MedLife a identificat 46 de cazuri

MedLife a identificat 46 de cazuri noi de infectare cu subvarianta BA.2 în urma procesului de secvențiere a 171 de probe

În urma secvențierii unui nou lot de 171 probe, MedLife a identificat 46 cazuri de infectare cu subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron, 124 de cazuri cu tulpina originală BA.1 și un caz cu B.1.1.161.

secventiere

Pe lotul studiat în ultima săptămână, procentul probelor cu noua tulpină Omicron a urcat la 100%. Doar 3 cazuri au fost identificate cu subvarianta BA.2 pe lotul curent

Varianta BA.2 pare să aibă o rată lentă de răspândire în România, iar varianta Delta pare să piardă teren. Sunt șanse destul de mari ca din a doua jumătate a lunii februarie să asistăm la o scădere constantă a numărului de cazuri, iar valul 5 să se încheie în această primăvară.

cererea

Cererea pentru consultații medicale online aproape că s-a dublat pe fondul răspândirii accelerate a tulpinii Omicron

În contextul valului 5 al pandemiei, numărul consultațiilor online oferite de medicii MedLife a crescut cu 47% în luna ianuarie, în comparație cu luna decembrie 2021. Cele mai mai multe solicitări sunt pentru medicină generală și medicină internă, alergologie și psihologie.

omicronvar

MedLife a identificat alte 274 de suspiciuni de Omicron dintr-un nou lot de 349 de probe analizate prin metoda pre-screening PCR

Din 349 probe analizate săptămâna trecută, 274 prezintă suspiciune de infectare cu noua tulpină, ceea ce reprezintă o pondere de 79% din lotul analizat. Ponderea cea mare de cazuri suspecte analizate per județ vine din Cluj (96% ), urmată de Timișoara (73%) și București / Ilfov (72%).

 

omicron

MedLife anunță încă 137 de cazuri suspecte de infectare cu Omicron din 175 de probe analizate prin metoda pre-screening PCR

Ca urmare a procesului săptămânal de evaluare pre-screening a probelor pozitive COVID-19, MedLife anunță încă 137 de cazuri suspecte de infectare cu tulpina Omicron dintr-un lot de 175 de probe selectate în mod aleatoriu de la pacienți din mai multe orașe din țară.

omicron

30 de cazuri suspecte de infectare cu tulpina Omicron din 85 de probe analizate aleatoriu prin metoda pre-screening PCR

Din 85 de probe analizate, alese aleatoriu din 8 orașe mari, au fost identificate 30 de cazuri suspecte de infectare cu tulpina Omicron, ceea ce indică trendul îngrijorător în ceea ce privește răspândirea acesteia. Probele cu noua tulpină sunt din București, Cluj, Timișoara și Brașov.

prescreening

MedLife a analizat prin pre-screening alte 197 de probe COVID-19 pozitive. Sunt șanse mari ca în perioada următoare să asistăm la o creștere accelerată a infecțiilor cu tulpina Omicron

Deși pe lotul de 197 de probe analizate aleatoriu în ultimele 2 săptămâni nu au fost identificate suspiciuni de Omicron care s-ar putea preta pentru secvențiere ulterioară, specialiștii anticipează o creștere a numărului de infectări cu noua tulpina în perioada imediat următoare.

MedLife anunță rezultatele preliminare privind evoluția titrului de anticorpi după administrarea celei de-a treia doze de vaccin

MedLife anunță rezultatele preliminare privind evoluția titrului de anticorpi după administrarea celei de-a treia doze de vaccin

Specialiștii diviziei de cercetare au analizat un eșantion de 248 de persoane, cu vârste curpinse între 20 și 70 de ani, vaccinate cu trei doze Pfizer BioNTech, cărora le-au fost recoltate probe biologice în vederea detectării anticopilor IgG anti-Spike la 10 zile după administrarea booster-ului.

covid

Concluzii preliminare ale studiului: Imunizarea dobândită natural pentru Coronavirusul COVID 19

MedLife anunță primele concluzii ale studiului privind imunizarea naturală a populației pentru COVID 19 si un parteneriat cu Abbott Diagnostics pentru a achiziționa și procesa peste 500.000 de teste pentru detectarea anticorpilor la COVID 19 până la finalul anului.

invatatorii

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19

Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie 2020, cadrele didactice din ciclul primar pot beneficia de testare gratuită a anticorpilor specifici COVID-19 în peste 140 de centre de recoltare MedLife din țară*.

plasma

Luptăm până la ultima picătură de plasmă. ÎMPREUNĂ!

