Centrul de Excelență în Gastroenterologie
MedLife Grivița

Serviciile oferite în Centrul de Excelență acoperă
toată gama de specialități medicale, chirurgicale,
imagistice, servicii de laborator, oferind astfel pacienților o abordare multidisciplinară conform
ultimelor ghiduri în domeniu.

Solicită o programare

*Toate câmpurile sunt obligatorii.

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către Sistemul Medical MedLife SA în legătură cu serviciile medicale solicitate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termeni și condiții.

Despre Centrul de Excelență în Gastroenterologie

Bolile din sfera digestivă reprezintă cel puțin 70% din afecțiunile cu care ne confruntăm de-a lungul vieții. În era modernă, factorii alimentari, de mediu, dar și stresul cotidian sunt corelate în mod direct cu creșterea cazurilor de boli digestive. Astfel, a luat naștere Centrul de Excelență în Gastroenterologie MedLife Grivița, parte din Hyperclinica MedLife Grivița, coordonat de Dr. Andrei Haidar, medic primar gastroenterolog, doctor în științe medicale.

Consultație gastroenterologie

Gastroenterologia este o specialitate care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea afecţiunilor esofagului, stomacului, duodenului, intestinului subţire, colonului, ficatului, vezicii biliare și pancreasului.

Când este necesară o consultație de gastroenterologie?

Este necesar ca pacientul să se adreseze unui medic gastroenterolog în momentul în care apar simptome supărătoare, precum:

  • dureri abdominale acute sau cronice
  • senzație de greață sau vărsături persistente
  • arsuri retrosternale, regurgități acide
  • tulburări de înghițire (dificultate sau durere)
  • tulburări de tranzit acute sau cronice (diaree sau constipație)
  • modificarea aspectului și culorii scaunelor (scaunele cu sânge, scaunele de culoare neagră)
  • modificarea aspectului tegumentelor și mucoaselor (paloare, icter)
  • scăderea involuntară în greutate
  • modificări ale analizelor (anemie, modificări ale probelor hepatice, infecția cu Helicobacter Pylori, infecția cu virus B sau C, test de hemoragii oculte pozitiv)
  • mărirea de volum a abdomenului

Printre afecțiunile pe care le puteți trata cu ajutorul medicului cu specialitatea Gastroenterologie se numără: hepatitele, boala de reflux gastroesofagian, gastrita, esofagita, ciroza, sindromul colonului iritabil, ulcerul, pancreatita, constipația, steatoza hepatica, etc.

În ce constă consultația de gastroenterologie?

În momentul consultației, medicul va face o anamneză amănunțită, va examina pacientul în detaliu și va elabora un plan de investigații și tratament. Este util ca pacientul să se prezinte cu toate documentele medicale recente (în cazul în care acestea au fost efectuate).

Pentru un diagnostic de precizie medicul gastroenterolog poate recomanda investigații suplimentare.

De ce să nu amâni consultația de gastroenterologie?

Pe lângă tratarea suferințelor din sfera de gastroenterologie, în ceea ce privește pacienții asimptomatici, ei se pot adresa medicului gastroenterolog în vederea prevenției cancerului de colon. Aceasta se face după vârsta de 45 ani (sau mai repede dacă există risc familial) prin diferite metode, colonoscopia fiind cea mai eficientă, întrucât permite evaluarea directă a mucoasei colonului, depistarea și rezecția polipilor colonici, reducând astfel riscul de cancer.

În cadrul Centrului de Excelență în Gastroenterologie MedLife Grivița puteți apela la medici cu experiență în tratarea afecțiunilor digestive. Serviciile noastre includ consultații de specialitate, evaluări periodice și prescrieri de tratament pentru pacienții cu afecțiuni cronice, ecografii abdominale, endoscopii digestive (inferioare și superioare).

Contact - locație și program

Centrul de Excelență în Gastroenterologie MedLife Grivița este situat în cadrul Hyperclinicii MedLife Grivița, pe Calea Griviței nr. 359, sector 1, București.

Programări

Pentru pacienții care doresc efectuarea endoscopiei este important de reținut că aceasta se face doar în urma consultului de specialitate și a recomandărilor specifice oferite de medicul specialist.

Programările se pot face telefonic apelând numarul de Call Center (021) 9646 sau utilizând formularul de programări disponibil în pagină.

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.