Bucuresti, 4 septembrie, 2012: MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania il aduce la Bucuresti pe unul dintre cei mai renumiti doctori obstetricieni din lume. Doctorul francez Michel Odent, va sustine o conferinta si trei zile de workshop, in perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2012. Cel care a raspandit ideile sale pe toate cele cinci continente, a marcat profund domeniul nasterii si a fost cel care a discutat prima oara despre “nasterea in apa” si saloane de tip “rooming-in” pentru mama si bebelus, concepte implementate apoi in unitatile de nastere din intreaga lume.

Doctor in stiinte, Michel Odent este autorul a peste 50 de lucrari stiintifice si a publicat 12 carti, traduse in 22 de limbi. Nascut in 1930 in Franta, dr. Michel Odent a urmat cursurile Universitatii de Medicina din Paris, specializandu-se in chirurgie. A studiat indeaproape fenomenul nasterii atat ca medic, in cadrul Spitalului Pithiviers din Franta (1962-1985), fiind in acelasi timp fondator si coordonator al Primal Health Research, centru de cercetare privind sanatatea primara, aflat la Londra.

A introdus in unitatile de nasteri atmosfera de acasa, relaxanta si cat mai familiara. Totodata a fost cel care a promovat nasterea cat mai putin traumatizanta, contactul imediat dintre mama si bebelus si initierea alaptarii in primele ore de viata. A raspandit conceptele sale pe toate cele 5 continente si a inspirat femei din intreaga lume in ceea ce priveste nasterea.

Evenimentul de la Bucuresti va avea doua componente: semniariile de pregatire doula , care vor dura 3 zile si 1 zi de conferinta in care dr. Michel Odent se va intalni cu mamicile din Romania si  le va vorbi despre cum se poate naste cat mai putin traumatizant, care sunt consecintele tipului de nastere ales pentru mama si copil, cum se explica un anumit comportament al femeii in timpul nasterii, care sunt rezultatele ultimelor cercetari din domeniul sanatatii primare si alte subiecte la fel de captivante.Toate detaliile despre eveniment se regasesc pe site-ul www.michelodent.ro.

La seminariile de formare doule sustinute de dr. Michel Odent si moasa Liliana Lammers, viitoarele doule sau cele care deja practica aceasta meserie vor afla informatii despre doula si rolul ei la nastere, psihologia nasterii, beneficiile apei in travaliu, interactiunea imediata intre mama si copil, initierea alaptarii, etc. La finalul workshop-urilor participantele vor primi un certificat de absolvire, recunoscut in toata lumea.
 
Evenimentul de la Bucuresti este organizat alaturi de Leaganul Vietii si Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare, cu sprijinul Chicco și in parteneriat cu Alpha Bank, Apa Nova, Avon Baby, Dorna, Stem Sure; fiind recomandat de PRO TV – emisiunea “Ce se intampla doctore?”, revista “Ce se intampla doctore?”, și susținut de grupul Mediafax, The One, Gandul, Depici.ro, Sexgen.ro.

***

Conform unui studiu realizat in 2012 de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil, 30% dintre nasteri au fost prin operatie cezariana. Privita in dinamica, aceasta cifra arata ca, in ultimii 10 ani, ponderea nasterilor prin cezariana, s-a tripla, in Romania. Aceasta crestere a fost explicata de medici, in interviurile de grup, prin teama de malpraxis si frica de durere.
Acelasi studiu arata ca doar 27% dintre femei au stiut ca au dreptul sa aiba un insotitor pe durata travaliului. Peste 50% au declarat ca nu era permisa in sala de travaliu prezenta unui insotitor (ales de ele). De asemenea, doar 54% dintre femeile intervievate au primit informatii de la profesionisti, cu privire la evolutia travaliului, iar proportia celor care au beneficiat de tehnici pentru eliminarea durerilor sau al disconfortului nu a depasit 35%.

Despre MedLife:

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locala.

Compania acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii, acestea din urma constituind Sistemul Medical MedLife.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 9 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie; 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 9 centre de excelenta cu specializare unica, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

Conform studiului international realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al treilea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul romanilor la categoria “Clinica Privata”, iar in ultimii patru ani, studiile de piata IMAS derulate la nivel national plaseaza constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinica-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a caștigat anul acesta premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.

Despre Leaganul Vietii

Leaganul Vietii este un centru prenatal dedicat femeilor insarcinate, cuplurilor si parintilor interesati de sanatate, introspectie si echilibru.
Leaganul Vietii, vine in intampinarea nevoilor viitoarelor mame, cu informatii bazate pe dovezi stiintifice, cu sprijin, suport emotional si indrumare. Centrul ajuta viitoarele mamici sa-si redescopere resursele interioare, sa dobandeasca abilitatile si increderea necesara  pentru o experienta a nasterii asa cum si-o doresc.

Despre Asociatia pentru Naturala si Alaptare

Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare este o asociatie non-guvernamentala, non-profit si apolitica ce promoveaza nasterea naturala si alaptarea.