Facem Romania Verde

Mediu

Doar 28% din suprafața României o reprezintă pădurile, potrivit ultimului Raport Green Peace. Pierdem în continuare păduri, doar într-un deceniu au fost  sau degradate 360.000 de ha, ritmul menținându-se destul de ridicat. Potrivit statisticilor, în 2017 s-au înregistrat o medie 34 de tăieri ilegale, în creștere cu 32% față de anul anterior.

Facem România verde este prima campanie MedLife de responsabilitate socială dedicată protejării mediului. Este realizată în parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia si a pornit în noiembrie 2017. Prin intermediul proiectului ne-am propus sa plantam câte un copac pentru fiecare copil născut în maternitățile noastre, contribuind la sănătatea și echilibrul generațiilor viitoare.

La finalul anului 2018 am reușit să finalizăm reîmpădurirea a 10 ha de teren din Munții Făgăraș, fix la un an de la lansarea proiectului Facem România verde, au fost plantați 40.000 de puieți de brad, fag și molid, punându-se astfel bazele reconstrucției ecologice a unei zone greu accesibile și profund afectată de exploatările forestiere necorespunzătoare.

Tot anul 2018 a adus ea mai lungă scrisoare cu promisiuni pentru generațiile viitoare, invitând astfel părinții și viitorii părinți să participe în proiect. Astfel, timp de cinci luni, scrisoarea a adunat peste 2000 de mesaje de la părinți, viitorii părinți, dar și angajați MedLife. Pentru ca promisiunile să prindă rădăcini, scrisoarea a fost plantată simbolic într-o capsulă a timpului, în Munții Făgăraș in punctul de pornire pentru un nou traseu turistic în zona Munților Făgăraș, mai ales după ce pădurea va prinde rădăcini și va schimba aspectul zonei.

Cea mai recentă acțiune de plantare a avut loc in toamna anului 2019 cand la cei 40.000 de puieti plantati s-au mai adaugat 15.000 astfel pornind reimpadurirea unui alt lot de teren din Muntii Fagaras. La cele 4 actiuni de plantare au fost peste 300 de angajati MedLife care au inteles că avem puterea de a construi un viitor mai bun atat pentru noi cat și pentru copiii noștri.

Link - https://www.medlife.ro/facem-romania-verde

©2022 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.