MedLife a încheiat prima etapă de secvențiere a probelor provenite din Republica Moldova. 93 din 94 de probe prelucrate sunt cu tulpina britanică a coronavirusului

•    Divizia de cercetare a Grupului MedLife a secvențiat un prim lot de 94 de probe provenite din Republica Moldova, dintre care 93 au fost identificate cu tulpina B.1.1.7, cea din urmă probă fiind cu tulpina veche a virusului SARS-CoV-2.
•    Rezultatele obținute pe bază de secvențiere indică faptul că în acest moment riscurile de a contacta alte tulpini decât cea britanică în zonele de tranzit de la granița cu Republica Moldova sunt mici.    
•    În următoarele trei săptămâni, MedLife va evalua un nou lot de probe din Republica Moldova pentru a urmări dacă există schimbări.
•    Compania este în discuții avansate și cu alte țări învecinate pentru a evalua situația epidemiologică la nivel regional și a anunța în timp real autoritățile cu privire la eventualele riscuri. 
•    Pe lângă procesul de secvențiere desfășurat pentru Republica Moldova, MedLife a continuat să monitorizeze situația și pe teritoriul României. Astfel, pe cele 94 de noi probe evaluate a fost identificată exclusiv tulpina britanică, fără alte tulpini de interes epidemiologic.

București: 16  aprilie 2021: Sistemul Medical MedLife a extins studiul de secvențiere desfășurat cu fonduri și resurse proprii, prelucrând un prim lot de 94 de probe provenite de la pacienți din Republica Moldova. Dintre acestea, 93 au fost identificate cu tulpina B.1.1.7, originară din Marea Britanie. Astfel, în baza rezultatelor, specialiștii diviziei de cercetare a Grupului MedLife atrag atenția asupra probabilității ca această tulpină să devină dominantă și pe teritoriul țării vecine, așa cum a devenit și în România. 

“În urmă cu doar o săptămână, anunțam o prevalență de 100% a tulpinii britanice pe un lot de probe provenite de la pacienți din România. Din păcate, nici vecinii noștri nu stau mai bine. Pe baza rezultatelor obținute, există o probabilitate ca tulpina B.1.1.7 să devină dominantă și în Republica Moldova. Totuși, informațiile obținute în urma secvențierii nu ar trebui să ne suprindă, având în vedere situația alarmantă cu care se confruntă Moldova în această perioadă și gradul ridicat de transmitere a acestei tulpini. În continuare, accentul trebuie pus pe secvențiere, pentru monitorizarea noilor tulpini, și pe creșterea capacității de vaccinare”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și coordonator al studiului de secvențiere derulat de MedLife.

În afară de tulpina britanică, până în prezent nu au fost identificate alte tulpini ale coronavirusului pe teritoriul Moldovei


Echipa diviziei de cercetare MedLife anunță că nu au fost identificate alte tulpini de interes epidemiologic pe lotul de probe provenite din Republica Moldova. De altfel, până în prezent, autoritățile moldovene nu au anunțat prezența tulpinilor braziliană sau sud-afriancă pe teritoriul țării lor. În schimb, primele cazuri de infectare cu tulpina britanică au fost anunțate în a doua jumătate a lunii martie, în urma expedierii unui lot de 23 de probe către un institut de virusologie din Berlin. Dintre acestea, 11 probe au fost confirmate cu tulpina originară din Marea Britanie.

“Rezultatele obținute pe bază de secvențiere indică faptul că în acest moment riscurile de a contacta alte tulpini decât cea britanică în zonele de tranzit de la granița cu Republica Moldova sunt mici. Vom continua să evaluăm situația astfel încât odată cu identificarea unor noi tulpini de inters epidemiologic să putem anunța imediat autoritățile” a declarat Mihai Marcu, Președinte & CEO MedLife Group. 

MedLife a continuat monitorizarea situației epidemiologice și în România. Pe noul lot de probe evaluat nu au fost identificate și alte tulpini decât cea din Marea Britanie

Pe lângă procesul de secvențiere desfășurat pentru Republica Moldova, MedLife a continuat să monitorizeze situația și pe teritoriul României. Astfel, pe noul lot cu cele 94 de probe evaluate a fost identificată exclusiv tulpina britanică, fără alte tulpini de interes epidemiologic. Compania va continua să monitorizeze situația la nivel național, luând în calcul, metoda de prescreening pentru a crește capacitatea de evaluare în perioada următoare.


 Compania este în discuții avansate și cu alte țări învecinate pentru a continua secvențierea 

„Adițional procesului de monitorizare a pandemiei la nivel local, vrem să continuăm să evaluăm situația epidemiologică la nivel regional. De altfel, suntem în discuții avansate cu mai multe țări vecine pentru a prelua probe în vederea secvențierii. În felul acesta ne propunem nu doar să monitorizăm pandemia, dar și să identificăm eventualele riscuri din zonele de tranzit”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO al Grupului MedLife.
Încă din primele luni ale pandemiei, MedLife a inițiat cu fonduri și resurse proprii un demers de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2, oferind autorităților informații despre originea și evoluția coronavirusului. Până în prezent, divizia de cercetare a companiei a prelucrat peste 60% din totalul probelor secvențiate la nivel național, identificând 331 de cazuri de infectare cu tulpina britanică și 2 cazuri de infectare sud-africană.


***


Despre Sistemul Medical MedLife:

Sistemul Medical MedLife a pornit acum 26 de ani, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.
 
Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.
 
Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management, alcătuită 100% din români, a fost capabilă să creeze si să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.
 
Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind  un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.
 
În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider detașat în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.
 
Compania continua să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Crează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.