Institutul Sânului

Cancerul mamar reprezintă cea mai des întâlnită formă de cancer la populația feminină.

Prevenția cu ajutorul mijloacelor de diagnostic precis și tratamentul modern, elaborat într‑un cadru multidisciplinar reprezintă soluția ideală pentru câștigarea luptei în fața cancerului mamar.

Descoperit și tratat la timp, cancerul mamar poate fi învins!

Solicită o programare

*Toate câmpurile sunt obligatorii.

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către Sistemul Medical MedLife SA în legătură cu serviciile medicale solicitate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termeni și condiții.

Despre Institutul Sânului

Logo Institutul SanuluiInstitutul Sânului este un centru medical de referință în tratamentul integrat al cancerului mamar. Fondat și coordonat de Dr. Cristian Viișoreanu, Institutul Sânului își desfășoară activitatea în București, în cadrul Spitalului Medlife Medical Park, alături de care pacientele pot beneficia de servicii medicale complete: diagnostic, terapie neoadjuvantă, tratament chirurgical, chirurgie oncoplastică, chimioterapie, radioterapie, consiliere psihologică, consiliere de nutriție și kinetoterapie.

Cancerul mamar reprezintă cea mai des întâlnită formă de cancer la populația feminină, determinând și cel mai mare număr de decese prin cancer.

Prevenția cu ajutorul mijloacelor de diagnostic precis, în măsură să descopere boala în stadiu incipent precum și tratamentul modern, elaborat într‑un cadru multidisciplinar reprezintă soluția ideală pentru câștigarea luptei în fața cancerului mamar.

Pentru că fiecare pacientă este unică, specialiștii noștri vor trata individual fiecare caz, în cadrul unei comisii oncologice multidisciplinare, pentru ca tratamentul elaborat să fie personalizat și astfel cât mai eficient.

Cancerul mamar este o afecțiune oncologică gravă, al cărui tratament a devenit, în timp, sinonim cu mastectomia și cu pierderea sânului/a ambilor sâni. S-a observat, în timp, că efectele chirurgiei radicale sunt traumatizante nu doar din punct de vedere fizic, ci și la nivel psihologic, afectând calitatea vieții după diagnosticul de cancer mamar. De aceea, medicina modernă propune metode de tratament prin care poate fi evitată în siguranță o chirurgie mutilantă, prin efectuarea lumpectomiei, completată de radioterapie, suport psihologic și o monitorizare atentă, pe termen lung.

Rata de incidență și de deces a cancerului mamar, în întreaga lume, este în continuă creștere, de aceea este deosebit de importantă conștientizarea factorilor de risc precum și a importanței diagnosticării timpurii, cel mai puternic aliat împotriva bolii.

Tratat la timp, cancerul mamar poate fi învins!

La Institutul Sânului, tehnologia modernă de diagnostic oferă posibilitatea de a descoperi cancerul mamar în stadiu incipient și de a beneficia de o chirurgie conservatoare care vă permite păstrarea sânului și chiar îmbunătățirea aspectului acestuia/acestora după rezecția tumorii, prin chirurgia oncoplastică. În cazul în care mastectomia nu poate fi evitată, la Institutul Sânului puteți efectua reconstrucția sânului/sânilor, prin diverse metode, alegere pe care o veți face în urma discuției cu specialistul nostru.

Dr. Cristian Viisoreanu

Avantajele Institutului Sânului

Icon Centru de referinta

Centru de referință în România în tratamentul cancerului mamar

Icon Experienta vasta

Experiență vastă - peste 12.000 de intervenții efectuate

Echipa medicala specializata

Echipă medicală specializată în Chirurgia oncologică

Icon Abordare personalizata

Abordare personalizată, pentru maximizarea răspunsului la tratament

icon Comisie oncologica

Comisie oncologică - decizia terapeutică este discutată în cadrul echipei medicale multidisciplinare

Icon Gama completa de interventii chirurgicale

Gamă completă de intervenții chirurgicale pentru cancerul mamar

Icon Servicii integrate

Servicii integrate pentru un parcurs terapeutic complet

Tipuri de cancer mamar

Cancerul mamar determină apariția unei formațiuni maligne în țesutul mamar, la nivelul lobulilor (glandele care produc lapte) sau în ductele care transportă laptele.

Tipurile de cancer mamar sunt împărțite în cancer mamar neinvaziv (in situ), cancer mamar invaziv și cancer mamar metastatic.

Cancerul mamar neinvaziv (in situ) poate fi:

  • Carcinom ductal in situ (CDIS) - o leziune care nu este canceroasă încă, dar care are potențialul de a se transforma într-o formă invazivă de cancer mamar;
  • Carcinom ductal - este o leziune premalignă situată în lobulul ductal.

Cancerul mamar invaziv:

  • Carcinom ductal invaziv - este cel mai frecvent tip de carcinom mamar, definește stadiul în care celulele canceroase s-au răspândit la nivelul țesuturilor din jur;
  • Carcinom lobular invaziv - atunci când celulele care se separă de lob migrează către nodulii limfatici și către alte zone ale corpului.

