Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Pentru o diagnosticare corectă aducem în jurul pacienților noștri toate capabilitățile tehnologice și medici ultraspecializati.
Acoperim cu profesionalism specialitățile imagistice pentru a oferi un diagnostic cu acuratețe ce ține cont de întreg istoricul medical și starea pacineților.
Investim în cea mai bună tehnologie și cei mai buni specialiști pentru o diagnosticare corectă și rapidă.
Echipa de medici MedLife este formată din specialiști cu experientă. Rezultatele se traduc în numărul mare de pacienți diagnsticați și tratați cu succes.
Tomografia Computerizata (CT) este o metodă de diagnosticare neinvaziva care combină razele X cu tehnologia computerizată avansată pentru a reda imagini clare și detaliate ale structurilor interne și organelor corpului. Este folosită pentru a investiga diferite părți ale corpului: abdomen, cap, membre, oase, plămâni, inimă, ficat, pancreas, rinichi, glande suprarenale, vasele de sânge.
Pregatire pentru investigatii
Află ce trebuie să faci atunci când ești programat pentru o investigație imagistică în cadrul MedLfie: Computer Tomograf, Ecografie, RMN, Endoscopie, Mamografie sau Radiografie.
Tomografia computerizată este utilizată pentru investigația diferitelor părți ale corpului cu scopul de a identifica anumite probleme de sănătate:toracele - cu ajutorul tomografiei computerizate pot fi investigate posibile afecțiuni ale inimii, aortei, plămânilor și esofagului. Afecțiunile care pot fi descoperite la scanare sunt infecțiile, cancerul pulmonar, embolia pulmonară sau anevrismele și, totodată, poate investiga gradul de răspândire (metastazare) a cancerului la nivelul toracelui sau în alte părți ale corpuluiabdomenul - tomografia computerizată este utilizată pentru a descoperi abcese, chisturi, infecții, tumori sau anevrisme, diferite corpuri străine, hemoragii, ganglioni limfatici măriți, apendicită, boala inflamatorie intestinală sau diverticulita (boală la nivelu colonului care apare de obicei după vârsta de 40 de ani)tractul urinar - poate fi detectată apariția pietrelor la nivelul rinichilor, a blocajelor, tumorilor, infecțiilor sau a altor probleme renale. O tomografie computerizată specială, numită urografie CT, poate detecta o litiază renală (pietre la nivel renal) sau o prostată mărită (hiperplazie benignă de prostată) fără a fi necesare și alte investigațiificatul - tomografia computerizată poate descoperi apariția unei tumori, hemoragii sau alte afecțiuni hepatice la nivelul ficatuluipancreasul - pot fi identificate tumori sau inflamații ale pancreasului (pancreatita)vezica biliară și căile biliare principale - tomografia computerizată poate identifica cauzele unui blocaj la nivelul căilor biliareglandele suprarenale - poate identifica apariția unor tumori sau creșterea în volum a glandelorsplina - tomografia computerizată identifică leziunile traumatice ale splinei și determină dimensiunea acesteiamembrele - tomografia computerizată identifică probleme ale picioarelor, brațelor, umerilor, coatelor, mâinilor, articulațiilor, șoldurile, genunchilor sau gleznelor. CT-ul poate fi utilizat și pentru ghidarea acului în timpul drenării unui abces sau în timpul biopsiei (recoltare a unei mostre de țesut pentru analize în scopul diagnosticării unei boli)
Pregătirea pacientului pentru tomografia computerizată nu este un proces complicat. Dacă urmează o investigație la nivelul abdomenului, este recomandat ca pacientul să nu mănânce cu 4 ore înainte, iar în alte cazuri, înainte de efectuarea tomografiei, poate fi necesară administrarea laxativelor sau efectuarea unei clisme pentru curățarea completă a tractului intestinal inferior.
Dacă urmează o examinare în zona capului, trebuie îndepărtate obiectele metalice precum cerceii sau protezele dentare, pentru a nu afecta rezultatul tomografiei computerizate.
Totodată, pregătirea pentru tomografia computerizată poate implica sedarea pacientului, în cazul în care este considerat necesar. Timpul de examinare poate dura și până la o oră, astfel că pacienții agitați, cei care suferă de claustrofobie sau copiii pot fi sedați în timpul investigației.
Înainte de efectuarea investigației, medicul trebuie să știe dacă:
Aspecte ce țin de efectuarea examinării la un computer tomograf:
Unele investigații necesită administrarea unei substanțe de contrast, iar în tomografia computerizată sunt utilizate cel mai frecvent substanțe de contrast iodate. Substanța de contrast nu este radioactivă, incoloră și hidrosolubilă (se dizolvă în soluții lichide) și permite vizualizarea țesuturilor mult mai clar. Substanța de contrast poate fi administrată:
După efectuarea investigației, este recomandat să beți cât mai multe lichide pentru a elimina substanța de contrast din organism.
Tomografia computerizată este o procedură neinvazivă și nedureroasă. Examinarea are loc în timp real, este de scurtă durată și poate dura între 30 și 60 de minute. Datorită tehnologiei computerizate avansate, CT-ul este o procedură de diagnosticare precisă asupra structurilor și organelor interne ale corpului.
În situații de urgență, tomografia computerizată poate detecta rapid leziuni interne, mai ales după un traumatism complex.
Riscurile investigației prin intermediul computerului tomograf sunt reduse, însă pacienții trebuie să știe că:
Investigația propriu-zisă durează între 30 și 60 de minute, însă pacientul poate fi chemat cu o oră înainte de examinarea abdomenului și cu o oră jumătate pentru examinarea de abdomen și pelvis, astfel încât substanța de contrast să aibă timp să acționeze.
După efectuarea investigației, radiologul va interpreta imaginile, iar rezultatele complete ale tomografiei computerizate pot fi transmise în 1-2 zile
Rezultatele care se încadrează în parametrii normali
Investigația cu computerul tomograf nu se efectuează fără indicația medicului, care va solicita această examinare numai atunci când alte metode de investigație nu sunt suficiente pentru a stabili un diagnostic. Actele necesare pentru tomografia computerizată sunt:
La MedLife, pacienţii care vin cu bilet de trimitere de la medicul specialist, care are contract cu CASMB, pot beneficia de investigaţii CT decontate, în funcţie de fondurile disponibile în luna respectivă.
Ca să verificaţi posibilitatea efectuării analizei CT decontate de CAS, puteţi suna la callcenterul Medlife, la numărul 0219646.
Tomografia computerizată (CT) și Rezonața Magnetică (RMN) sunt două metode de diagnosticare care utilizează tehnici diferite pentru obținerea imaginilor: radiații X pentru CT și câmpul magnetic pentru RMN.
Ambele investigații se fac utilizând o substanță de contrast: substanță pe bază de iod pentru CT și cea pe bază de Gadolinium pentru RMN.
Tomografia computerizată este mai ieftină, mai rapidă, ușor de tolerat de pacienți și poate fi utilizată pentru a obține imagini clare din oricare parte a corpului și pentru a evidenția tumori, anevrisme, chisturi, fibroze sau noduli. În schimb, țesuturile moi se văd mai bine la o investigație cu RMN și pot fi identificate mai ușor leziunile mici și structurile vasculare fine.
Ecografie 2d, Tomografie Computerizata
Tomografie Computerizata
Ecografie 3d, Tomografie Computerizata
Ecografie 4d Expert, Tomografie Computerizata
Tomografie Computerizata, Mamografie
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.