MEDICINA GENERALA

10 Iunie 2019

Stenoza de canal lombar si cervical - tratamentul microchirurgical

scris de

Suiaga Dan

Indicatie operatorie:

  •  cand tratamentul conservator nu functioneaza (aproximativ 4 saptamani de tratament in absenta unui deficit neurologic motor);

  •  in cazul unui deficit neurologic motor recent (vechime maximum 3-5 zile);

  •  in cazul unui sindrom de coada de cal (interventia trebuie facuta in primele 24 de ore de la instalarea deficitelor neurologice pentru a avea un beneficiu maxim de pe urma chirurgiei).

Tehnica chirurgicala:

Laminectomie lombara sau cervicala pe unul sau mai multe nivele prin tehnici microchirurgicale cu ajutorul microscopului operator laminoplastia lombara prin tehnici microchirugicale este o tehnica minim invaziva care se poate utiliza in cazuri selectionate si care prezinta avantajul prezervarii structurilor osoase si articulare vertebrale lombare, efectuand in acelasi timp o decompresie larga a sacului dural si radacinilor nervoase.

Anestezia:

Tipul de anestezie este decis de la caz la caz de medicul anestezist dupa evaluarea clinica si paraclinica a pacientului. Daca nu exista contraindicatii majore (indeosebi patologia cardiovasculara) se utilizeaza de rutina anestezia generala.

Spitalizarea:

Durata spitalizarii este de 3 zile in medie. Pe durata spitalizarii, vi se vor administra medicamente pentru combaterea durerii, prevenirea infectiilor si a complicatiilor vasculare. De asemenea, sub supraveghere medicala, va trebui sa efectuati diferite exercitii de recuperare pentru reluarea mobilitatii. Kinetoterapia va poate ajuta sa va recuperati mobilitatea si forta musculara.

Ingrijirea postoperatorie:

Dupa operatie, veti ramane 1 zi in sectia de terapie intensiva, dupa care veti fi mutat inapoi in salonul dvs. Dupa efectuarea operatiei, intreaga echipa de medici, de la anestezist la medicul specialist si la asistentele medicale si infirmiere se vor ocupa de ingrijirea dvs. pentru a va asigura recuperarea cat mai rapida si sigura, in scopul reluarii unei activitati profesionale si personale active. In aceasta perioada sunteti asistat pentru nevoile personale (igiena, alimentare, etc) si medicale in totalitate de personalul clinicii, fara a avea nevoie de apartinatori.

Complicatii posibile:

  •  pierderi de sange;

  •  leziuni vasculare sau nervoase;

  •  probleme legate de vindecarea plagii operatorii;

  •  infectii;

Control postoperator: 

Primul control este la 6 saptamani.

 



Medici NEUROCHIRURGIE

Doctor Abrudan Cristian Ionel
Abrudan Cristian Ionel
Medic Primar
Abrudan Cristian Ionel
Medic Primar

Doctor Suiaga Dan
Suiaga Dan
Medic Primar
Doctor Beck Diana
Beck Diana
Medic Primar
Doctor Ianovici Nicolae
Ianovici Nicolae
Medic Primar
Ianovici Nicolae
Medic Primar

Doctor Dabija Marius Gabriel
Dabija Marius Gabriel
Medic Primar
Dabija Marius Gabriel
Medic Primar

Doctor Dobrin Nicolaie
Dobrin Nicolaie
Medic Primar
Dobrin Nicolaie
Medic Primar

Doctor Carp Ovidiu
Carp Ovidiu
Medic Primar
PC
Preoteasa Catalin
Medic Specialist
Preoteasa Catalin
Medic Specialist

Vezi toți medicii

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.