Știri

Colorăm peste 300 de visuri

Postat de liviu.roman la

Colorăm peste 300 de visuri este un program de voluntariat pentru angajații MedLife prin care ne propunem să oferim unui număr de cca 300 de copii din localitatea Lerești, jud. Argeș posibilitatea de a visa cu ajutorul fiecăruia dintre noi.

Anul trecut în perioada aceasta ne pregăteam să mergem la plantat și să Facem România Verde. Din păcate condițiile actuale ne-au împiedicat să desfășurăm proiectul dar nu să îl și uităm. Nu am uitat comunitățile locale care ne așteptau de fiecare data la fiecare sesiune de plantare, și mai ales nu am uitat copiii care, zâmbeau senin și sincer, ori de câte ori ne vedeau. Drept urmare anul acesta am decis să strângem pentru copii din localitatea Lerești, jud. Argeș (la poalele munților Făgăraș) cărți pentru a le construi o bibliotecă iar alături de cărți orice gaget care sa ii ajute in procesul de educatie.

***

Voi cum ați răspuns la întrebarea „Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?”

“Eu vreau să devin medic să salvez vieți” “Eu vreau să devin profesor” “Eu vreau să fiu astronaut”.

Într-o lume mereu în mișcare și schimbare, visurile rămân mereu aceleași, la vârsta aia până și imposibilul poate fi atins, însă orice dorință trebuie hrănită și cultivată pentru a putea crește.

Destinul unui copil este puternic influențat de loteria statutului socio-economic și de locul în care se dezvoltă, dar accesul la învățare poate chimba șansele tuturor copiilor.

In contextul pandemiei aceste lipsuri în educație se resimt mai ales în mediile rurale unde neajunsurile și sărăcia distrug visurile, mulți dintre acești copii nu au văzut o bibliotecă sau nu știu ce înseamnă accesul la internet.

Ne întrebăm, cum pot avea ei o șansă când școala de acasă îi adâncește și mai mult în realitatea care îi înconjoară. Astfel, demarăm proiectul “Colorăm peste 300 de visuri”. Proiect ce își propune să ofere celor aproximativ 300 de copii (cu vârste între 3-14 ani) din localitatea Lerești, jud. Argeș posibilitatea de a visa cu ajutorul fiecăruia dintre noi.

***

Acțiunea face parte din demersul Maratonul de bine, un program de voluntariat cu și pentru angajații MedLife. Trimestrial vom alege împreună o cauză socială în care să ne implicăm. Prima este cea prin care ne propunem să ajutăm peste 300 de copii să-și împlinească visurile. Pentru următoarea cauză vrem să predăm ștafeta și să vă încurajăm să facem bine prin implicarea fiecăruia.

Împreună facem România bine!

CSR MedLife Colorăm peste 300 de visuri MedLife Colorăm peste 300 de visuri Comunitate

Luptăm până la ultima picătură de plasmă. ÎMPREUNĂ!

Postat de liviu.roman la

Pentru a veni în întâmpinarea pacienților infectați cu noul Coronavirus, Sistemul Medical MedLife a lansat o campanie de informare și conștientizare pentru a atrage atenția asupra importanței tratamentului cu plasmă convalescentă și nevoii de a crește semnificativ numărul de donatori.

În medie, la fiecare 15 secunde, în lume, o persoană moare din cauza noului coronavirus. În România, am ajuns deja la peste 3000 de decese. Este important să existe suficiente persoane care donează plasmă, pentru a-i ajuta pe cei internați în spitale.

Din cei peste 33000 de români care s-au vindecat până acum de infecția cu noul coronavirus, doar 490 au donat plasmă, iar centrele de transfuzie sanguină au distribuit către spitale un număr de 463 unități de plasmă de la donatorii vindecați de COVID-19, conform datelor Ministerului Sănătății.

“Există, în acest moment, o serie de studii internaționale care au demonstrat eficiența tratamentului cu plasmă convalescentă, mai ales la pacienții cu forme grave ale bolii, inclusiv o scădere semnificativă a mortalității. Acest tip de tratament a fost aprobat de către Comisia Europeană încă de la începutul lunii aprilie, iar în România a fost introdus în protoculul de tratament pentru COVID-19 spre finalul lunii mai. Din păcate, însă, tratamentul nu a putut fi utilizat pe scară largă din cauza numărului mic de donatori.
Salutăm decizia autorităților de la începutul lunii august de a flexibiliza condițiile pentru donarea de plasmă și ne alăturăm eforturilor acestora de a crește numărul de donatori. Prin demersul pe care îl lansăm astăzi încercăm să extindem gradul de conștientizare cu privire la importanța donării de plasmă astfel încât să crească semnificativ numărul de donatori”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Grup.

