medicală
Transport in comun