Sistemul Medical MedLife anunta majorarea facilitatilor existente cu 20 milioane de euro prin semnarea unui credit sindicalizat in valoare de aproximativ 110 milioane de euro

Totodata, Grupul MedLife face publice si rezultatele financiare ale T1 2020, in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 

Sistemul Medical MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta semnarea unei  facilitati de credit sindicalizat in valoare totala de aproximativ 110 milioane de euro, care presupune modificarea si majorarea facilitatilor existente cu suma de 20 milioane euro, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea mai multor proiecte in contextul COVID-19, proiecte ce tin de zona de preventie, cercetare, retehnologizare si nu numai, dar si  pentru extinderea programului de achizitii, atat la nivel national, cat si international.

Potrivit reprezentantilor companiei, la aceasta majorare se vor adauga inca 9 milioane de euro, valoare disponibila din creditul accesat in trimestrul al III-lea anul trecut, compania avand la dispozitie un total de 29 de milioane de euro, dedicati dezvoltarii, inovatiei si achizitiilor.

“Anul 2020 a inceput altfel de cum eram  cu totii obisnuiti, dar cu toate acestea, in ciuda schimbarilor care au urmat, masurilor si restrictiilor necesare care se impuneau, ne-am mobilizat fortele si ne-am adaptat noilor conditii de pandemie COVID-19. Am fost printre primele companii din Romania care au implementat foarte rapid un sistem amplu de masuri de preventie medicala si triaj pentru a tine in siguranta personalul medical si pacientii. Am deschis laboratoare RT PCR de testare a virusului SARS-CoV-2. Am investit resurse considerabile in testarea preventiva si sistematica a cadrelor medicale si personalului auxiliar din unitatile MedLife, mai mult decat atat, deruland un studiu reprezentativ la nivel urban – cel mai mare din regiune si unul dintre cele mai mari in Europa care a folosit pentru validare patru metode de testare. Am lansat platforma de consultatii online, am dezvoltat programe speciale de consiliere psihologica, sport si alte programe dedicate segmentului corporate. Ne-am mobilizat foarte bine, suntem poate cea mai pregatita companie pentru a depasi aceasta perioada si in directia aceasta continuam. Noul credit il vom aloca planului amplu de dezvoltare, atat pentru proiectele dedicate erei COVID, cat si zonei de achizitii si inovatie”, a declarat Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group.

Sindicatul de banci care semneaza noul credit sindicalizat este format din Banca Comerciala Romana, in calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentatie, agent de facilitate si garantii si finantator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Société Générale si Banca Transilvania, in calitate de aranjori principali si finantatori.

Tranzactia a fost asistata de Cabinet Avocat Iulia Malis, prin avocat Iulia Malis, titular, din partea MedLife si de catre casa de avocatura Tuca, Zbarcea si Asociatii, prin avocatii Mihai Dudoiu, Partener si Sergiu Negreanu, Senior Associate, din partea sindicatului de banci.

In ceea ce priveste rezultatele financiare din primul trimestru 2020, potrivit reprezentantilor companiei, acestea reflecta contextul pandemic din ultimele luni, alaturi de masurile impuse de catre autoritati in favoarea sanatatii populatiei, inregistrandu-se la nivel de grup o cifra de afaceri pro-forma de 256,399 milioane de lei, in crestere de 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Era firesc ca masurile luate de guvern privind reducerea activitatii unitatilor private si chiar suspendarea activitatii pentru anumite ramuri, precum stomatologia, dar si masurile cu privire la restrictiile de circulatie si de izolare sociala sa impacteze veniturile. Totusi efortul imens depus de intreaga echipa din toata tara pentru a fi pe pozitii la nivel national si a putea sustine pacientii in orice moment indiferent de dinamica si evolutia acestei crize s-a vazut. Ne-am adaptat rapid si am fost prompti in a oferi solutii customizate adaptate nevoilor si contextului in care ne aflam. Acest efort unitar il vedem acum si in cifrele transmise, rezultate care confirma inca o data profesionalistul echipei MedLife. Vreau sa le multumesc inca o data pentru mobilizare si implicare. Suntem pregatiti pentru a merge mai departe si a depasi aceasta perioada de criza, impreuna facem Romania bine”, a declarat Mihai Marcu.

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.