Cancerul mamar metastatic este diagnosticat atunci când cancerul s-a extins în corp, sub formă de metastaze, afectând, cel mai des: sistemul osos, ficatul sau plămânii.

Cauze și simptome

Cancerul mamar este declanșat, asemeni tuturor tipurilor de cancer, de o funcționare defectuoasă a genelor responsabile de creșterea și divizunea celulelor. Pentru ca o celulă sănătoasă să se transforme într-una canceroasă, aceasta va suferi o serie de mai multe alterări (erori) genetice suprapuse. Odată transformată, multiplicarea ei va purta același tipar, luând astfel forma unei tumori care poate răspândi, pe calea vaselor de sânge astfel de celule și în restul corpului, formând metastaze.

În general, cancerul mamar incipient nu își face simțită prezența prin simptome, de aceea este deosebit de important screeningul imagistic efectuat anual. Atunci când apar simptomele, de obicei, cancerul se află deja într‑un stadiu avansat. Acestea pot fi:

  • Modificări ale sânului
  • Umflături în sân, care se simt la palpare
  • Umflături în zona axilară
  • Erupții cutanate și iritații pe mamelon
  • Retracția de mamelon sau secreții mamelonare
  • Îngroșarea sau înroșirea pielii din zona pieptului
  • Durere persistentă la nivelul sânului

Diagnosticare

Stadiul și tipul de cancer mamar sunt cruciale în evoluția pacientelor de-a lungul tratamentului. De aceea, pentru a evita un diagnostic tardiv, cu puține opțiuni și promisiuni favorabile, este necesar un screening imagistic efectuat anual, prin:

  • Ecografie mamară - în cazul femeilor cu vârsta mai mică de patruzeci de ani
  • Mamografie - pentru femeile cu vârsta de peste patruzeci de ani

În cazul în care la screeningul imagistic sunt detectate eventuale leziuni care ridică semne de întrebare, medicul poate solicita un screening avansat, completat de IRM mamar, sau biopsie.

Metode de tratament

Tratamentul cancerului mamar este decis în cadrul comisiei oncologice multidisciplinare, care poate propune terapie neoadjuvantă, pentru micșorarea tumorii înainte de etapa chirurgicală, tratament chimioterapic și/sau radioterapie.

Tratamentul chirurgical

Tratamentul chirurgical poate fi, în funcție de tipul de cancer și de stadiul în care este descoperit - conservator sau radical.

Chirurgia radicală presupune efectuarea mastectomiei, adică înlăturarea sânului/sânilor. Aceasta poate fi:

  • Mastectomie radicală (rareori folosită astăzi, și presupune pe lângă înlăturarea sânilor și a unei porțiuni din peretele mușchiului anterior al cavității toracice, toți ganglionii limfatici axilari, precum și surplusul de grăsime și piele);
  • Mastectomie radicală modificată (presupune excizia întregului sân, pielea, areola și mamelonul, precum și a unor ganglioni limfatici axilari);
  • Mastectomie simplă (este înlăturat țesutul mamar, pielea, areola, mamelonul, și ganglionii limfatici.

Chirurgia conservatoare este mult mai des efectuată în zilele noastre, lucru posibil datorită mijloacelor imagistice de diagnostic precoce dar și a creșterii conștientizării asupra importanței prevenției în rândul populației feminine.

Studiile arată că, lumpectomia (înlăturarea tumorii din sân împreună cu marginea de siguranță, fără excizia întregii glande mamare) în combinație cu radioterapia oferă rezultate favorabile în ceea ce privește rata de recidivă. De aceea, astăzi, lumpectomia este mult mai des efectuată în diagnosticul de cancer mamar decât mastectomia.

Radioterapia

Radioterapia este un tratament complementar, utilizat în tratamentul oncologic, care folosește razele ionizante cu scopul de a distruge celulele canceroase. Aceasta utilizează un fascicul de iradiere care provoacă leziuni la nivelul nucleului celulelor aflate în diviziune, rezultatul fiind fie distrugerea celulei canceroase fie sterilizarea acesteia, determinându-i incapacitatea de a se mai replica.

Radioterapia poate fi indicată în toate stadiile cancerului mamar, astfel:

  • Atunci când boala se află la debut și se practică o chirurgie conservatoare, radioterapia are scopul de a preveni o eventuală recidivă la nivel local;
  • Atunci când boala este tratată în stadiu avansat, radioterapia este practicată atât la nivel local cât și la nivelul ariilor ganglionare limfatice de drenaj;
  • Atunci când boala este avansată și se efectuează o mastectomie radicală în urma unei tumori de dimensiuni mari, cu afectare ganglionară precum sau/și la nivelul pielii;
  • În cazul bolii metastatice, cu scopul prevenirii evoluției bolii în alte zone afectate (la nivel cerebral, osos, etc.).

