Monitorizare CT post-COVID

Monitorizare CT
post-COVID

Solicită o programare

*Toate câmpurile sunt obligatorii.

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către Sistemul Medical MedLife SA în legătură cu serviciile medicale solicitate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termeni și condiții.

Supraviețuitorii de COVID-19 ar trebui monitorizați imagistic!

Unul dintre cele mai mari studii de acest gen a analizat imaginile CT pulmonare a 919 pacienți și a constatat că lobii inferiori ai plămânilor sunt cei mai frecvent deteriorați.

Imaginile plămânilor sunt afectate de pete opace care indică inflamație, care ar putea face dificilă respirația în timpul exercițiilor susținute. Din fericire, problemele vizibile se reduc în mod normal după două săptămâni, însă un studiu austriac a constatat că deși leziunile pulmonare se diminuează în timp, multe dintre acestea nu dispar:

  • 88% dintre participanți aveau leziuni vizibile la 6 săptămâni după ce au fost externați din spital
  • După 12 săptămâni, acest număr încă era de 56%.

Monitorizare CT post-COVID

Cu un simplu CT poți...

icon-rmn-lungs

Să afli rapid dacă plămânii tăi au fost afectați

icon-pacheteMed

Să preîntâmpini apariția unor posibile complicații

icon-doc-date

Să ți se prescrie un tratament adecvat

foto medic Camelia Vasile

Deși cazurile ușoare de COVID-19 sunt similare cu infecțiile virale comune ale tractului respirator superior, disfuncția respiratorie devine principala cauză de morbiditate și mortalitate în cazurile severe. Imagistica toracică, prin radiografie pulmonară și computer tomograf (CT), este un instrument cheie pentru diagnosticarea și gestionarea cazurilor cu afectare pulmonară. Conform unui ghid publicat de Organizația Mondială a Sănătății, examinarea computer tomograf este utilă în aproape toate cazurile de infecție cu SARS-CoV-2, pentru diagnosticarea pneumoniei COVID-19, evaluarea severității și a extinderii bolii și pentru monitorizarea evoluției leziunilor pulmonare pe termen mediu și lung la pacienții considerați altfel vindecați”

Dr. Camelia Vasile

Medic primar radiologie și imagistică medicală

Examinarea CT a toracelui este superioară radiografiei pulmonare

Sensibilitatea diagnosticului CT de afectare pulmonară în cadrul infecției cu SARS-CoV-2 este de până la 97-98%.

Spre deosebire de examenul radiologic standard, care poate omite leziunile de dimensiuni mici și anumite complicații pulmonare, examenul CT permite stratificarea gravității afectării pulmonare pe parcursul evoluției bolii. Tomografia computerizată este cea mai performantă metodă imagistică de evidențiere și cuantificare a modificărilor reziduale, sechelare post-infecție COVID-19.

La MedLife, îmbinăm serviciile medicale integrate cu profesionalismul, grija și responsabilitatea personalului medical. Pentru a veni în întâmpinarea unui număr cât mai mare de pacienți, oferim acces la o gamă largă de specialități medicale. Vă invităm să consultați lista de specialități, dar și unitățile medicale unde acestea sunt disponibile!

Iar dacă aveți nevoie de o programare, o puteți face fie prin completarea formularului online, fie direct în aplicația mobilă MedLife disponibilă în Google Play și App Store sau printr-un apel telefonic la numerele dedicate din București și din țară.

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.