Laborator

MedLife pune în funcțiune al doilea laborator Real Time PCR și face demersuri pentru a deschide al treilea laborator propriu la nivel național

Noul laborator este situat in Sfântu Gheorghe și va contribui la creșterea capacității de procesare în centrul țării. Acesta dispune de circuite de biosecuritate, spații succesive cu presiune negativă și echipamente speciale dedicate efectuării testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Testare COVID

MedLife a demarat un proiect pilot de testare a cadrelor medicale si auxiliare proprii care intra în contact cu pacientul, în vederea depistării anticorpilor pentru COVID-19

MedLife, liderul pieței de servicii medicale din România, anunță că demarează un proiect pilot de testare în masă pentru detectarea anticorpilor pentru COVID 19. Proiectul vine în sprijinul eforturilor realizate de către autoritățile de sănătate publică în vederea cunoașterii situației reale privind infectarea și răspândirea virusului.

Laborator Cluj

Sistemul Medical MedLife anunță deschiderea celui de-al patrulea laborator RT-PCR la Cluj-Napoca

Cel de-al patrulea laborator este situat în Cluj-Napoca și dispune de circuite de biosecuritate, spații succesive cu presiune negativă și echipamente speciale dedicate efectuării testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Test rapid

MedLife oferă teste rapide gratuite, la cerere, pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19

În contextul pandemiei, românii sunt mult mai reticenți în ceea ce privește vizita la medic, atunci când vine vorba de un screening medical periodic, evaluarea stării de sănătate când au simptome noi sau monitorizarea unei boli cronice. 

Cazuri COVID

MedLife a identificat alte 92 de cazuri cu tulpina britanică din 92 de probe noi secvențiate

Specialiștii echipei de cercetare a Grupului MedLife anunță că un întreg lot de 92 de probe, analizat în această etapă a studiului de secvențiere, conține tulpina B.1.1.7, originară din Marea Britanie.

Probe

MedLife a încheiat prima etapă de secvențiere a probelor provenite din Republica Moldova. 93 din 94 de probe prelucrate sunt cu tulpina britanică a coronavirusului

Sistemul Medical MedLife a extins studiul de secvențiere desfășurat cu fonduri și resurse proprii, prelucrând un prim lot de 94 de probe provenite de la pacienți din Republica Moldova. Dintre acestea, 93 au fost identificate cu tulpina B.1.1.7, originară din Marea Britanie.

Imunizare

MedLife anunță concluziile primei etape în studiul privind răspunsul imun al organismului după vaccinarea anti-COVID-19

Sistemul Medical MedLife anunță finalizarea primei etape a studiului privind răspunsul imun al organismului în urma vaccinării împotriva COVID-19, prin determinarea titrului de anticorpi specifici IgG anti-Spike. 

plasma

Luptăm până la ultima picătură de plasmă. ÎMPREUNĂ!

Pentru a veni în întâmpinarea pacienților infectați cu noul Coronavirus, Sistemul Medical MedLife a lansat o campanie de informare și conștientizare pentru a atrage atenția asupra importanței tratamentului cu plasmă convalescentă și nevoii de a crește semnificativ numărul de donatori.

Invatatori

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19

Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie 2020, cadrele didactice din ciclul primar pot beneficia de testare gratuită a anticorpilor specifici COVID-19 în peste 140 de centre de recoltare MedLife din țară*.

virusi

Concluzii preliminare ale studiului: Imunizarea dobândită natural pentru Coronavirusul COVID 19

MedLife anunță primele concluzii ale studiului privind imunizarea naturală a populației pentru COVID 19 si un parteneriat cu Abbott Diagnostics pentru a achiziționa și procesa peste 500.000 de teste pentru detectarea anticorpilor la COVID 19 până la finalul anului.

Pentru informații suplimentare legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus) puteți apela numărul

800 800 358

operaționalizat de Institutul Național de Sănătate Publică

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08:00 și 23:00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică

Dictionar COVID19

Dicționar COVID19

Cuvinte și expresii pentru o lume nouă

Afecţiuni preexistente

Aplatizarea curbei epidemiologice

Anticorpi

Asimptomatic

Anxietate

Dictionar de siguranta

Dicționar de siguranță

acasa

Acasă

Locuri publice

Locuri publice

Birou

Birou

Supermarket

Supermarket

Clinica

Clinică medicală

Transport în comun

Transport în comun

Infectia cu SARS-CoV 2 la copii

Infecția cu SARS-CoV 2 la copii – ce trebuie să știi

Dr. Chihaia Elena, medic specialist pediatru MedLife, ne explică principalele motive pentru care infecția cu noul coronavirus nu reprezintă un pericol atât de mare pentru copii comparativ cu adulții și care sunt semnele pe care trebuie să le urmărești.

Scoala online

Școala online - provocări, beneficii și soluții

Un număr tot mai mare de copii este obligat să facă orele de școală online, o situație nemaiîntâlnită în istoria omenirii. Află care sunt măsurile recomandate de specialiști pentru a-ți ajuta copiii să treacă cu bine peste această perioadă.

Afectarea si recuperarea post-COVID

Afectarea și recuperarea post-COVID

Din păcate, COVID19 a devenit deja o afecțiune cu prezența căreia ne-am obișnuit deja. Află de la Dr. Manuela Alina Gânsac cum decurge procesul de recuperare după infectarea cu COVID19.