Luptăm până la ultima picătură de plasmă. ÎMPREUNĂ!

Un demers de informare și conștientizare pentru a crește numărul donatorilor de plasmă din România și utilizarea acesteia în tratamentul altor pacienți bolnavi de COVID-19.

Pentru a veni în întâmpinarea pacienților infectați cu noul Coronavirus, Sistemul Medical MedLife a lansat o campanie de informare și conștientizare pentru a atrage atenția asupra importanței tratamentului cu plasmă convalescentă și nevoii de a crește semnificativ numărul de donatori.

În medie, la fiecare 15 secunde, în lume, o persoană moare din cauza noului coronavirus. În România, am ajuns deja la peste 3000 de decese. Este important să existe suficiente persoane care donează plasmă, pentru a-i ajuta pe cei internați în spitale.

Din cei peste 33000 de români care s-au vindecat până acum de infecția cu noul coronavirus, doar 490 au donat plasmă, iar centrele de transfuzie sanguină au distribuit către spitale un număr de 463 unități de plasmă de la donatorii vindecați de COVID-19, conform datelor Ministerului Sănătății.

“Există, în acest moment, o serie de studii internaționale care au demonstrat eficiența tratamentului cu plasmă convalescentă, mai ales la pacienții cu forme grave ale bolii, inclusiv o scădere semnificativă a mortalității. Acest tip de tratament a fost aprobat de către Comisia Europeană încă de la începutul lunii aprilie, iar în România a fost introdus în protoculul de tratament pentru COVID-19 spre finalul lunii mai. Din păcate, însă, tratamentul nu a putut fi utilizat pe scară largă din cauza numărului mic de donatori.
Salutăm decizia autorităților de la începutul lunii august de a flexibiliza condițiile pentru donarea de plasmă și ne alăturăm eforturilor acestora de a crește numărul de donatori. Prin demersul pe care îl lansăm astăzi încercăm să extindem gradul de conștientizare cu privire la importanța donării de plasmă astfel încât să crească semnificativ numărul de donatori”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Grup.

În semn de mulțumire pentru gestul lor și pentru a susține dreptul acestora la ocrotirea sănătății, MedLife le-a oferit donatorilor posibilitatea de a beneficia gratuit de un test RT-PCR pentru confirmarea vindecării, în cazul în care nu au un asemenea test, și de un test IgG, în cazul persoanelor asimptomatice care nu au fost confirmate printr-un test RT-PCR pozitiv
De asemenea, donatorii au beneficiat în mod gratuit, după donare, de două screening-uri medicale complete pentru evaluarea în dinamică a stării de sănătate. Acestea includ o serie de investigații clinice și paraclinice care îi vor ajuta să își monitorizeze starea de sănătate după perioada de convalescență.

Demersul s-a încheiat la data de 10 noiembrie. În cele 2 luni de campanie peste 2000 de romani vindecați de COVID s-au înscris pentru a dona plasma.

©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.