Pentru a veni în întâmpinarea pacienților infectați cu noul Coronavirus, Sistemul Medical MedLife a lansat o campanie de informare și conștientizare pentru a atrage atenția asupra importanței tratamentului cu plasmă convalescentă și nevoii de a crește semnificativ numărul de donatori.

Imunizare

MedLife anunță concluziile primei etape în studiul privind răspunsul imun al organismului după vaccinarea anti-COVID-19

Sistemul Medical MedLife anunță finalizarea primei etape a studiului privind răspunsul imun al organismului în urma vaccinării împotriva COVID-19, prin determinarea titrului de anticorpi specifici IgG anti-Spike. 

Probe

MedLife a încheiat prima etapă de secvențiere a probelor provenite din Republica Moldova. 93 din 94 de probe prelucrate sunt cu tulpina britanică a coronavirusului

Sistemul Medical MedLife a extins studiul de secvențiere desfășurat cu fonduri și resurse proprii, prelucrând un prim lot de 94 de probe provenite de la pacienți din Republica Moldova. Dintre acestea, 93 au fost identificate cu tulpina B.1.1.7, originară din Marea Britanie.

Cazuri COVID

MedLife a identificat alte 92 de cazuri cu tulpina britanică din 92 de probe noi secvențiate

Specialiștii echipei de cercetare a Grupului MedLife anunță că un întreg lot de 92 de probe, analizat în această etapă a studiului de secvențiere, conține tulpina B.1.1.7, originară din Marea Britanie.

Test rapid

MedLife oferă teste rapide gratuite, la cerere, pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19

În contextul pandemiei, românii sunt mult mai reticenți în ceea ce privește vizita la medic, atunci când vine vorba de un screening medical periodic, evaluarea stării de sănătate când au simptome noi sau monitorizarea unei boli cronice. 

Laborator Cluj

Sistemul Medical MedLife anunță deschiderea celui de-al patrulea laborator RT-PCR la Cluj-Napoca

Cel de-al patrulea laborator este situat în Cluj-Napoca și dispune de circuite de biosecuritate, spații succesive cu presiune negativă și echipamente speciale dedicate efectuării testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Testare COVID

MedLife a demarat un proiect pilot de testare a cadrelor medicale si auxiliare proprii care intra în contact cu pacientul, în vederea depistării anticorpilor pentru COVID-19

MedLife, liderul pieței de servicii medicale din România, anunță că demarează un proiect pilot de testare în masă pentru detectarea anticorpilor pentru COVID 19. Proiectul vine în sprijinul eforturilor realizate de către autoritățile de sănătate publică în vederea cunoașterii situației reale privind infectarea și răspândirea virusului.

Laborator

MedLife pune în funcțiune al doilea laborator Real Time PCR și face demersuri pentru a deschide al treilea laborator propriu la nivel național

Noul laborator este situat in Sfântu Gheorghe și va contribui la creșterea capacității de procesare în centrul țării. Acesta dispune de circuite de biosecuritate, spații succesive cu presiune negativă și echipamente speciale dedicate efectuării testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Pentru informații suplimentare legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus) puteți apela numărul

800 800 358

operaționalizat de Institutul Național de Sănătate Publică

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08:00 și 23:00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică

Dictionar COVID19

Dicționar COVID19

Cuvinte și expresii pentru o lume nouă

Afecţiuni preexistente

Aplatizarea curbei epidemiologice

Anticorpi

Asimptomatic

Anxietate

Dictionar de siguranta

Dicționar de siguranță

acasa

Acasă

Locuri publice

Locuri publice

Birou

Birou

Supermarket

Supermarket

Clinica

Clinică medicală

Transport în comun

Transport în comun

simptome-covid

Care sunt simptomele Omicron și cum ne protejăm

Simptomele infecției cu varianta Omicron sunt similare cu cele produse de o răceală sau de guturai. Cu toate acestea, noua variantă de SARS-CoV-2 nu trebuie confundată cu răceala sau gripa. Află care sunt cele mai frecvente manifestări ale tulpinii Omicron.

Ce spun oamenii de știință despre evoluția Omicron

Ce spun oamenii de știință despre evoluția Omicron

Omicron este încă o variantă nouă SARS-CoV-2, iar oamenii de știință adună date pentru a oferi răspunsuri la întrebările despre cât de periculoasă este și cât de mare este rata de infectare sau de mortalitate. Descoperă informațiile în articol.

Ce trebuie să știi despre Omicron

Ce trebuie să știi despre Omicron

Recent, o nouă tulpină SARS-CoV-2 a stârnit interesul lumii medicale internaționale și a primit numele de Omicron. Te invităm să afli mai multe informații despre noua variantă SARS-CoV-2 care aparține liniei Pango B.1.1.529.