Cel mai des, radioterapia este indicată după intervenția chirurgicală, imediat ce plaga este vindecată, adică la circa 4-8 săptămâni de la operație. Foarte rar, (mai puțin de 3% dintre cazuri) aceasta mai poate fi efectuată și înainte de operație, cu scopul reducerii în volum a tumorii, pentru a putea avea loc intervenția chirurgicală.

Medicina modernă face posibil un tratament radioterapic mai ușor de suportat, cu mai puține efecte adverse și cu o eficiență sporită, oferind pacientelor un tratament sigur într‑un număr mai mic de ședințe.

Chimioterapia

Chimioterapia este un tratament medicamentos administrat pe cale orală sau injectabilă, menit să încetinească sau să oprească procesul de diviziune a celulelor maligne. Administrarea tratamentului chimioterapic poate fi efectuat înaintea intervenției chirurgicale, și atunci poartă numele de chimioterapie neo-adjuvantă sau după operație.

Chimioterapia este recomandată de către medicul oncolog și conține o combinație de mai multe substanțe, în funcție de scopul terapiei. Acestea pot fi: vindecarea cancerului, prevenția unei recidive, evaluarea eficienței tratamentului, prevenția unei extinderi a bolii la nivelul celorlalte organe, reducerea volumului tumorii înainte de intervenția conservatoare sau paliația.

Medicina modernă permite un tratament mai ușor de suportat față de odinioară. De asemenea, în ceea ce privește chimioterapia administrată pe cale injectabilă, sunt folosite camere implantabile care înlesnesc administrarea sistemică și scad riscul de infecție.

Testimoniale paciente

Testimonial pacienta Monica B.

Totul este la superlativ, curățenie excepțională, personalul medical amabil care vorbește foarte frumos și te susține în orice. Am ajuns acolo cu moralul la pământ și am plecat cu o experiență extraordinar de bună. Nu am știut că există astfel de condiții în România.

Totul este la superlativ, curățenie excepțională, personalul medical amabil care vorbește foarte frumos și te susține în orice. Am ajuns acolo cu moralul la pământ și am plecat cu o experiență extraordinar de bună. Nu am știut că există astfel de condiții în România.

Pacienta Monica B.
Testimonial pacienta Flori S.

În ianuarie anul acesta am fost operată la sân de domnul Doctor Viișoreanu, prieten bun cu Dumnezeu, așa cum îmi place mie să spun. Aici, pacientul găsește tot ce își dorește: încredere, siguranță, condiții igienice deosebite și nu în ultimul rând medici de calitate.

În ianuarie anul acesta am fost operată la sân de domnul Doctor Viișoreanu, prieten bun cu Dumnezeu, așa cum îmi place mie să spun. Aici, pacientul găsește tot ce își dorește: încredere, siguranță, condiții igienice deosebite și nu în ultimul rând medici de calitate.

Pacienta Flori S.
Testimonial pacienta Elena B.

Am ajuns aici speriată și cu moralul la pământ, dar echipa de la Institutul Sânului mi-au redat speranța și încrederea că voi fi bine. Am făcut operația și tot ce au spus dânșii și sunt bine acum. Vreau doar să le mulțumesc din suflet pentru tot și să le dea Dumnezeu sănătate și putere de muncă pentru a ajuta și alte paciente. Oameni simpli și frumoși! Mulțumesc frumos pentru tot!

Am ajuns aici speriată și cu moralul la pământ, dar echipa de la Institutul Sânului mi-au redat speranța și încrederea că voi fi bine. Am făcut operația și tot ce au spus dânșii și sunt bine acum. Vreau doar să le mulțumesc din suflet pentru tot și să le dea Dumnezeu sănătate și putere de muncă pentru a ajuta și alte paciente. Oameni simpli și frumoși! Mulțumesc frumos pentru tot!

Pacienta Elena B.
Testimonial pacienta Daniela D.

Mulțumesc pentru profesionalism, pentru empatie, pentru tot ce faceți pentru pacientele dumneavoastră! Meritați toată stima, respectul și aprecierea!

Mulțumesc pentru profesionalism, pentru empatie, pentru tot ce faceți pentru pacientele dumneavoastră! Meritați toată stima, respectul și aprecierea!

Pacienta Daniela D.
Testimonial pacienta Veronica S.

Mulțumesc frumos domnului Doctor Viișoreanu pentru tot ce a făcut pentru mine! Astăzi sunt trei ani de la operație! Mulțumesc lui Dumnezeu că a făcut posibil ca eu să fiu operată de mâinile dumnealui în care Dumnezeu a pus viață pentru cine îi trece pragul cabinetului!

Mulțumesc frumos domnului Doctor Viișoreanu pentru tot ce a făcut pentru mine! Astăzi sunt trei ani de la operație! Mulțumesc lui Dumnezeu că a făcut posibil ca eu să fiu operată de mâinile dumnealui în care Dumnezeu a pus viață pentru cine îi trece pragul cabinetului!

Pacienta Veronica S.

Contact - locație și program

©2024 Acest site este proprietatea MedLife S.A. Toate drepturile rezervate.