Colorăm peste 300 de visuri

Colorăm peste 300 de visuri este un program de voluntariat pentru angajații MedLife prin care ne propunem să oferim unui număr de cca 300 de copii din localitatea Lerești, jud. Argeș posibilitatea de a visa cu ajutorul fiecăruia dintre noi.

Anul trecut în perioada aceasta ne pregăteam să mergem la plantat și să Facem România Verde. Din păcate condițiile actuale ne-au împiedicat să desfășurăm proiectul dar nu să îl și uităm. Nu am uitat comunitățile locale care ne așteptau de fiecare data la fiecare sesiune de plantare, și mai ales nu am uitat copiii care, zâmbeau senin și sincer, ori de câte ori ne vedeau. Drept urmare anul acesta am decis să strângem pentru copii din localitatea Lerești, jud. Argeș (la poalele munților Făgăraș) cărți pentru a le construi o bibliotecă iar alături de cărți orice gaget care sa ii ajute in procesul de educatie.

***

Voi cum ați răspuns la întrebarea „Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?”

“Eu vreau să devin medic să salvez vieți” “Eu vreau să devin profesor” “Eu vreau să fiu astronaut”.

Într-o lume mereu în mișcare și schimbare, visurile rămân mereu aceleași, la vârsta aia până și imposibilul poate fi atins, însă orice dorință trebuie hrănită și cultivată pentru a putea crește.

Destinul unui copil este puternic influențat de loteria statutului socio-economic și de locul în care se dezvoltă, dar accesul la învățare poate chimba șansele tuturor copiilor.

In contextul pandemiei aceste lipsuri în educație se resimt mai ales în mediile rurale unde neajunsurile și sărăcia distrug visurile, mulți dintre acești copii nu au văzut o bibliotecă sau nu știu ce înseamnă accesul la internet.

Ne întrebăm, cum pot avea ei o șansă când școala de acasă îi adâncește și mai mult în realitatea care îi înconjoară. Astfel, demarăm proiectul “Colorăm peste 300 de visuri”. Proiect ce își propune să ofere celor aproximativ 300 de copii (cu vârste între 3-14 ani) din localitatea Lerești, jud. Argeș posibilitatea de a visa cu ajutorul fiecăruia dintre noi.

***

Acțiunea face parte din demersul Maratonul de bine, un program de voluntariat cu și pentru angajații MedLife. Trimestrial vom alege împreună o cauză socială în care să ne implicăm. Prima este cea prin care ne propunem să ajutăm peste 300 de copii să-și împlinească visurile. Pentru următoarea cauză vrem să predăm ștafeta și să vă încurajăm să facem bine prin implicarea fiecăruia.

Împreună facem România bine!

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.