În semn de mulțumire pentru gestul lor și pentru a susține dreptul acestora la ocrotirea sănătății, MedLife le-a oferit donatorilor posibilitatea de a beneficia gratuit de un test RT-PCR pentru confirmarea vindecării, în cazul în care nu au un asemenea test, și de un test IgG, în cazul persoanelor asimptomatice care nu au fost confirmate printr-un test RT-PCR pozitiv
De asemenea, donatorii au beneficiat în mod gratuit, după donare, de două screening-uri medicale complete pentru evaluarea în dinamică a stării de sănătate. Acestea includ o serie de investigații clinice și paraclinice care îi vor ajuta să își monitorizeze starea de sănătate după perioada de convalescență.

Demersul s-a încheiat la data de 10 noiembrie. În cele 2 luni de campanie peste 2000 de romani vindecați de COVID s-au înscris pentru a dona plasma.

Un demers de informare și conștientizare pentru a crește numărul donatorilor de plasmă din România și utilizarea acesteia în tratamentul altor pacienți bolnavi de COVID-19.

CSR MedLife donare plasma MedLife donare plasma Comunitate

Program gratuit de testare pentru învățători

Postat de liviu.roman la

Încă de începutul pandemiei MedLife a căutat soluții pentru a veni în sprijinul comunităților și a companiilor din România. Astfel, a lansat programe naționale de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 de testare pentru învățători și industria hotelieră și program de testare și evaluare a stării de sănătate gratuit pentru donatorii de plasmă.

Susținerea siguranței în școli, prin testarea gratuită a învățătorilor 

MedLife și-a propus să măsoare gradul de imunizare a cadrelor didactice din ciclul primar, venind în completarea măsurilor luate de autorități pentru a mări gradul de siguranță în școli, odată cu reînceperea cursurilor.

Astfel, în perioada 1 -14 septembrie 2020, învățătorii au beneficiat de testare gratuită a anticorpilor specifici COVID-19 în peste 140 de centre de recoltare MedLife din țară.

  • Au fost completate 2680 de formulare pe site și 1176 de persoane s-au prezentat la analize.
  • Din totalul de 1176, 53 de probe au fost pozitive, însă nu au fost identificate focare.
  • Mobilizarea a fost națională, cele 1176 de probe au fost recoltate în 93 de puncte de recoltare din toata țara.

Prin parcurgerea unei proceduri extrem de simple, cadrele didactice au putut afla dacă au intrat în contact cu virusul și dacă au dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală pentru SARS-CoV-2.

 

MedLife a sprijinit în pandemie învățătorii, prin programele naționale de testare gratuită 

CSR MedLife Program gratuit de testare pentru învățători MedLife Program gratuit de testare pentru învățători Educație

Sprijin pentru angajații din turism

Postat de liviu.roman la

Încă de începutul pandemiei MedLife a căutat soluții pentru a veni în sprijinul comunităților și a companiilor din România.

Astfel, a lansat programe naționale de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 de testare pentru învățători și industria hotelieră și program de testare și evaluare a stării de sănătate gratuit pentru donatorii de plasmă.

Sprijin pentru industria hotelieră din RomâniaOT

În plin sezon de vacanțe, date fiind restricțiile internaționale, românii au ales în principal destinații turistice autohtone.

Pentru a veni în sprijinul angajaților din industria hotelieră, care, în ciuda contextului epidemiologic, au intrat zilnic în contact direct cu numeroase persoane, MedLife a lansat un program național de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 în perioada 7 – 22 iulie 2020.

În cadrul programului, MedLife a pus la dispoziție mii de teste gratuite care detectează prezența anticorpilor specifici COVID-19 în organism, produși ca răspuns la infecția cu noul coronavirus, pentru angajații în contact direct cu turistii: recepționer/ă, camerist/ă, ospătar/ ospătăriță, lucrător spa, hotel etc.

Testele serologice IgG arată dacă o persoană a intrat în contactul virusul, indiferent dacă a avut sau nu simptome specifice.

Prin acest demers, MedLife a ajutat atât angajații, cât și angajatorii să își desfășoare activitatea cu încredere și responsabilitate, oferindu-le posibilitatea de a afla dacă personalul a intrat în contact cu virusul”, a declarat Mihai Marcu, CEO MedLife.

 MedLife a derulat programe de testare gratuită a învățătorilor, angajaților din turism și donatorilor de plasmă

CSR MedLfie testare hotelieri MedLfie testare hotelieri Comunitate

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.