Chirurgie Bariatrică

Calea Griviței nr. 365, București
Life Memorial Hospital
Life Memorial Hospital

Life Memorial Hospital București

pune la dispoziția pacienților servicii medicale de înaltă calitate, cele mai noi tehnologii și o echipă medicală cu vastă experiență, toate reunite într-un cadru instituțional de excelență.

Despre Departamentul Chirurgie Bariatrică

Departamentul de chirurgie bariatrică se ocupă de tratamentul chirurgical al obezității. În cadrul acestui departament se efectuează operații de rutină gastric sleeve și by-pass gastric ce oferă pacienților obezi șansa de a slăbi, precum și o ameliorare a calității vieții.

chirurgie

Ce este chirurgia obezității?

Chirurgia obezității este un domeniu medical care include toate metodele chirurgicale pentru tratarea obezității. Intervențiile chirurgicale sunt de obicei efectuate numai pe tractul gastric, dar în cazuri individuale se pot extinde și la tractul intestinal.

Scopul chirurgiei obezității este de a reduce greutatea celor afectați, ceea ce poate fi atins prin două principii de bază. O componentă este reducerea dimensiunii stomacului, astfel încât să poată fi consumată mai puțină hrană. Un alt principiu al chirurgiei obezității este scurtarea tractului intestinal. Astfel, organismul este furnizat cu mai puține substanțe nutritive și calorii.

Chirurgia obezității este utilizată numai dacă alte metode curative nu au dus la succesul dorit și au un indice de masă corporală (IMC) de 40 kg/m2 sau mai mare.

Ce intervenții fac medicii specializați în chirurgia obezității?

Printre opțiunile chirurgicale efectuate de medicii specialiști se numără:

  • Bandajul gastric reglabil (cunoscut și sub denumirea de bandă gastrică) - este efectuat laparoscopic și implică utilizarea unei benzi de silicon nepermanente care restricționează dimensiunea stomacului;
  • Chirurgia bypass gastric (cea mai comună formă de bypass Roux-en-Y) - este concepută pentru a reduce cantitatea de alimente pe care o persoană este capabilă să mănânce tăind o porțiune din stomac;
  • Balonul gastric este o tehnică minim invazivă care implică plasarea unui balon dezumflat în stomac, care este apoi umflat pentru a reduce spațiul gastric;
  • Gastrectomia cu mânecă (cunoscută și sub denumirea de mânecă gastrică) implică reducerea ireversibilă a stomacului cu aproximativ 15%, eliminând o porțiune asemănătoare cu organul;
  • Gastroplastia cu bandă verticală (cunoscută și sub denumirea de capsarea stomacului sau procedura Mason) implică capsarea permanentă a stomacului pentru a crea o pungă de stomac mai mică.
Contactează-ne!

Contact - locație și program

*Toate câmpurile sunt obligatorii.

©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.