Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi
București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie 2020, cadrele didactice din ciclul primar pot beneficia de testare gratuită a anticorpilor specifici COVID-19 în peste 140 de centre de recoltare MedLife din țară*.
Demersul inițiat de Sistemul Medical MedLife își propune să măsoare gradul de imunizare a cadrelor didactice din ciclul primar, învățătorii, venind în completarea măsurilor luate de autorități pentru a mări gradul de siguranță în școli, odată cu reînceperea cursurilor.
Prin parcurgerea unei proceduri extrem de simple, cadrele didactice au posibilitatea de a afla dacă au intrat în contact cu virusul și dacă au dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală pentru SARS-CoV-2:
• Completează un formular care există pe site aici (in josul paginii) și care nu durează mai mult de 1 minut;
• Se prezintă în cel mai apropiat centru de recoltare MedLife, în intervalul de funcționare. Lista centrelor de recoltare se găsește aici;
• Semnează o declarație pe proprie răspundere la momentul prezentării în punctul de recoltare care să ateste faptul că face parte din grupul țintă;
• I se recoltează sânge, iar rezultatele sunt confidențiale, putând fi accesate într-un interval de 3 zile lucrătoare pe site-ul www.medlife.ro, pe baza unui cod unic.
În cazul în care sunt identificate mai mult de 3 cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleași instituții, Sistemul Medical MedLife pune la dispoziție și teste RT- PCR în vederea diagnosticării, astfel încât să poată fi izolat din timp un posibil focar*.
Ce trebuie să știi despre testele IgG?
Un rezultat pozitiv confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activității la locul de muncă. Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.
Se recomandă evitarea consumului de alimente cu 8 ore înainte de recoltare.
* În limita stocurilor disponibile.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Rolul anticorpilor în lupta organismului cu infecția COVID-19
Fie că ai trecut sau nu prin infecția cu virusul SARS-CoV-2, e important să înțelegi cum se declanșează răspunsul imun al organismului în contact cu virusul, prin producerea de anticorpi îndreptați specific asupra proteinelor structural ale virusului. ...

Anticorpii anti SARS-CoV‑2: cum se produc și cum pot fi detectați în sânge
Pornind de la structura coronavirusului, organismul produce anticorpi pentru anumite proteine ale virusului. Noi avem mai multe tipuri de anticorpi, iar în cazul infectării cu SARS-CoV-2, anticorpii IgM și Igg apar și persistă aproape simultan.Genomul coronavirusului codifică 4 proteine struct...

Repercursiunile COVID-19 asupra sistemului digestiv
Dr. Samarghitan Andrada, Medic Specialist GastroenterologiePandemia COVID-19, boala infecţioasă cauzată de către cel mai recent coronavirus descoperit, SARS-CoV-2, s-a răspândit rapid din China în aproape întreaga lume, cu peste 25 de milioane de infectări și peste 842 de mii de decese în...